Σα. Σεπ 25th, 2021

Ο Γκέι Έλληνας Ολυμπιονίκης μίλησε για ομοφοβία στον αθλητισμό Ιωάννης Μελισσανίδης

E-mail: info@argolidatv.gr & maxtelev@gmail.com

Μιλώντας για τη σεξουαλικότητά του σημείωσε ότι άρχισε να την αντιλαμβάνεται από πολύ μικρή ηλικία. «Τα πρώτα μου φλερτ ξεκίνησαν, όταν ήμουν 12-13 ετών. Είχα φλερτ και με κάποια κορίτσια, πέρασα και από αυτό το στάδιο, αλλά συνειδητοποίησα από πολύ νωρίς ότι μου αρέσουν άτομα του ίδιου φύλου», ανέφερε και στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως ο ίδιο προσδιορίζεται ως «ένας γκέι άνδρας»

Ανοιχτά για τη σεξουαλικότητα του μίλησε ο χρυσός Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής στην Ατλάντα το 1996, Ιωάννης Μελισσανίδης, ο οποίος σε συνέντευξή του στο ΛΟΑΤΚΙ περιοδικό Antivirus αποκάλυψε ότι είναι γκέι, μίλησε για τα ομοφοβικά περιστατικά που σημάδεψαν τη ζωή του αλλά και για τις μεγάλες στιγμές που έζησε ως αθλητής.

«Οι καλοί γονείς δέχονται τα παιδιά τους όπως είναι»

Για το πώς αντέδρασαν οι γονείς του για τη σεξουαλικότητά του ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ατλάντα ανέφερε: «Δεν υπήρξε ποτέ κάποια συγκεκριμένη συζήτηση. Νομίζω πως ήρθε κάπως φυσικά. Η ζωή μου από πολύ νωρίς ήταν ξεκάθαρη. Είχα και τον πρωταθλητισμό, οπότε αυτή η μεγάλη εφηβική σεξουαλική αφύπνιση άργησε να ξεκινήσει. Μετά όμως δεν μπήκα ποτέ στη διαδικασία να κρύψω τίποτα από τους δικούς μου. Δεν χρειάστηκε. Θυμάμαι μόνο μια στιγμή, πριν εγώ σταθώ γερά στα πόδια μου, τον μπαμπά μου να λέει: “Άντε και με ένα καλό κορίτσι”.

Του απάντησα, κοιτάζοντάς τον βαθιά στα μάτια με πολλή αγάπη και αποφασιστικότητα ότι “εγώ θα χαράξω τη δική μου πορεία και θα κάνω αυτό που θέλω και το ξέρεις”. Μπορεί εκείνη στη στιγμή και να πληγώθηκε, μπορεί να ήταν εκείνη και η στιγμή που το κατάλαβε κιόλας. Μετά ο υπέροχος πατέρας μου, μου απάντησε: “εγώ από εσένα θέλω να είσαι πάντα ευτυχισμένος”. Ξέρεις, οι καλοί γονείς, αν θέλουν τα παιδιά τους να είναι ευτυχισμένα, πρέπει να τα δεχτούν όπως είναι, χωρίς προϋποθέσεις. Αν δεν το κάνουν, τότε δεν είναι καλοί γονείς. Επίσης, όλο αυτό που έχω ζήσει, οι επιτυχίες που είχα από πολύ μικρός, η οικονομική ανεξαρτησία από τα 14 μου με βοήθησαν να αισθάνομαι ασφαλής και σίγουρος».

Τα ομοφοβικά περιστατικά που τον σημάδεψαν

Στη συνέντευξή του ο Ιωάννης Μελισσανίδης μίλησε και για ένα ομοφοβικό περιστατικό που έζησε σε μικρή ηλικία, το οποίο τον σημάδεψε. «Αυτά δεν είναι για σένα… θυμάμαι να μου λέει ο γυμναστής μου στο δημοτικό, μετά την αποτυχημένη του προσπάθεια να με κάνει να ενδιαφερθώ για τον κόσμο του αθλητισμού. Βλέπετε ήταν πεπεισμένος ότι η συμμετοχή μου στη σχολική ομάδα ποδοσφαίρου – που είχε όνειρο να φτιάξει – θα με “έκανε περισσότερο αγόρι”, όπως μου είχε δηλώσει μια φορά σε ένα διάλειμμα που έπαιζα κουτσό με δύο συμμαθήτριές μου “, είπε ο Ιωάννης Μελισσανίδης.https://www.ethnos.gr/

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | ΡΟΗ