Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού: Wine pairing και παραμυθένιοι ξενώνες στους δρόμους του κρασιού

Published

on

ttttt 1712

Από τη Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου

Ένα ταξίδι στον κόσμο του κρασιού είναι πάντα μια απολαυστική εμπειρία. Ακούγεται ίσως παράλογο να ταξιδέψει κανείς μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου για να γνωρίσει και να δοκιμάσει μόνο ένα κρασί! Όμως αν το δούμε στην πραγματική του διάσταση ο οινοτουρισμός είναι μαγεία, είναι μια περιήγηση στις γεύσεις και τις μυρωδιές ενός τόπου, στην απόλαυσης των αισθήσεων σε συνδυασμό με το χώμα και τον αέρα.

Πόσες εικόνες μπορείς να νιώσεις κλείνοντας τα μάτια σου και απλώς μυρίζοντας ένα ποτήρι κρασί; Πόσα στοιχεία μπορεί να περικλείει μέσα της μια γουλιά;

Από το Chateau Miraval του Brad Pitt στη Γαλλία μέχρι το καλιφορνέζικο Carmel Road της Drew Barrymore και τα θρυλικά οινοποιεία της ελληνικής περιφέρειας, μπορεί κανείς να αντιληφθεί πως ο οινοτουρισμός αποτελεί μια ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία (και φιλοφοφία). Πάμε να την ανακαλύψουμε…

Τα στατιστικά μιλούν από μόνα τους…

Ο οινοτουρισμός κατέχει ένα δυναμικό κομμάτι της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας και αποτελεί πολύ παραπάνω από μια ξενάγηση σε ένα οινοποιείο. Ενδεικτικό είναι ότι περίπου 27.000.000 ταξιδιώτες στις ΗΠΑ και 5.000.000 στην Ιταλία εντάσσουν τα τελευταία χρόνια την επίσκεψή τους σε κάποιο οινοποιείο στο ταξίδι τους. Η Τοσκάνη και η κοιλάδα της Napa Valley  στην Καλιφόρνια αποτελούν τις μεγαλύτερες κοιτίδες οινοτουρισμού, με την περιοχή της ΗΠΑ να έχει προσελκύσει μόνο το 2014 περισσότερους από 3.300.000 ανθρώπους. Ο οινοτουρισμός παρουσίασε σημαντική ανάπτυξη μετά από συντονισμένη προσπάθεια διαφήμισης και προώθησης, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή το 1975 ενώ μεγαλύτερη ώθηση δόθηκε το 1976 μετά από διαγωνισμό κρασιού που έγινε στο Παρίσι (Paris Wine Tasting of 1976). Άλλες περιοχές, όπως η Καταλονία της Ισπανίας έχουν αρχίσει να προωθούν τον οινοτουρισμό από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, συνδυάζοντας τόσο τα μαγευτικά οινοποιεία τους όσο και τις υπέροχες παραλίες τους, για τις οποίες η Ισπανία είναι ευρέως γνωστή.

Στις ΗΠΑ 27.000.000 ταξιδιώτες έχουν ασχοληθεί με δραστηριότητες που σχετίζονται με τη μαγειρική και το κρασί. Στην Ιταλία το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε περίπου 5.000.000 ταξιδιώτες, αποφέροντας έσοδα 2.500.000 ευρώ.

Ακόμη και ο stars «ορκίζονται» στον οινοτουρισμό

Τι θα έλεγες αν σου δινόταν η ευκαιρία να δοκιμάσεις το κρασί από τους αμπελώνες της Drew Barrymore, του Brad Pitt ή της Camerozn Diaz; Οι περισσότεροι stars αγαπούν το κρασί και γι΄αυτό υπογράφουν μερικά από τα διασημότερα labels του κόσμου.  Μήπως θα ήθελες καλύτερα ένα κρασί από τον Sting και την σύζυγό του, Trudie Styler ή την Pink; Όχι, δεν είναι αστείο! Οι παραπάνω celebrities είναι λάτρεις των κρασιών και διαθέτουν τα δικά τους οινοποιεία. 

Πίσω από κάθε ετικέτα κρασιού -όπως μπορείς να αντιληφθείς- κρύβεται μια απίστευτα δαπανηρή ομαδική προσπάθεια εκπληκτικών αναλογιών. Οι λάτρεις του κρασιού έχουν πάντα το όνειρο ενός δικού τους μικρού (ή μεγάλου) κελαριού με ετικέτες πολλών ιδιαίτερων κρασιών. Ωστόσο, λίγοι μπορούν να το αντέξουν οικονομικά. Όσο για αμπελώνες και οινοποιεία; Αυτά κι αν χρειάζονται κόστος για τη δημιουργία και συντήρησή τους. Κι επειδή στη showbiz πολλοί είναι οι οινόφιλοι που έχουν πάει ένα βήμα παραπέρα την αγάπη τους για τα κρασιά, πάμε να δούμε ποιοι stars έχουν δημιουργήσει τα δικά τους οινοποιεία, στήνοντας πίσω από αυτά μια ολόκληρη επιχείρηση…

Πάμε μια βόλτα στη Γαλλία και στο Chateau Miraval του Brad Pitt

Έχει γίνει το μήλον της έριδος ανάμεσα στους δύο διάσημους ιδιοκτήτες του, διεκδικώντας το όσο τίποτ’ άλλο. Μιλάμε φυσικά για τον Brad Pitt και την Angelina Jolie, με τον πρώτο να αποκτά και τυπικά την πλήρη ιδιοκτησία μετά από την δικαστική απόφαση που ήθελε την Jolie να πουλά το μερίδιό της και ν΄αποχωρεί. Το Château Miraval είναι ένας αμπελώνας που βρίσκεται στο χωριό Correns, ακριβώς βόρεια του Brignoles, ένα χωριό στο διαμέρισμα Var στη νότια Γαλλία. 

Ο Brad Pitt, οινόφυλος και λάτρης της Γαλλίας ο ίδιος, ερωτεύθηκε το διάσημο κτήμα της Προβηγκίας από την πρώτη στιγμή. Εν αντιθέσει με την Angelina πήγαινε πολύ πιο συχνά για να δει τα αμπέλια, να πει τις ιδέες του και γενικότερα έδειχνε την αγάπη του για το κρασί.

To Château Miraval αποτελεί πόλο έλξης πολλών φίλων του κρασιού (αλλά και του Brad Pitt φυσικά) καθώς δεν διαθέτει μόνο μια από τις πιο δημοφιλείς ετικέτες παγκοσμίως αλλά αποτελεί και ένα σημείο που εκμπέμπει λάμψη Hollywood. Ο διάσημος αμπελώνας του Pitt προωθεί έτσι με τον καλύτερο τρόπο τον θεσμό του οινοτουρισμού στη Γαλλία και ανεβάζει τον ίδιο στο βάθρο της επιτυχίας.

H Drew Barrymore μας συστήνει το Camel Road Winery στην Καλιφόρνια

Η ετικέτα της ηθοποιού Drew Barrymore αποτελείται σήμερα από 3 διαφορετικά είδη κρασιού: ένα Pinot Grigio, ένα ροζέ Pinot Noir και ένα κόκκινο μείγμα Pinot Noir με σταφύλια που προέρχονται από τo Central Coast. To Barrymore Wines είναι μια συνεργασία με την Jackson Family Wines—την αμπελουργική αυτοκρατορία που ιδρύθηκε από τον Jess Jackson στην κομητεία Sonoma το 1982—που παράγεται με την ετικέτα Carmel Road, της οποίας οι αμπελώνες βρίσκονται στην κομητεία Southern Monterey. Όσον αφορά την οινοποίηση στην Καλιφόρνια, πρόκειται για μια περιοχή με δροσερό κλίμα και είναι περισσότερο γνωστή για τα μοναδικά και οικονομικά κρασιά της, στα οποία εμπίπτουν οι επιλογές του Barrymore. 

Με τιμές που κυμαίνονται μεταξύ $16 και $28, είναι αρκετά προσιτά για αρχάριους οινοπότες, αλλά και ενδιαφέρουσες για πιο προχωρημένους λάτρεις του κρασιού που αναζητούν φθηνές αλλά συνάμα και αξιόλογες ετικέτες. Η Barrymore θυμάται την πρώτη φορά που δοκίμασε το νέο ροζέ στο σπίτι της, μια στιγμή που την χαρακτηρίζει ως μια από τις πιο αξέχαστες στιγμές της από το 2017 μέχρι στιγμής. «Το να το ανοίξω και να το δοκιμάσω για πρώτη φορά ήταν πραγματικά, πολύ σημαντικό, επικό. Ήπια θυμάμαι ένα ποτήρι ενώ μαγείρευα το βραδινό στην κόρη μου. Ήταν μια από τις πιο ευχάριστες βραδιές της ζωής μου».

Στάση στην Τοσκάνη και στο  Il palagio του Sting και της συζύγου του,Trudie Styler 

«Όποιες και αν είναι οι προκαταλήψεις των ανθρώπων σχετικά με το κρασί μας, τα αποτελέσματα που έδωσαν μερικοί από τους πιο απαιτητικούς κριτικούς κρασιού στην επιχείρηση μιλούν από μόνες τους», λέει ο Sting που μαζί με την σύζυγό του Trudie Styler, κατέχουν το Il Palagio, ένα ιστορικό κτήμα στην αγροτική Τοσκάνη. Μέσα στο εκπληκτικό κτήμα του οινοποιείου τους, περιέχεται και η τοσκανέζικη βίλα, που αποτελεί την καρδιά του Il Palagio. Και πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις.

Στην Ελλάδα, με τα πανέμορφα αμπελοτόπια και τη οινική ιστορία αποτυπωμένη σε μνημεία και στην παράδοση ο οινοτουρισμός αποτελεί το μέσο για την προώθηση του πολιτισμού και των τοπικών προϊόντων της χώρας μας σε όλους τους ταξιδιώτες. Δεν είναι λίγοι οι αμπελώνες που προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία ξεναγήσεων, γεύσεων και διαμονής.

Οι δραστηριότητες του οινοτουρισμού περιλαμβάνουν επισκέψεις από οργανωμένα γκρουπ τουριστών σε οινοποιεία όπου πραγματοποιείται η παραγωγική διαδικασία του κρασιού. Από τη συγκομιδή των σταφυλιών, μέχρι την παραγωγή του κρασιού οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γεμίσουν γνώσεις κι εμπειρίες που δεν μένουν μόνο στην αίσθηση της ακοής και της όρασης. 

Το κρασί διεγείρει όλες τις αισθήσεις μας! Μια από τις πιο απολαυστικές διαδικασίες του κρασιού είναι το wine pairing, οι δοκιμές και οι γευσιγνωσίες που οργανώνονται για την καλύτερη απόλαυση του οίνου.  Όλες οι δοκιμές συνοδεύονται με αντίστοιχα εδέσματα από τοπικά προϊόντα τα οποία μπορεί να αποτελούν ιδιαίτερο γνώρισμα μαγειρικής του κάθε τόπου. Πολλά οινοποιεία διαθέτουν και εκπληκτικούς ξενώνες, που είναι δημιουργημένοι έτσι ώστε να διατηρούν το στυλ και την παράδοση του οινοποιείου, προσφέροντας στους επισκέπτες παροχές υψηλών προδιαγραφών. Το Κατώγι Αβέρωφ στο Μέτσοβο, το Semeli στη Νεμέα, το κτήμα Σιγάλα στη Σαντορίνη και το κτήμα Αργυρού στο Πολύδροσο Παρνασσού είναι μερικά από τα καταλύματα που αξίζει κανείς ν΄ανακαλύψει.

Οι περισσότερες επισκέψεις στα οινοποιεία πραγματοποιούνται στο μέρος όπου παράγεται το κρασί συνεπώς οι ταξιδιώτες  έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να γνωρίσουν από κοντά τους αμπελώνες ή τις μονάδες επεξεργασίας του κρασιού αλλά να δοκιμάσουν και ν’ αγοράζουν τα κρασιά από τις εγκαταστάσεις του οινοποιείου. Με αυτόν τον τρόπο η συνεισφορά των επισκεπτών στις ετήσιες πωλήσεις των κρασιών αυτών κυμαίνεται στο 33%. 

Μπορεί κανείς να συναντήσει wine pairing ή Wine Tasting, περίτεχνες δηλαδή διαδικασίες γευσιγνωσίας από εξειδικευμένους οινοποιούς και γευστιγνώστες, που περιλαμβάνουν συνδυασμούς γεύσεων ανάλογα με το κρασί της επιλογής μας και τεχνικές για την καλύτερη ισορροπία τους στον ουρανίσκο μας.

Ο οινοτουρισμός είναι ένα ταξίδι περιπλάνησης και εξερεύνησης σε τόπους και γεύσεις, ένα ταξίδι που δεν μπορεί ν΄αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Γιατί ένα ποτήρι κρασί δεν είναι ποτέ απλά «ένα ποτήρι κρασί», κρύβει μέσα του ολόκληρες ιστορίες…

Salute!

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα στην Αργολίδα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα 19/1

Published

on

By

rapidtest1_7.1.22

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID-19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2022 (ώρα 15:00). 
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 20.107, εκ των οποίων 60 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.723.496 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες. 
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 430 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.332 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1.14 (95% ΔΕ: 1.04 – 1.34)
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 88, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 22.285 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 683 (58.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 80.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 
Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 557 (81.55%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 126 (18.45%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.931 ασθενείς. 
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 553 (ημερήσια μεταβολή +16.42%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 537 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Από το σύνολο των 20.107 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 65 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 60 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας . 
Στην Αργολίδα καταγράφηκαν σημερα 19 Ιανουαρίου 179 νέα κρούσματα κορωνοϊού
Η κατανομή των 20.042 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα παρουσιάζεται στον κατωτέρω πίνακα.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Έφαγε κουτουλιές ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ναυπλίου

Published

on

By

maxresdefault-1-1024x576

Επίθεση αρνητή με κουτουλιές στον Διοικητή του Νοσοκομείου Ναυπλίου

Επίθεση δέχθηκε από αρνητή των μέτρων κατά την διασποράς του κορωνοϊού ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ναυπλίου Θοδωρής Βασιλόπουλος.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου στον χώρο του Νοσοκομείου όταν ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Βασιλόπουλος έκανε την παρατήρηση σε επισκέπτη της Νοσηλευτικής Μονάδας να φορέσει την μάσκα του.

Εκείνος με άγριες διαθέσεις κινήθηκε εναντίον του κυρίου Βασιλόπουλου και του κατάφερε χτύπημα στο πρόσωπο με το κεφάλι του, προκαλώντας του τραύμα, ευτυχώς ελαφρύ.

Επακολούθησε φασαρία και έντονος διαπληκτισμός ενώ στο σημείο κλήθηκε και η αστυνομία.

Το περιστατικό είναι ένα από τα πολλά με τα οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι οι υπάλληλοι του νοσοκομείου τα δυο τελευταία χρόνια της πανδημίας, με ανθρώπους που δεν θέλουν να καταλάβουν ή δεν έχουν τη νοημοσύνη να αντιληφθούν, τι συμβαίνει και γιατί θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 1]
Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

20.107 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – 88 νεκροί και 683 διασωληνωμένοι

Published

on

By

entat

20.107 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. 683 διασωληνώσεις, 88 θάνατοι συμπολιτών μας από κορονοϊό. Ποια είναι η κατάσταση σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης (19/01) ότι τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του κορονοϊού είναι 20.107, εκ των οποίων60 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Την εβδομάδα 10-16/1, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 36.300, αποτελώντας το 25% (+39% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων. Το εν λόγω στοιχείο διαψεύδει το Υπουργείο Παιδείας που έκανε λόγο για περίπου 33.000.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.723.496(ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 430θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.332 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Το Rt για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1.14 (95% ΔΕ: 1.04 – 1.34)

Τα κρούσματα σήμερα στην Αττική

Στην Αττική σήμερα, 19/1/2022 εντοπίστηκαν 7.400 νέα κρούσματα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Η κατανομή των κρουσμάτων στην Αττική σήμερα είναι εξής:

 • Ανατολική Αττική 974
 • Βόρειος Τομέας Αθηνών 977
 • Δυτικής Αττικής 398
 • Δυτικός Τομέας Αθηνών 940
 • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 2.107
 • Νήσων 118
 • Νότιος Τομέας Αθηνών 794
 • Πειραιώς 1.092

https://flo.uri.sh/visualisation/4959447/embed?auto=1A Flourish chart

Αναλυτικά η διασπορά των νέων κρουσμάτων σήμερα στην υπόλοιπη Ελλάδα

Η κατανομή των νέων κρουσμάτων σήμερα του κορονοϊού στην Ελλάδα (εκτός Αττικής), ανά περιφερειακή ενότητα, είναι η εξής:

 • Θεσσαλονίκη 1.889
 • Αιτωλοακαρνανία 296
 • Άνδρος 2
 • Αργολίδα 179
 • Αρκαδία 112
 • Άρτα 131
 • Αχαΐα 686
 • Βοιωτία 164
 • Γρεβενά 17
 • Δράμα 180
 • Έβρος 353
 • Εύβοια 308
 • Ευρυτανία 22
 • Ζάκυνθος 69
 • Ηλεία 196
 • Ημαθία 185
 • Ηράκλειο 751
 • Θάσος 12
 • Θεσπρωτία 63
 • Θήρα 71
 • Ιθάκης 2
 • Ικαρία 4
 • Ιωάννινα 332
 • Καβάλα 199
 • Κάλυμνος 41
 • Καρδίτσα 158
 • Κάρπαθος 6
 • Καστοριά 107
 • Κέα-Κύθνος 2
 • Κέρκυρα 186
 • Κεφαλλονιά 66
 • Κιλκίς 73
 • Κοζάνη 209
 • Κορίνθια 272
 • Κως 55
 • Λακωνία 88
 • Λάρισα 547
 • Λασίθι 139
 • Λέσβος 133
 • Λευκάδα 33
 • Λήμνος 32
 • Μαγνήσια 341
 • Μεσσηνία 262
 • Μήλος 12
 • Μύκονος 58
 • Νάξος 57
 • Ξάνθη 155
 • Πάρος 17
 • Πέλλα 180
 • Πιερία 247
 • Πρέβεζα 66
 • Ρέθυμνο 287
 • Ροδόπη 181
 • Ρόδος 277
 • Σάμος 65
 • Σέρρες 151
 • Σποράδες 25
 • Σύρος 41
 • Τήνος 13
 • Τρίκαλα 220
 • Φθιώτιδα 176
 • Φλώρινα 69
 • Φωκίδα 22
 • Χαλκιδική 240
 • Χανιά 572
 • Χίος 105
 • Υπό διερεύνηση 433

https://flo.uri.sh/visualisation/4260716/embed?auto=1A Flourish chart

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 88, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 22.285 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.https://flo.uri.sh/visualisation/4260758/embed?auto=1A Flourish chart

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 683 (58.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 80.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 557 (81.55%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 126 (18.45%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.931 ασθενείς.https://flo.uri.sh/visualisation/3835619/embed?auto=1A Flourish chart

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 553 (ημερήσια μεταβολή +16.42%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 537 ασθενείς.

Διενέργεια τεστ

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 32.211 μοριακά τεστ και 329.431 rapid test. Σε σύνολο 361.642 η θετικότητα υπολογίζεται σε 5,56%.

Την εβδομάδα 10-16/1, το ποσοστό θετικότητας ήταν 6,11% σε σύνολο 2.372.747 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 1,31%σε σύνολο 2.888.316 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων.https://flo.uri.sh/visualisation/4184186/embed?auto=1

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ

ΑΡΓΟΣ «Έφυγε» από τη ζωή στα 65του ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ

Published

on

By

74a23db0f6b13c8aa46c652c0d717f84_xl

Έφυγε από την ζωή ο επιχειρηματίας Πέτρος Κατσούλης  Ο εκλιπών ήταν ιδιαίτερα γνωστός στην κοινωνία του Άργους είχε το μαγαζί με τα σίδερα τέρμα Ινάχου στα φανάρια .

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη 20/01/2022 , στις 4 μ.μ. στον Ι.Ν ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΡΓΟΥΣ

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Tα έβαψε όλα μπλε – ο Γιάννης Τσαμαδός

Published

on

By

ScreenHunter 2764

Οριοθετήθηκαν για μια ακόμα φορά οι δύο θέσεις για παρκάρισμα των ΑΜΕΑ στην κεντρική πλατεία του Κρανιδίου από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας.

Ελπίζουμε οι Δημότες μας να τις σεβαστούν και να μην παρκάρουν στο σημείο αυτό ώστε να γίνει πιο εύκολη η καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων. Γιάννης Τσαμαδός. Αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Η Euroins Ελλάδος στηρίζει και το 2022 «To Χαμόγελο του Παιδιού»

Published

on

By

euroins_xamogelo2

Η Euroins Ελλάδος, θυγατρική εταιρεία του κορυφαίου ευρωπαϊκού ομίλου συμμετοχών Eurohold Bulgaria AD, ανανεώνει τη δέσμευσή της για έμπρακτη στήριξη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και για το 2022, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί στη χώρα μας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Euroins Ελλάδος Evgeny Ignatov και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Αθανάσιος Ι. Σμυρνής επισκέφθηκαν το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής & Ιατρικής Επέμβασης «Ανδρέας Γιαννόπουλος» όπου ξεναγήθηκαν από τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις τρέχουσες και μελλοντικές δράσεις του «Χαμόγελου». Η Διοίκηση της Euroins Ελλάδος ενημερώθηκε, επίσης, από τον κ. Γιαννόπουλο σχετικά με τα αποτελέσματα της ποσοτικής έρευνας που διενέργησε ο Οργανισμός αναφορικά με τον απολογισμό του έργου του 2021.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Ignatov είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζομένους του Οργανισμού και να τους ευχαριστήσει για το ουσιαστικό έργο που προσφέρουν καθημερινά. «Από την πρώτη ημέρα δραστηριοποίησής της στην Ελλάδα, η Euroins αποτελεί σταθερό και συνεπή αρωγό του “Χαμόγελου”. Τα παιδιά βρίσκονται στο επίκεντρο των κοινωνικών δράσεων που στηρίζει ο Όμιλος και, για τον λόγο αυτό σκοπεύουμε να επεκτείνουμε τη στήριξη που παρέχουμε στον Οργανισμό “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, τόσο μέσω σταθερής οικονομικής ενίσχυσης όσο και μέσω των έκτακτων πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ο Οργανισμός», δήλωσε ο ίδιος.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Οικία Νίκου Καρούζου. Αγώνας για την διάσωσή της. Ανάπλι εμπρός!

Published

on

By

ScreenHunter 2758

Ανάπλι εμπρός! Έκκληση για την διάσωση της οικίας Νίκου Καρούζου

Έως εδώ η σιωπή για την κατάσταση της οικίας Νίκου Καρούζου.

Φτάνει…. Δεν πάει άλλο…. δεν μπορεί να είναι ανεκτή η τόση αδιαφορία για την κατάσταση της οικίας ενός από τους μεγαλύτερους ποιητές της μεταπολεμικής Ελλάδας

Λύσεις υπάρχουν

Το “Ανάπλι εμπρός:” απευθύνει κραυγή αγωνίας προς όλους για την διάσωση της οικίας και για την μετατροπή της σε χώρο εκπαίδευσης, εκδηλώσεων, πολιτισμού.

Απευθυνόμαστε:

Προς την Δημοτική Αρχή και τον ΔΟΠΠΑΤ που αδιαφορούν. Προς όλους του δημοτικούς συμβούλους

Προς το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο οποίο ανήκει το 50% της οικίας Καρούζου. Προς όλη την εκπαιδευτική Κοινόητα (διοίκηση , καθηγητές, φοιτητές, εργαζόμενους)

Προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Τους Υπουργούς Παιδείας και Πολιτισμού

Προς τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Προς τους τοπικούς βουλευτές

Προς τον Περιφερειάρχη, τους Αντιπεριφερειάρχες τους επικεφαλής των Περιφερειακών Παρατάξεων, τους Περιφερειακούς Συμβούλους

Προς την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών

Προς την Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας

Προς τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας

Προς τα Πολιτιστικά Σωματεία του Τόπου

Προς όλους τους πολίτες

“Θανάσιμο Ανάπλι”. Ακούστε στο βίντεο που αποτελεί την δικιά μας κραυγή την απαγγελία του ποιήματος του Νίκου Καρούζου,.

