Πε. Δεκ 2nd, 2021

ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Πάνω από 40.000 οι προσκυνητές- Γιορτάζει ο ταξιάρχης στο Μανταμάδο της Λέσβου (ΒΙΝΤΕΟ)

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ-ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ-1
E-mail: info@argolidatv.gr & maxtelev@gmail.com

Η ιστορία της εικόνας του 900 μ.Χ. που φτιάχτηκε από αίμα μονάχων και το μεγάλο προσκύνημα στο νησί.

Μεγάλη είναι η προσέλευση των πιστών, από την Παρασκευή, στο Προσκύνημα του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο της Λέσβου, ενώ αύριο, Κυριακή των Μυροφόρων, που γιορτάζει το Μοναστήρι, υπολογίζεται ότι θα προσελκύσει, παρά τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας, χιλιάδες προσκυνητές.

Το τελευταίο διήμερο, μόνο με πλοίο ταξίδεψαν στη Λέσβο για τη γιορτή του Ταξιάρχη 1.000 περίπου προσκυνητές, πολλοί από αυτούς Ρομά, που ήρθαν απ’ όλη την Ελλάδα μια και ο Ταξιάρχης θεωρείται προστάτης τους.

Και φέτος, παρά τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας, από την Παρασκευή, ο επαρχιακός δρόμος Μυτιλήνης – Μανταμάδου γέμισε από χιλιάδες ανθρώπους, κυρίως σήμερα το απόγευμα, που περπάτησαν επί πολλές ώρες, περισσότερα από 35 χιλιόμετρα, για να προσκυνήσουν την  εικόνα του Ταξιάρχη.

Οι απαγορεύσεις φέτος αφορούν στην εμπορική δραστηριότητα στους εξωτερικούς χώρους του Προσκυνήματος, ήτοι πάγκοι μικροπωλητών, την σφαγή του ταύρου και διανομή φαγητού στους πιστούς, καθώς και τη διαμονή εντός του Ναού και των κελιών του Προσκυνήματος. Επίσης απαγορεύεται αυστηρά η κατασκήνωση σε όλους τους χώρους του Προσκυνήματος.

Για την μοναδική ανάγλυφη εικόνα της ορθοδοξίας μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ ο Προϊστάμενος του Προσκυνήματος, Ιερέας, Ευστράτιος Δήσσος.

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | ΡΟΗ