www.AggelosDritsas.gr

Ο Θόδωρος Κατσαδράμης, Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, αλλά και σεναριογράφος, έφυγε από τη ζωή στα 94 του χρόνια, σύμφωνα με δημοσίευση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Όπως έγραψε, έμαθε για τον θάνατό του, από τον γιο του ηθοποιού, Δημήτρη: «Πριν απο λίγο μάθαμε την αποχώρηση απο τη ζωή, του παλαίμαχου σπουδαίου ηθοποιού μας Θόδωρου Κατσαδράμη απο τον αγαπημένο γιο του Δημήτρη.. Γεννημένος το 1929 και σπουδαίο στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης, έγινε αγαπητός από τις δεκάδες ταινίες που έπαιξε από το 1955 ως το 2010 κι από τον θρυλικό ρόλο του ΤΑΞΙΤΖΗ στην τηλεόραση το 1975.. Εργάτης του θεάτρου, αγωνιστής και οικογενειάρχης.. Υπήρξε συζύγος της Αγγέλικας Καπελλαρή και μετέπειτα της Καίτης Παπανίκα με την οποία απέκτησε τον Δημήτρη. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει από Τρίτη στο χωριό του.. Καλό ταξιδι αγαπημένε φίλε κ συνάδελφε Θόδωρε».

Δείτε τη δημοσίευση


O Θόδωρος Κατσαδράμης γεννήθηκε στις 20 Μαΐου 1929 στη Δόξα Αρκαδίας. Έπαιξε σε δεκάδες παραστάσεις και ταινίες στον κινηματογράφο, αλλά γνώρισε μεγάλη επιτυχία από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην τηλεοπτική σειρά «Ο ταξιτζής μας», που προβλήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Ολοκλήρωσε τη Δραματική Σχολή του «Θεάτρου Τέχνης» του Καρόλου Κουν και ανέλαβε τον πρώτο του θεατρικό ρόλο το 1954, με την παράσταση «Ο ματωμένος γάμος». Ανάμεσα στις ταινίες που έπαιξε ήταν οι: Οι τελευταίοι του Ρούπελ, Για μια χούφτα τουρίστριες, Οι γενναίοι του Βορρά, Ο τρελός τα έχει τετρακόσια, Καπετάν φάντης μπαστούνι, Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ, Ο θαυματοποιός και πολλές ακόμα.

katsadramis__1_
Φωτογραφία του Θόδωρου Κατσαδράμη από συνέντευξη που είχε δώσει στην Espresso το 2023

Ο ηθοποιός υπήρξε παντρεμένος με την Καίτη Παπανίκα με την οποία απέκτησαν έναν γιο, το Δημήτρη.

Σε συνέντευξή του που έδωσε στη Εφημερίδα Espresso τον Σεπτέμβριο του 2023,  ο Θόδωρος Κατσαδράμης είχε εξηγήσει γιατί δεν συνηθίζει να μιλάει δημόσια: «Τι να τις κάνω τις συνεντεύξεις. Ο κόσμος έχει τόσα προβλήματα που η ζωή του Κατσαδράμη δεν είναι τόσο σημαντική. Σας έδωσα τη συνέντευξη και άνοιξα το σπίτι μου γιατί είστε αρκετά διακριτικοί και ευγενικοί. Άλλωστε δεν γνωρίζω εάν θα προλάβω να δώσω άλλη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Τελετή αποφοίτησης στην ΣΑΕΚ Τουρισμού στο Άργος ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Εκτροπή και ανατροπή φορτηγού στην Ε.Ο Κορίνθου – Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού 

AGGELOS DRITSAS

Πρώτη συνάντηση για το ανανεωμένο Φεστιβάλ Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Συζητούν για το νερό στο Επιμελητήριο Αργολίδας ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

ΠΟΥ: Απίστευτα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά κοροναϊού και γρίπης, ενώ τα κρούσματα αυξάνονται

AGGELOS DRITSAS

Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου Σε ταξίδια…Μουσικά ταξιδεύω… BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Κάντια: Θρήνος για την 27χρονη γιατρό Αρετή Μελάνι

AGGELOS DRITSAS

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Στις 8 Δεκεμβρίου η παρουσίαση της έρευνας για τον τουρισμό στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Ξύπνησαν οι μνήμες του παρελθόντος που μοιάζουν άλλοτε τόσο μακρινές και άλλοτε τόσο κοντινές .

AGGELOS DRITSAS

Επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Τους Ταξιάρχες Μιχαήλ και Γαβριήλ τίμησαν στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Μειώσεις τιμών από σήμερα αλλά “… και μικρό καλάθι”

AGGELOS DRITSAS