ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων καιρικών Φαινομένων ⛈ της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα εκδηλωθούν στην περιοχή μας έκτακτα καιρικά φαινόμενα από Πέμπτη βράδυ 29/2/2024 έως και τη Παρασκευή 01/03/2024.

Αναλυτικότερα, στην Πελοπόννησο θα έχουμε ισχυρές βροχές, ⛈ καταιγίδες.

Τα φαινόμενα αυτά θα επηρεάσουν την περιοχή μας από το απόγευμα της Πέμπτης 29/02/2024 και αφού κορυφωθούν την Παρασκευή, θα εξασθενήσουν βαθμιαία έως το βράδυ της Παρασκευής 1/03/2024.

Την Παρασκευή 01/03/2024 οι άνεμοι θα πνέουν 2-3 μποφόρ με νότιες διευθύνσεις.

Πέραν των συνεχών προσπαθειών του Δήμου μας για αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων (με βελτίωση υποδομών και αντιπλημμυρικά έργα), παρακαλούνται και οι δημότες να λαμβάνουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για αποφυγή και καλύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν από καταιγίδες. Παρακαλείται το κοινό όπως ελέγχει τα φρεάτια που βρίσκονται έξω από τις οικία τους, έτσι ώστε να είναι καθαρά. Παράλληλα, το κοινό προτρέπεται να αποφεύγει τη ρίψη κλαδεμάτων και άχρηστων αντικειμένων ή/και οικοδομικών υλικών σε πεζοδρόμια, ανοιχτούς χώρους για να μην αυξηθεί ο κίνδυνος απόφραξης των σχαρών. Τα φρεάτια αποχέτευσης δεν πρέπει να καλύπτονται με οικοδομικά υλικά, πέτρες, κιβώτια, ή μηχανήματα. Υπενθυμίζεται ότι πρέπει να λαμβάνονται επιπλέον μέτρα στις πιο ευάλωτες περιοχές που έχουν πληγεί από πλημμύρα στο παρελθόν, ενώ συστήνεται στους ιδιοκτήτες υπογείων να προμηθευτούν αντλίες νερού και να προβούν σε συντήρηση των υφιστάμενων αντλιών. Την ώρα της έντονης βροχόπτωσης είναι αδύνατον τα συνεργεία του Δήμου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία να ανταποκρίνονται σε όλα τα περιστατικά για τα οποία τυχόν κληθούν και συνεπώς η βοήθεια και η συνεργασία των δημοτών θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της κατάστασης.

Τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά και για το λόγο αυτό συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή στους δημότες.

ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ:

➡️ΜΗΝ μετακινήστε άσκοπα

➡️ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ την παραμονή σας σε υπόγειους ή ημιυπόγειους χώρους ή σημεία πλησίον ρεμάτων και ακτών

➡️ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ τη διέλευση κάτω από ψηλά δέντρα

➡️ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ τη διέλευση πλημμυρισμένων οδικών τμημάτων. Ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος να παρασυρθείτε

➡️ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ να έχετε ανεβασμένες τις τέντες

➡️ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ τον καθαρισμό των οικιακών υδρορροών και φρεατίων με την απομάκρυνση κάθε πιθανού εμποδίου στην ομαλή ροή των υδάτων

➡️ΔΕΙΞΤΕ ιδιαίτερη προσοχή σε ηλεκτροφόρα καλώδια, κολώνες ρεύματος. Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας

Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ναυπλιέων βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας για τη αντιμετώπιση οποιασδήποτε έκτακτης ανάγκης προκύψει.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων, μπορείτε να επισκεφτείτε και τη σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr)

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΖΑΡΙΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ναύπλιο: Ζητείται κυρία με εμπειρία για την φροντίδα ηλικιωμένου

AGGELOS DRITSAS

Βασιλόπιτα έκοψε ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Κάντιας

AGGELOS DRITSAS

Εντυπωσίασε η σύμπραξη των Μουσικών Σχολείων

AGGELOS DRITSAS

Χρόνια ευτυχισμένα για κάθε Γυναίκα!

AGGELOS DRITSAS

Κατάστημα Zelma cellar & Deli στο Κρανίδι.

AGGELOS DRITSAS

ΤΩΡΑ: Φωτιά σε μηχανή στην είσοδο του Ναυπλίου. ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Κοπή πίτας 2024!!

AGGELOS DRITSAS

Δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης ο Παναργειακός στον Ιαλυσό ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Νέος κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων από το Επιμελητήριο Αργολίδας το 2024

AGGELOS DRITSAS

Ανδριανός στην άσκηση πυρόσβεσης και απομάκρυνσης θεατών του αρχαίου θεάτρου τηςΕπιδαύρου ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανό

AGGELOS DRITSAS

Εσπερινός της Κοιμήσεως της θεοτόκου στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS