ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτρος Τατούλης στην ΕΡΤ: Η ανεξάρτητη, συμπεριληπτική και διεκδικητική αυτοδιοίκηση είναι το νέο που οδηγεί στο μέλλον

Ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του Δημήτρη Κοτταρίδη και της Νίνας Κασιμάτης στην ΕΡΤ «Σαββατοκύριακο από τις 6» για την επόμενη ημέρα της Πελοποννήσου, για τη Συμφωνία Εμπιστοσύνης για την Πελοπόννησο του 2030.

Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για την επόμενη ημέρα της Πελοποννήσου

Ο κ. Τατούλης υπογράμμισε ότι η «Νέα Πελοπόννησος» έχει συγκεκριμένο σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα και ότι το σχέδιο αυτό αναπτύσσεται σε κοστολογημένους άξονες με χρονοδιαγράμματα, μεταξύ των οποίων προτεραιότητα αποτελεί η αξιοποίηση των υδάτινων πόρων και η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. «Το σχέδιο μας είναι ξεκάθαρο θέλουμε να θωρακίσουμε στην Πελοπόννησο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και σε αυτή τη διαδικασία το πρόγραμμά μας συγκροτεί μία συνεργασία όλων των υπεύθυνων φορέων ιδιαίτερα των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε το σχέδιο να έχει επιτυχία. Το σχέδιό μας έχει ήδη κοστολογηθεί και επεξεργαστεί σε επίπεδο εφαρμογής, σε όλα τα κρίσιμα επιμέρους θέματα: την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών», τόνισε ο κ. Πέτρος Τατούλης.

Η «Νέα Πελοπόννησος» είναι ισχυρή, ανανεωμένη, ανεξάρτητη και ακομμάτιστη

Με την βεβαιότητα ότι η παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» έχει δώσει διαπιστευτήρια και μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Πελοποννήσιους και ότι εκπροσωπεί μια νέα εποχή απέναντι σε παλιακά συνθήματα, ο κ. Τατούλης δήλωσε: «Η παράταξή μας κατεβαίνει ως ανεξάρτητη. Έχει ικανότητες και δυνατότητες. Και αυτό το έχουμε αποδείξει με επιτυχία και στις εκλογές του 2010 και το 2014. Και τώρα είμαστε πιο ανανεωμένοι και ισχυροί από ποτέ, προκειμένου οι ίδιοι οι πολίτες να εκφράσουν την άποψη τους ανεξάρτητα από κομματικές λογικές, να υποστηρίξουν μία άποψη για την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Τι κάναμε την προηγούμενη περίοδο

Αναφερόμενος στις προκλήσεις, τους κινδύνους και τις ευκαιρίες της επόμενης μέρας, ο κ. Τατούλης έκανε μια μικρή αναδρομή στο γεγονός ότι σε δύσκολους μνημονιακούς καιρούς ανέλαβε την ευθύνη να δημιουργήσει από το μηδέν τον θεσμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και να δώσει στους Πελοποννήσιους μια μεγάλη εικόνα αποτελούμενη από σημαντικά έργα και διεθνές προφίλ, που είχε σημαντικό αντίκτυπο σε μια σειρά μεγεθών για την οικονομία, από το περιφερειακό ΑΕΠ έως την μείωση της ανεργίας και την αύξηση των εξαγωγών. «Αναλάβαμε την ευθύνη να στήσουμε θεσμό περιφερειακής αυτοδιοίκησης το 2011 μέσα στα χειρότερα μνημονιακά χρόνια που είχε η χώρα. Καθιερώσαμε την ίδια την περιφερειακή διοίκηση, δώσαμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μία μεγάλη εικόνα για την Πελοπόννησο. Η αυτοδιοίκηση έχει πολλούς ρόλους, δεν είναι μόνο η ενασχόληση της με την καθημερινότητα, η αυτοδιοίκηση πρέπει να δημιουργεί και μια μεγαλύτερη εικόνα. Και αυτό το πετύχαμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τατούλης.

Ποιος μπορεί να οδηγήσει την Πελοπόννησο στην νέα της επόχη, το διακύβευμα των εκλογών

Μόνο μια συμπεριληπτική, ισχυρή, διεκδικητική και ανεξάρτητη παράταξη μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια σε απτά και συγκεκριμένα αποτελέσματα για το κάθε νοικοκυριό και τον κάθε πολίτη. «Το διακύβευμα των εκλογών είναι να στηριχτεί ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η ισχυροποίηση των θεσμών αποτελεί το α και το ω μίας δημοκρατικής κοινωνίας. Ο πολίτης πρέπει να εκπαιδεύεται σε μία διεκδικητική, ακομμάτιστη λογική. Η αυτοδιοίκηση δεν είναι το μακρύ χέρι του κράτους, πρέπει να είναι ισχυρή, ανεξάρτητη, αυτόνομη μέσα από μία διεκδικητική στάση. Γιατί αν δεν διεκδικεί, έχει χάσει την ισχυρή της ταυτότητα και υπακούει σε μία διαφορετική λογική,. Ο χρωματισμός της αυτοδιοίκησης δεν αποτελεί τίποτα καινούργιο. Η πολυφωνία και ο πολυχρωματισμός όμως αποτελούν τη λύση για μία δημιουργική και δημοκρατική κοινωνία», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τατούλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ένας τόνος ζωοτροφές για τα αδέσποτα Ναυπλίου

admin

Σε τραγική οικονομική κατάσταση βρίσκεται ο Δήμος Άργους Μυκηνών

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ 2024

diktio

1ο Λύκειο Ναυπλίου: “Όταν η Βία και ο εκφοβισμός χτυπούν την πόρτα του σχολείου”

admin

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ : Ο διαγωνισμός της ορθογραφίας και οι ευχές μας.

admin

Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο της Ελένης Κτιστάκη

diktio

Προσωρινός ανάδοχος για το έργο μεταφοράς νερού από τη διώρυγα Ανάβαλου σε Ασίνη και Άρια

diktio

Άργος: Δώρα και 100 μερίδες φαγητού από μαθητές του “Αυτενεργώ” στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

diktio

Φιλικό του Παναργειακού με τον Παναθηναϊκό Β΄ στο ΔΑΚ Άργους

diktio

Μεγάλο αποκριάτικο γλέντι στην Δαλαμανάρα  ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Καλημέρα, Τρίτη και 13 Σήμερα όλα καλά ΤΚ Ίρια Κάντια Καρναζεικα.!!!!!

admin

“Αλλαγή Πορείας”: Οι πολίτες στηρίζουν τον Δήμαρχο των έργων Δημήτρη Καμπόσο

diktio