ΕΙΔΗΣΕΙΣΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού έρχεται στην Αργολίδα

Πού θα «χτυπήσει» 40αρια ο υδράργυρος

Ποια μέρα της εβδομάδας είναι η πιο επίφοβη – Δείτε χάρτη με τις εκτιμώμενες μέγιστες θερμοκρασίες – Ποια πληθυσμιακή κατηγορία πρέπει να προσέξει

Καύσωνας 48 ωρών θα πλήξει σχεδόν ολόκληρη την επικράτεια την Τετάρτη και την Πέμπτη, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς. Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία της μονάδας METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA), η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου θα ευνοήσει την επικράτηση θερμών καιρικών συνθηκών στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες. Μεταξύ των νομών όπου αναμένονται από υψηλές θερμοκρασίες και η Αργολίδα.

Πιο αναλυτικά, αύριο Τετάρτη 22 Ιουνίου, η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, ξεπερνώντας τους 36 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές κυρίως της ηπειρωτικής χώρας.

Θερμότερη ημέρα αναμένεται η Πέμπτη 23 Ιουνίου, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να υπερβαίνουν τους 38 βαθμούς Κελσίου, ή ακόμα και τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου, σε τμήματα της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Μακεδονίας και της Πελοποννήσου όπως διακρίνεται στον παρακάτω χάρτη.

max temp 2306

Υψηλό θερμικό φορτίο αναμένεται ιδιαίτερα και στην Αθήνα, με τις θερμοκρασίες να εντάσσονται στην κατηγορία 0 κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 23/06, σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση υψηλών θερμοκρασιών που εφαρμόζει πιλοτικά η μονάδα ΜΕTEO/EAA, σε συνεργασία με την επιστημονική επιτροπή του Arsht-Rock Resilience Center του ιδρύματος Atlantic Council, και τον Δήμο Αθηναίων (περισσότερες πληροφορίες εδώ). 

Related Posts

1 of 838