ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Δήμος Επιδαύρου συμμετέχει και στη φετινή 37η PHILOXENIA 2022

Με ένα όνομα που αποτελεί παγκόσμιο διαβατήριο, η Επίδαυρος συμμετέχει στη φετινή 37η PHILOXENIA 2022, που διοργανώνει η HELEXPO ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας για μια ακόμη χρονιά ένα δυναμικό παρόν που πηγάζει από το τεράστιο ιστορικό και πολιτιστικό φορτίο της περιοχής και φθάνει έως το ήπιας, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ιστορικότητα, μοντέλο του σήμερα.

Πρωταγωνιστές, το πιο γνωστό θέατρο στον κόσμο, το θέατρο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου, το πιο γνωστό μνημείο της Ελλάδας μετά την Ακρόπολη, με το διάσημο Φεστιβάλ του που οργανώνεται από το 1954, η Μικρή Επίδαυρος και η άλλοτε Πιάδα και σήμερα Νέα Επίδαυρος, που στο έδαφός της πραγματοποιήθηκε η Α΄ Εθνοσυνέλευση του νεοσύστατου, πριν από 201 χρόνια, φέτος, Ελληνικού κράτους και η ψήφιση του 1ου Συντάγματος.

Ένα βαρυσήμαντο εθνικό κεφάλαιο στην Ιστορία της Ελλάδας, που ο δήμος Επιδαύρου γιορτάζει ως θεσμό, κάθε χρόνο, με επετειακή και δυναμικότερη διάσταση, πέρυσι.

Ο δήμος Επιδαύρου, ένα χρόνο μετά την συμμετοχή του στην PHILOXENIA ως τιμώμενος δήμος αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα και τους στόχους του με την δυναμική παρουσία του, με σημαντικές επαγγελματικές συναντήσεις του δημάρχου Τάσου Χρόνη, με εμπορικούς επισκέπτες από το εξωτερικό και την Ελλάδα.Στο τουριστικό μοντέλο της περιοχής, που ταυτίζεται με τον ιστορικό και πολιτιστικό προορισμό, ο δήμος Επιδαύρου, ο πιο θεατρικός δήμος της χώρας, που από φέτος έγινε και …κινηματογραφικός, με την απόλυτα επιτυχή διοργάνωση, μέσα στον Νοέμβριο του Α’ Διεθνούς Ετήσιου Φεστιβάλ Κινηματογράφου, προβάλλει με επιτυχία και τον εναλλακτικό και βιωματικό τουρισμό.

Έτσι, μονοπάτια, καταδύσεις, ψάρεμα, συγκομιδή αγροτικών προϊόντων, γαστρονομία, βρίσκονται στην τουριστική …παλέτα μιας εξαιρετικής, και από άποψη φυσικής ομορφιάς περιοχής, με θαυμάσια πεδινά και παραθαλάσσια χωριά.

Ένας διακριτός τόπος και ένας δραστήριος δήμος που όπως τονίζει ο δήμαρχός του Τάσος Χρόνης δεν παύει να οραματίζεται, να εμπνέει, να προγραμματίζει, να δρά… Να αξιοποιεί τη θέση και την ιστορία του, και να υλοποιεί παλιές και νέες δράσεις.

Δυναμικά project που στοχεύουν στη διαρκή ενίσχυση του τουριστικού, πολιτιστικού brand name της περιοχής, στην ενίσχυση του τόπου και των επαγγελματιών του, στην προβολή, την προώθησή και την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής και στην προσέλκυση όλο και περισσότερων επισκεπτών.

Ανάμεσά τους η έκθεση αγροτουρισμού που διοργανώνει και προβάλλει με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο επιχειρήσεις και προϊόντα.

Στους οικοδεσπότες του δήμου Επιδαύρου, στη φετινή PHILOXENIA, είναι και ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης, απασχόλησης και τουριστικής προβολής Ιούλιος Λαλιώτης.

What's your reaction?

Related Posts

1 of 778