ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων καιρικών Φαινομένων ⛈ της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα εκδηλωθούν στην περιοχή μας έκτακτα καιρικά φαινόμενα από Πέμπτη βράδυ 29/2/2024 έως και τη Παρασκευή 01/03/2024.

Αναλυτικότερα, στην Πελοπόννησο θα έχουμε ισχυρές βροχές, ⛈ καταιγίδες.

Τα φαινόμενα αυτά θα επηρεάσουν την περιοχή μας από το απόγευμα της Πέμπτης 29/02/2024 και αφού κορυφωθούν την Παρασκευή, θα εξασθενήσουν βαθμιαία έως το βράδυ της Παρασκευής 1/03/2024.

Την Παρασκευή 01/03/2024 οι άνεμοι θα πνέουν 2-3 μποφόρ με νότιες διευθύνσεις.

Πέραν των συνεχών προσπαθειών του Δήμου μας για αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων (με βελτίωση υποδομών και αντιπλημμυρικά έργα), παρακαλούνται και οι δημότες να λαμβάνουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για αποφυγή και καλύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν από καταιγίδες. Παρακαλείται το κοινό όπως ελέγχει τα φρεάτια που βρίσκονται έξω από τις οικία τους, έτσι ώστε να είναι καθαρά. Παράλληλα, το κοινό προτρέπεται να αποφεύγει τη ρίψη κλαδεμάτων και άχρηστων αντικειμένων ή/και οικοδομικών υλικών σε πεζοδρόμια, ανοιχτούς χώρους για να μην αυξηθεί ο κίνδυνος απόφραξης των σχαρών. Τα φρεάτια αποχέτευσης δεν πρέπει να καλύπτονται με οικοδομικά υλικά, πέτρες, κιβώτια, ή μηχανήματα. Υπενθυμίζεται ότι πρέπει να λαμβάνονται επιπλέον μέτρα στις πιο ευάλωτες περιοχές που έχουν πληγεί από πλημμύρα στο παρελθόν, ενώ συστήνεται στους ιδιοκτήτες υπογείων να προμηθευτούν αντλίες νερού και να προβούν σε συντήρηση των υφιστάμενων αντλιών. Την ώρα της έντονης βροχόπτωσης είναι αδύνατον τα συνεργεία του Δήμου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία να ανταποκρίνονται σε όλα τα περιστατικά για τα οποία τυχόν κληθούν και συνεπώς η βοήθεια και η συνεργασία των δημοτών θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της κατάστασης.

Τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά και για το λόγο αυτό συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή στους δημότες.

ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ:

➡️ΜΗΝ μετακινήστε άσκοπα

➡️ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ την παραμονή σας σε υπόγειους ή ημιυπόγειους χώρους ή σημεία πλησίον ρεμάτων και ακτών

➡️ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ τη διέλευση κάτω από ψηλά δέντρα

➡️ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ τη διέλευση πλημμυρισμένων οδικών τμημάτων. Ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος να παρασυρθείτε

➡️ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ να έχετε ανεβασμένες τις τέντες

➡️ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ τον καθαρισμό των οικιακών υδρορροών και φρεατίων με την απομάκρυνση κάθε πιθανού εμποδίου στην ομαλή ροή των υδάτων

➡️ΔΕΙΞΤΕ ιδιαίτερη προσοχή σε ηλεκτροφόρα καλώδια, κολώνες ρεύματος. Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας

Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ναυπλιέων βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας για τη αντιμετώπιση οποιασδήποτε έκτακτης ανάγκης προκύψει.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων, μπορείτε να επισκεφτείτε και τη σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr)

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΖΑΡΙΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Χαρούμενες γιορτές αλλά όχι για όλους

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Ναυπλιέων H.J 28 Jim Londos της American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA)εθιμοτυπική συνάντηση

AGGELOS DRITSAS

Έτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

AGGELOS DRITSAS

Παραδώσαμε σήμερα,για πολλοστή φορά,τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλειο.

AGGELOS DRITSAS

Τελικό σκορ: Παναργειακός – Κηφισιά: 0-2

AGGELOS DRITSAS

Ο Απολλώνειος Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκακίων

AGGELOS DRITSAS

Θλίψη στον Επαγγελματικό κόσμο του Ναυπλίου για τον θάνατο του Χρήστου Καραμπινίδη

AGGELOS DRITSAS

Βασίλης Σιδέρης: 9ος Μαραθώνιος Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Ενόψει των ισχυρών ανέμων που θα πνέουν τις επόμενες ημέρες, 

AGGELOS DRITSAS

Αερόστατα, παραδοσιακή μουσική και εδέσματα από την κοινότητα Ινάχου του Δήμου Άργους – Μυκηνών ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Λαϊκοδημοτική βραδιά στο Μαλαντρένι Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Νέες ταυτότητες: Λήγει η διορία – Τι ισχύει με τα ραντεβού

AGGELOS DRITSAS