Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΑΡΑΤΟΡΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΒΙΝΤΕΟ

1 μήνα ago
4836 Views

Το Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σωματείο Χορόσημο εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια για το θάνατο του Νικόλα Ταρατόρη τόσο στην οικογένεια του όσο και στη στέγη του πολιτιστικού έργου του στον τόπο μας, την Πολιτιστική Αργολική Πρόταση. 
Το έργο του στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας μεγάλο και η καλλιτεχνική του ματιά χαρακτηριστική. Αυτό που θέλουμε να περιγράψουμε με λίγα λόγια είναι η αμέριστη συνδρομή που είχαμε από τον Νικόλα Ταρατόρη στα πρώτα βήματα της δικής μας δράσης. 
Όταν η Πολιτιστική Αργολική Πρόταση, οι Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους και το Χορόσημο συναντήθηκαν τον Ιανουάριο του 2015 στο θέατρο του Μπουσουλοπούλειου Γυμνασίου σε κοινή εκδήλωση. 
Ήταν ένας από τους ανθρώπους που χωρίς δεύτερη σκέψη και τοπικές προκαταλήψεις έδωσε τον χώρο και τις συμβουλές του στο νεοσύστατο τότε Χορόσημο να παρουσιάσει τις δυνατότητές του στην πρώτη εμφάνισή του στο πολιτιστικό τοπίο. 
Η συνεργασία αυτή παραμένει ορόσημο στην πορεία του Σωματείου μας και η θλίψη μας είναι βαθύτατη για το χαμό του. 
Καλό Παράδεισο Ράλλης Γιώργος

…………………………………………………….

Η απώλεια του Κώστα Παπαθεοδώρου συγκίνησε και προκάλεσε αισθήματα θλίψης όχι μόνο στους συγγενείς και φίλους του, αλλά και σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων που τον γνώρισαν όλα αυτά τα χρόνια , με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Για όλους αυτούς, ο Κώστας υπήρξε ένας άνθρωπος σεμνός και προσηνής, με πηγαίο χιούμορ και αθεράπευτη αισιοδοξία. 
Στο τομέα της επιστημονικής του δραστηριότητας ήταν για πολλά χρόνια πρωτοπόρος στη περιοχή μας. Σε ένα τομέα, επιπλέον, που ασχολείται με μια απο τις πιο δραματικές πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης, που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει ακόμα ισχυρές προκαταλήψεις και κοινωνικό στιγματισμό.
Η προσφορά του όμως στη κοινωνία μας υπήρξε πολύ πιο ευρύτερη. 
Ηταν άνθρωπος με βαθειά καλλιέργεια και πνευματικές ανησυχίες και είχε δραστήρια συμμετοχή σε μερικές απο τις πιο σημαντικές πολιτιστικές δράσεις και πρωτοβουλίες του τόπου μας ( ήδη απο την εποχή του ΠΟΑ ).
Για πολλούς απο εμάς υπήρξε επίσης για πολλά χρόνια αγαπητός φίλος και σύντροφος στη πορεία της Ανανεωτικής Αριστεράς, απο τα μαύρα χρόνια της Χούντας, στο Ρήγα Φερραίο, στο ΚΚΕ (Εσωτ), στον ενιαίο Συνασπισμό και στο ΣΥΡΙΖΑ.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια , ιδιαίτερα στην οικογένειά του,για την οδυνηρή απώλεια.

Η ΝΕ Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,
Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αργολίδας.
20/1/2021.

………………………….

Στο άκουσμα της θλιβερής αναγγελίας της κοιμήσεως του Νικολάου Ταρατόρη, επί σειρά ετών καλλιτεχνικού διευθυντή και σκηνοθέτη του Συλλόγου «Πολιτιστική Αργολική Πρόταση», το Διοικητικὸ Συμβούλιο του Βυζαντινού Χορού «Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους», εκφράζοντας και τα αισθή­ματα όλων των μελών του, αισθάνεται την ανάγκη όπως δημοσία εκφρά­σει την βαθύτατη συγκίνηση και λύπη, για την απώλειά του.

Ο Βυζαντινός μας Χορός, είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον εκλιπόντα καθώς επίσης και με την «Πολιτιστική Αργολική Πρόταση» κατά τη διοργάνωση των δρώμενων «Η Αποκάλυψη του Ιωάννη» και «Η πορεία προς την αλήθεια» (Μάιος 2015) που αναφέρεται στον Πολιούχο και Προστάτη των Αργείων, Άγιο Πέτρο, το οποίο παρακολούθησε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος, κατά την πανήγυρη του Αγίου μας.

Ομοφώνως και ομοψύχως το Διοικητικό μας Συμβούλιο εκφράζει διά του παρόντος τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους τεθλιμμένους οικείους του μεταστάντος διακεκριμένου Δασκάλου και εύχεται όπως «ὁ Κύριος τῆς δόξης κατατάξῃ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ μετὰ τῶν Ἁγίων καὶ τῶν Δικαίων».

Άργος, 19 Ιανουαρίου 2021

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.