ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτρος Τατούλης στην ΕΡΤ: Η ανεξάρτητη, συμπεριληπτική και διεκδικητική αυτοδιοίκηση είναι το νέο που οδηγεί στο μέλλον

Ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του Δημήτρη Κοτταρίδη και της Νίνας Κασιμάτης στην ΕΡΤ «Σαββατοκύριακο από τις 6» για την επόμενη ημέρα της Πελοποννήσου, για τη Συμφωνία Εμπιστοσύνης για την Πελοπόννησο του 2030.

Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για την επόμενη ημέρα της Πελοποννήσου

Ο κ. Τατούλης υπογράμμισε ότι η «Νέα Πελοπόννησος» έχει συγκεκριμένο σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα και ότι το σχέδιο αυτό αναπτύσσεται σε κοστολογημένους άξονες με χρονοδιαγράμματα, μεταξύ των οποίων προτεραιότητα αποτελεί η αξιοποίηση των υδάτινων πόρων και η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. «Το σχέδιο μας είναι ξεκάθαρο θέλουμε να θωρακίσουμε στην Πελοπόννησο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και σε αυτή τη διαδικασία το πρόγραμμά μας συγκροτεί μία συνεργασία όλων των υπεύθυνων φορέων ιδιαίτερα των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε το σχέδιο να έχει επιτυχία. Το σχέδιό μας έχει ήδη κοστολογηθεί και επεξεργαστεί σε επίπεδο εφαρμογής, σε όλα τα κρίσιμα επιμέρους θέματα: την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών», τόνισε ο κ. Πέτρος Τατούλης.

Η «Νέα Πελοπόννησος» είναι ισχυρή, ανανεωμένη, ανεξάρτητη και ακομμάτιστη

Με την βεβαιότητα ότι η παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» έχει δώσει διαπιστευτήρια και μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Πελοποννήσιους και ότι εκπροσωπεί μια νέα εποχή απέναντι σε παλιακά συνθήματα, ο κ. Τατούλης δήλωσε: «Η παράταξή μας κατεβαίνει ως ανεξάρτητη. Έχει ικανότητες και δυνατότητες. Και αυτό το έχουμε αποδείξει με επιτυχία και στις εκλογές του 2010 και το 2014. Και τώρα είμαστε πιο ανανεωμένοι και ισχυροί από ποτέ, προκειμένου οι ίδιοι οι πολίτες να εκφράσουν την άποψη τους ανεξάρτητα από κομματικές λογικές, να υποστηρίξουν μία άποψη για την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Τι κάναμε την προηγούμενη περίοδο

Αναφερόμενος στις προκλήσεις, τους κινδύνους και τις ευκαιρίες της επόμενης μέρας, ο κ. Τατούλης έκανε μια μικρή αναδρομή στο γεγονός ότι σε δύσκολους μνημονιακούς καιρούς ανέλαβε την ευθύνη να δημιουργήσει από το μηδέν τον θεσμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και να δώσει στους Πελοποννήσιους μια μεγάλη εικόνα αποτελούμενη από σημαντικά έργα και διεθνές προφίλ, που είχε σημαντικό αντίκτυπο σε μια σειρά μεγεθών για την οικονομία, από το περιφερειακό ΑΕΠ έως την μείωση της ανεργίας και την αύξηση των εξαγωγών. «Αναλάβαμε την ευθύνη να στήσουμε θεσμό περιφερειακής αυτοδιοίκησης το 2011 μέσα στα χειρότερα μνημονιακά χρόνια που είχε η χώρα. Καθιερώσαμε την ίδια την περιφερειακή διοίκηση, δώσαμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μία μεγάλη εικόνα για την Πελοπόννησο. Η αυτοδιοίκηση έχει πολλούς ρόλους, δεν είναι μόνο η ενασχόληση της με την καθημερινότητα, η αυτοδιοίκηση πρέπει να δημιουργεί και μια μεγαλύτερη εικόνα. Και αυτό το πετύχαμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τατούλης.

Ποιος μπορεί να οδηγήσει την Πελοπόννησο στην νέα της επόχη, το διακύβευμα των εκλογών

Μόνο μια συμπεριληπτική, ισχυρή, διεκδικητική και ανεξάρτητη παράταξη μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια σε απτά και συγκεκριμένα αποτελέσματα για το κάθε νοικοκυριό και τον κάθε πολίτη. «Το διακύβευμα των εκλογών είναι να στηριχτεί ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η ισχυροποίηση των θεσμών αποτελεί το α και το ω μίας δημοκρατικής κοινωνίας. Ο πολίτης πρέπει να εκπαιδεύεται σε μία διεκδικητική, ακομμάτιστη λογική. Η αυτοδιοίκηση δεν είναι το μακρύ χέρι του κράτους, πρέπει να είναι ισχυρή, ανεξάρτητη, αυτόνομη μέσα από μία διεκδικητική στάση. Γιατί αν δεν διεκδικεί, έχει χάσει την ισχυρή της ταυτότητα και υπακούει σε μία διαφορετική λογική,. Ο χρωματισμός της αυτοδιοίκησης δεν αποτελεί τίποτα καινούργιο. Η πολυφωνία και ο πολυχρωματισμός όμως αποτελούν τη λύση για μία δημιουργική και δημοκρατική κοινωνία», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τατούλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σήμερα γιορτάζουμε την μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου Προδρόμμου

AGGELOS DRITSAS

Λαμπερή Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δημοτικού παιδικού σταθμού Κρανιδίου.

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Ερμιονίδας: Παράταση στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

AGGELOS DRITSAS

Τέτοιες δράσεις αποτελούν πάντοτε μια εξαιρετική ευκαιρία να δούμε πως οραματιζόμαστε το Δήμο που ζούμε. Κανείς μόνος.

AGGELOS DRITSAS

Σύλλογος Πολιτισμού Αργολίδας Μέθεξις

AGGELOS DRITSAS

Βόμβα: Χρωστάς στην Εφορία; Αυτόματη κατάσχεση σε συγγενείς. Πώς θα γίνεται

AGGELOS DRITSAS

22 τροχαία με δυο νεκρούς τον Δεκέμβριο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Άργους-Μυκηνών : θεατρική παράσταση “Σπαραγμός

AGGELOS DRITSAS

Ξεχείλισε από νιάτα, παλμό, ζωντάνια και ενέργεια το κέντρο του Δρεπάνου.

AGGELOS DRITSAS

Η ομορφιά του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου..

AGGELOS DRITSAS

19χρονος Γεωργιανός εισέβαλε με μαχαίρι σε γυμνάσιο – Τραυμάτισε τον διευθυντή και έναν μαθητή

AGGELOS DRITSAS