ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Τις περιοχές της Αργολίδας που επλήγησαν από την πρόσφατη σφοδρή χαλαζόπτωση επισκέφθηκε χθες Τρίτη 11 Νοεμβρίου ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννης Ανδριανός, όπου με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αργολίδας κ. Βασίλη Σιδέρη και τον Δήμαρχο Άργους-Μυκηνών κ. Ιωάννη Μαλτέζο διαπίστωσε από κοντά το μέγεθος των ζημιών και συζήτησε με παραγωγούς.

Όπως τόνισε ο κ. Ανδριανός οι πρώτες αυτοψίες έχουν ήδη ξεκινήσει και οι διαδικασίες για την αποζημίωση των παραγωγών θα προχωρήσουν χωρίς καθυστερήσεις.

Ο Υφυπουργός μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι:

«Οι ζημιές που προκάλεσε η προχθεσινή χαλαζόπτωση στην Αργολίδα είναι εκτεταμένες και ιδιαίτερα σοβαρές, ακόμη και σε φυτικό κεφάλαιο – σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών και ελιών – λίγες μόλις μέρες, ακόμη και ώρες, πριν από τη συγκομιδή. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο για τον αγρότη, που παλεύει έναν ολόκληρο χρόνο και στηρίζει το εισόδημα και την οικογένειά του στην παραγωγή του, να βλέπει τον κόπο του να καταστρέφεται μέσα σε λίγα λεπτά.

Είμαστε εδώ από την πρώτη στιγμή. Ήδη ενημέρωσα και μίλησα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, δίνοντας ξεκάθαρες εντολές ώστε τα κλιμάκια να κινηθούν άμεσα για την εκτίμηση των ζημιών. Οι πρώτες αυτοψίες ξεκίνησαν σήμερα το πρωί σε Φίχτια, Μπόρσα, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Κουτσοπόδι  και Ίναχο, ενώ την Τετάρτη θα συνεχιστούν στις υπόλοιπες πληγείσες περιοχές της Αργολίδας, όπως τα Σταθέικα, τη Χούνη και το Σχινοχώρι. Σε όλες τις περιοχές που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση θα γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες ενέργειες και εκτιμήσεις, οι οποίες θα ακολουθηθούν από τις αναγγελίες και τις διαδικασίες αποζημίωσης.

Η συγκυρία είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τους παραγωγούς, καθώς ταυτόχρονα αντιμετωπίζουμε καθυστερήσεις στις πληρωμές των επιδοτήσεων, λόγω των σημαντικών αλλαγών που εφαρμόζουμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ με στόχο να πληρώνονται οι πραγματικοί παραγωγοί και όχι οι επιτήδειοι. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές πραγματοποιούνται εν κινήσει, στο πλαίσιο της υπαγωγής του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, γεγονός που προσωρινά προκαλεί καθυστερήσεις. Έως το τέλος Νοεμβρίου θα έχει καταβληθεί η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σύλληψη ανηλίκου στο Ναύπλιο με μαχαίρι – Χειροπέδες και στη μητέρα του

AGGELOS DRITSAS

Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Άργους Μυκηνών στις 04 Οκτωβρίου 2024 LIVE

AGGELOS DRITSAS

Συζητήσαμε αναλυτικά την πρόοδο του έργου της Νεοκλασικής Αγοράς Άργους, που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα “ΔΙΑΤΗΡΩ”.

AGGELOS DRITSAS

Το τέλος ταφής γίνεται ανταποδοτικό προς την αυτοδιοίκηση για την επιτάχυνση των έργων ανακύκλωσης

AGGELOS DRITSAS

Το χαλάζι της 10ης Νοεμβρίου έπληξε ελιές, μανταρίνια και πορτοκάλια στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

AGGELOS DRITSAS

Συναγερμός για 35 σχολεία – Εστάλη απειλητικό email για βόμβα

AGGELOS DRITSAS

Με 19 θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Το Ναύπλιο γιορτάζει – Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον Πολιούχο Άγιο Αναστάσιο ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Νέος κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων από το Επιμελητήριο Αργολίδας το 2024

AGGELOS DRITSAS

Σωκράτης Δωρής : ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΑΣ !!!

AGGELOS DRITSAS

“ΟΝΕΙΡΕΎΟΜΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΊΑ ΧΩΡΊΣ ΒΙΑ ΠΟΥ ΑΡΧΊΖΕΙ ΑΠΌ ΤΑ ΣΧΟΛΕΊΑ”

AGGELOS DRITSAS