Ο ΚΑΜΠΟΣ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΒΙΝΤΕΟ DRONE

2 weeks ago
125 Views

Η Αργολίδα  είναι ένας νομός με πάμπολλα χωριά, άλλα πυκνοκατοικημένα στα ορεινά και άλλα αραιοκατοικημένα κυρίως στα πεδινά. Όλα, διατηρούν το δικό τους χαρακτήρα και την τοπική τους ταυτότητα.

Τα ορεινά χωριά έχουν κοινά χαρακτηριστικά όσον αφορά την αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό τους, με μικρά δρομάκια και δύσβατα μονοπάτια, χτισμένα αμφιθεατρικά κάτω από πανύψηλες κορφές ανάμεσα σε χαράδρες και φαράγγια. Εδώ ο επισκέπτης αντικρίζει κυρίως πέτρινα διώροφα σπίτια με ξύλινα χαγιάτια που δένουν αρμονικά με το φυσικό τοπίο, όπως η Καρυά, η Αλέα, το Νεοχώρι. Χωριά με ιστορία και «στολισμένα» στις πλατείες τους με κρυστάλλινες πηγές και πετρόχτιστες βρύσες, άλλα αρβανιτοχώρια και άλλα χειμαδιά των Αρκάδων που εγκαταστάθηκαν μόνιμα με τα χρόνια, τα περισσότερα ορεινά χωριά είναι πολύ κοντά στις μεγαλουπόλεις του νομού. Κάποια από αυτά βρίσκονται σε απόσταση 10-35 χιλιομέτρων από το Άργος  ή το Ναύπλιο, κάτι που τα κάνει εύκολα επισκέψιμα, είτε για απόδραση του σαββατοκύριακου, είτε για καλοκαιρινές διακοπές που προσφέρουν δροσιά όταν ο κάμπος καίγεται από τις υψηλές θερμοκρασίες. Το Αραχναίο, η Τραχειά, οι Λίμνες, η Σκοτεινή είναι μερικά από τα πολλά ορεινά θέρετρα της Αργολίδας.

 Τα χωριά του κάμπου είναι ως επί το πλείστον πορτοκαλοχώρια ενώ έχουν και τεράστια ιστορία από την αρχαιότητα, όπως το Κουτσοπόδι, το Αργολικό, ο Ίναχος  το Νέο Ηραίο , και η Ήρα. Οι οικισμοί είναι αραιοκατοικημένοι, με το ένα σπίτι να είναι μακριά από το άλλο και ανάμεσά τους στρατιές από πορτοκαλιές και μανταρινιές να κυριαρχούν στο τοπίο, Το Βιβάρι, το Κιβέρι   αποτελούν γραφικά ψαροχώρια του νομού, ενώ άλλα χωριά δίπλα στη θάλασσα, όπως η Ερμιόνη, η Κοιλάδα, το Τολό, οι Μύλοι  και η Νέα Κίος, προσφέρουν καλοκαιρινές προτάσεις για βουτιές στις πανέμορφες παραλίες τους, μεζέδες στα ταβερνάκια τους και για θαλάσσια σπορ στους λάτρεις του είδους.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *