ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Πένθος στην Άρια Ναυπλίου για τον ιερέα Κωνσταντίνο Ζαφείρη

Θλίψη επικρατεί στην Αργολίδα για το θάνατο του πρωτοπρεσβύτερου Κωνσταντίου Ζαφείρη, σε ηλικία 89 ετών. Για τέσσερις δεκαετίες ο παπα-Κώστας, με καταγωγή το Αραχναίο Αργολίδας, ήταν ο εφημέριος στην Κοίμηση της Θεοτόκου στην Άρια Ναυπλίου.

“Ο εκλιπών υπήρξε σεμνός κληρικός, δόκιμος εργάτης του Ευαγγελίου του Χριστού, αφοσιωμένος στην αποστολή του, διακόνησε με ευσυνειδησία, συνέπεια, σύνεση, πάντοτε με υπακοή προς την Εκκλησία” αναφέρει η ανακοίνωση της ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος:

“Η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος αναγγέλει μετά θλίψεως την προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου Πρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Ζαφείρη, πρώην Εφημερίου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αρείας.

Ο αοίδιμος Πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Ζαφείρης γεννήθηκε στο Αραχναίο το 1935.

Νυμφεύθηκε το 1969 την Αρετή Κόλια με την οποία απέκτησε πέντε παιδιά τον Δημήτριο, τον Παναγιώτη, τον Χρήστο, την Μοναχή Φιλαρέτη και την Μαριάννα.

Αποφοίτησε το 1963 από το Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Καλαμάτας. Το έτος 1999 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας.

Χειροτονήθηκε Διάκονος την 23ην Οκτωβρίου 1969 στην Ιερά Μονή Καρακαλά και Πρεσβύτερος την 28ην Οκτωβρίου 1969 στον Ιερό Ναό Γενεσίου Θεοτόκου υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος Χρυσοστόμου του Β’ (Δεληγιαννοπούλου), συμμαρτυρούντος του μακαριστού επίσης Αρχιμανδρίτου Μακαρίου Ηλιού.

Διορίστηκε τακτικός Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Αραχναίου και παράλληλα εξυπηρετούσε ως Γραμματέας της Κοινότητας, και διηκόνησε και στην Ενορία Αγίου Δημητρίου (Μετοχίου).  Τον Μάϊο του  1977 χειροθετήθηκε Πνευματικός. Το 1984 μετατέθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αρείας. Το 2023  συμπλήρωσε 54 χρόνια συνεχούς ιερατικής διακονίας και συνταξιοδοτήθηκε.

Το 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος του απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου μετά Σταυρού για την πολυετή ιερατική διακονία του, την αφοσίωσή του στην Εκκλησία αλλά και για την συμπεριφορά και υπακοή του που επιδείνκνυε  στην τέλεση των καθηκόντων του.

Ο εκλιπών υπήρξε σεμνός κληρικός, δόκιμος εργάτης του Ευαγγελίου του Χριστού, αφοσιωμένος στην αποστολή του, διηκόνησε με ευσυνειδησία, συνέπεια, σύνεση, πάντοτε με υπακοή προς την Εκκλησία.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί αύριο Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αρείας και θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ανδριανός στη Βουλή: Στόχος η δυναμική και βιώσιμη ανάπτυξη της τουριστικής μας βιομηχανίας

Tv

Στην εκκλησία κρύφτηκαν ηλικιωμένοι γονείς για να μην τους σκοτώσει ο γιος

AGGELOS DRITSAS

Τέμπη: Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας

AGGELOS DRITSAS

ΣΚΕΨΕΙΣ – ΑΠΟΨΕΙΣ Η ζωή ξέρει να ανταποδίδει αδικίες και συμπεριφορές, αρκεί να έχεις υπομονή!

AGGELOS DRITSAS

Έρχονται από τον Ιούνιο τα self test για τον καρκίνο του παχέος εντέρου!

AGGELOS DRITSAS

ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ: Νεα χρόνια και νέα αρχή!!!

AGGELOS DRITSAS

21 Νοεμβρίου γιορτάζουν στο Ναύπλιο την “Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων”

AGGELOS DRITSAS

Tο Ναύπλιο γιορτάζει τα 201 χρόνια από την απελευθέρωση του ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Δημόσια διαβούλευση για τα «Προβλήματα στην Παλιά Πόλη»

AGGELOS DRITSAS

Κατήγγειλε το σύντροφό του για ενδοοικογενειακή βία

AGGELOS DRITSAS

Παρουσίαση στο Ναύπλιο του νέου βιβλίου του Παύλου Λιάρου “Θέατρον Παράδεισος, Θίασος Αγγέλων”

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Μπαίνει εργολάβος σε αρδευτικό έργο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS