ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομάδα Γυναικών Άργους: “Για την προστασία του λαού και του περιβάλλοντος”

Η Ομάδα Γυναικών Άργους (μέλος της ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες , μπροστά στο επαναλαμβανόμενο προδιαγεγραμμένο έγκλημα των πυρκαγιών ,να πάρουν με τον αγώνα τους την υπόθεση της προστασίας της ζωής, της περιουσίας του λαού, του περιβάλλοντος και του όποιου δασικού πλούτου έχει απομείνει, στα χέρια τους.

Άνθρωποι καίγονται, σπίτια γίνονται στάχτη και μεγάλες περιοχές μετατρέπονται σε κρανίου τόπο, ενώ η κυβέρνηση ρίχνει το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης στο λαό με τα μηνύματα του 112, επικαλούμενη την κλιματική αλλαγή .

Οι ανυπολόγιστες καταστροφές σε κατοικημένες περιοχές και δασικές εκτάσεις, όπως στην Αττική, στην Αλεξανδρούπολη, στη Βοιωτία, και μόλις πριν από λίγες βδομάδες στη Ρόδο και την Κέρκυρα, είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης, των τραγικών ελλείψεων σε μέσα και προσωπικό όλων των αναγκαίων κρατικών υπηρεσιών της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας, της ανυπαρξίας ενός ολοκληρωμένου σύγχρονου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς ή κάθε άλλου φυσικού φαινομένου.

Υπεύθυνη και για τη νέα καταστροφή είναι η εγκληματική πολιτική που υπηρετεί την επικίνδυνη λογική κόστους – οφέλους, όπου κόστος θεωρείται η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού. Αυτή η πολιτική διαχρονικά των κυβερνήσεων ευθύνεται για την υποχρηματοδότηση της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης, για την υποστελέχωση όλων των αναγκαίων κρατικών υπηρεσιών που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς ή άλλου φυσικού φαινομένου.

Η κυβέρνηση ,άμεσα να αποζημιώσει στο 100% όλες των ζημιές χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κανένα αποκλεισμό πληγέντα.

Να παρθούν μέτρα προστασίας του λαού από όλες τις φυσικές καταστροφές με έργα αντιπυρικής, αλλά και αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης στο ύψος των αναγκών μας και με επαρκή χρηματοδότηση για αυτά, μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό για όλη την Ελλάδα. Παράλληλα με τη στελέχωση σε αναγκαίο προσωπικό όλων των υπηρεσιών: Πυροσβεστική, Δασαρχεία, Πολεοδομία κλπ. Παράλληλα να εξασφαλισθεί αξιοπρεπής διαβίωση, στέγαση και διατροφή σε όλους όσους χάσανε τα σπίτια τους και για το χρονικό διάστημα που είναι αναγκαίο μέχρι την αποκατάσταση των κατοικιών τους.

Να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι ζημιές σε υποδομές, οδικούς άξονες, αγροτικούς δρόμους, ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης, άρδευσης κλπ. Άμεσα μέτρα για αποκατάσταση όλων των καμένων δασικών εκτάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Στην τελική ευθεία για τα ξεχωριστά Θεοφάνεια της Ερμιόνης.

admin

Κατώτατος μισθός: Μπορεί να φτάσει έως 1.259 ευρώ με τις τριετίες -Τα 13 επιδόματα που συμπαρασύρονται

AGGELOS DRITSAS

Ματσάρα Διομήδης Άργους – ΑΕΚ για την 2η αγωνιστική της Handball Premier

diktio

Δήμος Επιδαύρου: Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του έργου ”Περίπλους”

diktio

Η πολιτική προστασία του Δήμου Ερμιονίδας βρίσκεται επί ποδός. ΒΙΝΤΕΟ

admin

Υπάλληλο αποθήκης και οδηγό διανομής ζητάει εταιρεία στο Άργος

diktio

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ LIVE

AGGELOS DRITSAS

Εφαρμογή του ΚΤΕΛ Αργολίδας στο play store για έκδοση εισιτηρίων και οποιαδήποτε πληροφορία για το ταξίδι σου

diktio

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2024: ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

AGGELOS DRITSAS

Σύλλογος Αργείων “Ο Δαναός”: Πρωτοχρονιάτικη πίτα και συναυλία βραβευμένων νέων σολίστ

diktio

Τα Γαλλικά στο Ναύπλιο

diktio

Κωνσταντίνος Χρονόπουλος : Θέλω να σας ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας ,

admin