ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερμιονικός Σύνδεσμος διοργάνωσε εορταστική εκδήλωση για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Στο πλαίσιο του Εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων ημέρα Σάββατο 18 Μαίου, ο Ερμιονικός Σύνδεσμος διοργάνωσε εορταστική εκδήλωση στο Μουσείο Παιχνιδιών Ερμιόνης, που δημιουργήθηκε από τον Ερμιονικό Σύνδεσμο το 2013 και στεγάστηκε στην Εστία Πολιτισμού Μιχαήλ Παπαβασιλείου, δίπλα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στον θεσμό του Μουσείου και τον ρόλο του στην Εκπαίδευση, με συνδιοργανωτές , τον Δήμο Ερμιονίδας και την Κοινότητα Ερμιόνης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κος Απόστολος Λαδάς , ευχαρίστησε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και της Υπεύθυνης του Μουσείου κας Μαρίας Τράκη, τους εκπαιδευτικούς των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων της Ερμιονίδας μας, που μετείχαν σε εκπαιδευτικά προγράμματα και τόνισε τη μοναδικότητα του Μουσείου Παιχνιδιών στο Ελλαδικό χώρο καθώς και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην εκπαίδευση των παιδιών της Ερμιονίδας .

Εκτός των άλλων, για το τρέχον έτος, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων καθόρισε τη 18η Μαΐου ως Ημέρα αφιερωμένη στα Μουσεία με θέμα <<Μουσεία –Εκπαίδευση και Έρευνα>>. Για τούτο, η Διευθύντρια του Γυμνασίου Ερμιόνης, φιλόλογος κα Καλλιόπη Παπασταύρου, πραγματοποίησε μια εμπεριστατωμένη ομιλία για τον καθοριστικό ρόλο των Μουσείων στην Εκπαίδευση, καθώς και για την εκπαιδευτική πτυχή ειδικότερα του Μουσείου Παιχνιδιών Ερμιόνης.

Επιπροσθέτως, η εκδήλωση κοσμήθηκε με την παρουσία του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης, του μαέστρου της κου Γάσπαρη Μαμμά, με το σαξόφωνό του και με τη συνοδεία κιθάρας από τα μέλη του Μουσικού Συλλόγου, τους κιθαρίστες Σταύρο Φλεβαράκη και Γιώργο Καραγιάννη. Το κοινό αισθάνθηκε τη σημαντικότητα της τέχνης της μουσικής σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής και την ικανότητα να επενδύει με την ομορφιά της τον χώρο και να ευφραίνει την ψυχή.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν:

ο Αιδεσιμολογιότατος π. Δημήτριος Αμπελάς,

ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ερμιόνης, κος Αθανάσιος Πάτσιος,

ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κος Αναστάσιος Γανώσης,

η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Νεολαίας, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων, κα Ελένη Βλάσση Δημαράκη,

ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού, κος Δαμιανός Κουτούβαλης,

η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, κα Βασιλική Πραχαλιά,

ο Πρόεδρος της Μείζονος Αντιπολίτευσης , κος Ιωάννης Μαργέτας,

η Πρόεδρος του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου, κα Τίνα Αντωνοπούλου Δημαράκη,

η Πρόεδρος της Εταιρείας Μελετών Ερμιόνης , κα Παρασκευή Σκούρτη,

ο Πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης, κος Αθανάσιος Φασιλής,

η Διευθύντρια του Λυκείου Ερμιόνης, κα Ευαγγελία Ηλιού,

η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης, κα Ελένη Ντάκου.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ, ευχαριστούν θερμά την υπεύθυνη και << ψυχή>> του Μουσείου κα Μαρία Τράκη, τους συνδιοργανωτές , τους εθελοντές και φυσικά το κοινό για τη στήριξη και την παρουσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σοβαρό τροχαίο στο Ναύπλιο – Μετωπική σύγκρουση ΙΧ με ημιφορτηγό ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Σεισμός μέσα στη… θάλασσα ΒΙΝΤΕΟ DRONE

AGGELOS DRITSAS

Αλεύρωσαν τον Δήμαρχος … Παραδοσιακό Λυγουριάτικο Καρναβάλι ! ! ! ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

 ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Δύο μεγάλες νεκρές χελώνες

AGGELOS DRITSAS

Τις είχαν κλέψει όταν ήταν μωρά και βρέθηκαν στο…TikTok!

AGGELOS DRITSAS

Mπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να βοηθήσει τον ελληνικό τουρισμό;

AGGELOS DRITSAS

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΡΑΦΑΗΛ,ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ

AGGELOS DRITSAS

«Στο ίδιο έργο θεατές οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας: υποβάθμιση και απαξίωση από την Κυβέρνηση»

AGGELOS DRITSAS

Α.Πουλάς: Με ευθύνη της κυβέρνησης συνεχίζεται η αποψίλωση των υπηρεσιών της Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Γέφυρα Αρκαδικού – Αυτή είναι η αρχαιότερη γέφυρα της Ευρώπης, ΒΙΝΤΕΟ DRONE

AGGELOS DRITSAS

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS