ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Δήμος Ερμιονίδας στη 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia

Κοινοποίηση

Η αύξηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και μέσα από αυτήν η αύξηση της επισκεψιμότητας στους εκτός αιχμής μήνες, αποτελούν τους στρατηγικούς στόχους του δήμου Ερμιονίδας, δηλώνει ο δήμαρχός της Γιάννης Γεωργόπουλος.

Η Ερμιονίδα, ένας κοσμοπολίτης και εξωστρεφής δήμος, …άρτι αφιχθείσα από την έκθεση τουρισμού του Λονδίνου, συναντήθηκε, στο τριήμερο από 10,11 και 12 Νοεμβρίου, με ξένους και ΄Ελληνες εμπορικούς επισκέπτες αλλά και το ευρύ κοινό της φετινής, 38ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού PHILOXENIA της HELEXPO, στη Θεσσαλονίκη, μέσα από τη συμμετοχή της με το Περίπτερο της ΠΕΔ Πελοποννήσου.

Ένας κοσμοπολίτης δήμος, με φυσικές ομορφιές και εξαιρετικά τοπικά προϊόντα, με πολλές και μεγάλες, εκατομμυρίων ευρώ, ιδιωτικές επενδύσεις, παραμένει ένας ταχύτατα αναπτυσσόμενος δήμος, με αυξανόμενη όλο και περισσότερο την ποιότητα του τουριστικού της προϊόντος, ο οποίος, όμως, όπως τονίζει ο δήμαρχός του πρέπει να τύχει και μιας γενναίας αύξησης των κρατικών, των δημοσίων επενδύσεων.

Ζητάμε από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, δηλώνει ο κ. Γεωργόπουλος, να επισπεύσει και να αυξήσει του πόρους των δημοσίων επενδύσεων ώστε να είναι τουλάχιστον παράλληλες με την πορεία – την …έκρηξη των ιδιωτικών επενδύσεων, που καταγράφονται την τελευταία δεκαετία, κορυφώθηκαν, και συνεχίζουν με διαρκώς αυξανόμενο ρυθμό…

Υλοποιώντας την πολιτική του για την αύξηση της τουριστικής περιόδου, και μαζί με αυτήν της επισκεψιμότητας και της διεύρυνσης της οικονομικής βάσης στους τομείς του τουρισμού αλλά και των εντόπιας παραγωγής, ο δήμος συνεχίζει με ένταση και επιτυχία την υλοποίηση δράσεων εναλλακτικών μορφών τουρισμού…

Ανάμεσά τους:

-Ο αναρριχητικός, που την τελευταία διετία αναπτύσσεται και διευρύνεται με φεστιβάλ, με πανελλαδικά πρωταθλήματα, με τέσσερα αναρριχητικά πεδία, με πάνω από 2000 επισκέπτες στην εκτός σεζόν, τον Μάρτιο και Απρίλιο, και τον Οκτώβριο και Νοέμβριο, περίοδο.

-Το γήπεδο γκολφ, του οποίου η κατασκευή προχωρά και με την ολοκλήρωσή του θα είναι το μεγαλύτερο των Βαλκανίων.

– Οι εκδηλώσεις σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου των γαστρονομικών προϊόντων της περιοχής, ανάμεσά τους το ρόδι Ερμιόνης, το ελαιόλαδο, το κρασί και το μέλι. Ο γαστρονομικός τουρισμός, μια γιορτή και των παραγωγών του δήμου, προβάλλεται και υποστηρίζεται από τον δήμο με ένα Φεστιβάλ που γίνεται στο Κρανίδι και την ετήσια εκδήλωση ‘’Γεύσεις και όψεις’’ που πραγματοποιείται στο Πόρτο Χέλι, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αργολίδας.

– Ο καταδυτικόςτουρισμός, με την εξερεύνηση του βυθού, τη …συνάντηση με την βυθισμένη αρχαία πόλη των αλιέων, αλλάκαι ο θαλάσσιος τουρισμός, με όλες τις μορφές του, όπως το θαλάσσιο σκι, η ιστιοπλοϊα κ.α., αποτελούν ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου Ερμιονίδας, που έχει, και διαρκώς αναπτύσσει.

Οικοδεσπότες της συμμετοχής του δήμου Ερμιονίδας στην φετινή PHILOXENIA και συνομιλητές με θεσμικούς και πολιτικούς παράγοντες, εμπορικούς επισκέπτες κυρίως από το Εξωτερικό αλλά και την Ελλάδα, καθώς και των απλών επισκεπτών, είναι ο δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος, η αντιδήμαρχος Τουρισμού Αγγελική Λιούμη Γιαννικοπούλου, και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μιχάλης Τριγκάκης .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ναύπλιο: Αποχωρεί από την παράταξη Ορφανού ο Κ. Δεσύλλας με καταγγελίες για «ανθρωποφαγία» και προεκλογικό κατήφορο

admin

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλο τον Δήμο Ναυπλιέων

diktio

Σήμερα η μεγάλη συναυλία της Γλυκερίας στο Φάρο Ναυπλίου

diktio

Με αέρα νικητή υποδέχονται οι κάτοικοι των χωριών μας τον Δημήτρη Καμπόσο: Έχουμε Δήμαρχο!

diktio

“Αειφυγίες”: Εγκαίνια ατομικής έκθεσης της Μαντώ Χελιώτη στη Vasiliki – galerie d’art στο Ναύπλιο

diktio

O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Σημαντική επιδείνωση από σήμερα – Με διάρκεια και ένταση οι βροχές και οι καταιγίδες

diktio

Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στους Μύλους Αργολίδας

diktio

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Πέτρου Τατούλη στην ΕΡΤ αύριο στις 08:30

diktio

Παράταση 2 μηνών για φορολογικές οφειλές σε περιοχές της Αργολίδας που επλήγησαν από τις πλημμύρες

diktio

Η Πρόεδρος Σχολικών Καθαριστριών Αργολίδας εξελέγη μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας

diktio

Δημοτικό Σχολείο Νέας Κίου: 20 χρόνια καμία δημοτική αρχή δεν προσπάθησε να δώσει λύση

diktio

Η κεντρική ομιλία της ΕΝΔΗΕΡ στα Δίδυμα Αργολίδας – βίντεο

diktio