Ανάπλι εμπρός!

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΑΡ-Μ δουλεύουν εντατικά για να αντιμετωπίσουν βλάβες

Published

on

By

269591302_1178808965984422_7774905401758730035_n

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΑΡ-Μ δουλεύουν εντατικά για να αντιμετωπίσουν βλάβες και προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης από άκρη σε άκρη του Δήμος Άργους ΜυκηνώνΑπο την βρύση στο Νιοχώρι , στον Φαρμακά και στην περιοχή Σταθέικα το προσωπικό κρατάει ψηλά τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΑΡΜ προς τους δημότες.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΕΥΑΝ 2022

Published

on

By

ScreenHunter 2754

Κεντρική δεξαμενή της Ακροναυπλίας

https://digitalota.gr/
https://digitalota.gr/
271935673_1587274341631115_5278274736178243304_n

Google News
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]
Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Θερμα συλλυπητηρια Γιωργο!

Published

on

By

272088335_10226959643195393_5066059533527903743_n

Γιώργος Αργυρίου

Ολοι  γνωρίζεται ότι τέτοιες στιγμές απλά χαράζουν ανελέητα την ψυχή μας και την σημαδεύουν Την Πέμπτη λοιπόν που θα κυκλοφορεί η εφημερίδα ο πατέρας στις 12 θα ξεκινάει απο τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Ναυπλίου το τελευταίο του ταξίδι
Ευχαριστώ ήδη όλους όσους με κράτησαν όρθιο με τα λόγια τους

Κουράγιο και δύναμη φίλε Γιώργο Άγγελος Δρίτσας

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading
ScreenHunter-1276
300x300vac
ΑΚΡΟΜΟΛΙΟ-2017-12-22-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-ΔΕΥΑΑΡΜ-μικρή
rapidtest1_7.1.22
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ12 ώρες ago

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα στην Αργολίδα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα 19/1
0 (0)

maxresdefault-1-1024x576
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ12 ώρες ago

Έφαγε κουτουλιές ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ναυπλίου
1 (1)

entat
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ13 ώρες ago

20.107 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – 88 νεκροί και 683 διασωληνωμένοι
0 (0)

ScreenHunter 2767
ΠΟΛΙΤΙΚΗ13 ώρες ago

Ντόρα Μπακογιάννη
4 (1)

74a23db0f6b13c8aa46c652c0d717f84_xl
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ14 ώρες ago

ΑΡΓΟΣ «Έφυγε» από τη ζωή στα 65του ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ
0 (0)

ScreenHunter 2764
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ15 ώρες ago

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Tα έβαψε όλα μπλε – ο Γιάννης Τσαμαδός
0 (0)

euroins_xamogelo2
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ16 ώρες ago

Η Euroins Ελλάδος στηρίζει και το 2022 «To Χαμόγελο του Παιδιού»
0 (0)

ScreenHunter 2758
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ16 ώρες ago

Οικία Νίκου Καρούζου. Αγώνας για την διάσωσή της. Ανάπλι εμπρός!
0 (0)

269591302_1178808965984422_7774905401758730035_n
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ16 ώρες ago

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΑΡ-Μ δουλεύουν εντατικά για να αντιμετωπίσουν βλάβες
0 (0)

ScreenHunter 2754
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ17 ώρες ago

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΕΥΑΝ 2022
4 (1)

55555555555 copy
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 μήνα ago

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ :ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Η ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

777 2264
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ1 μήνα ago

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2021 -2022: Οι νέες τάσεις στα κουρέματα – Τα νέα χτενίσματα

eortologio-poioi-giortazoyn-simera-paraskeyi-17-dekemvrioy-960x504
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 μήνα ago

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 18 Δεκεμβρίου

Ανάπλαση-Αιγίου-Ναύπλιο-εργασίες-2-780x470
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ1 μήνα ago

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για την ανάπλαση.

iStock-1131738236-1024x683
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 μήνα ago

Παράταση για τέλη κυκλοφορίας & επιστρεπτέες προκαταβολές

arvanitia-1
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ1 μήνα ago

Επιδοτούμενη μετεκπαίδευση σε Ναύπλιο, Ερμιόνη, Λουτράκι, Καλαμάτα – Ποιους αφορά

444 2316
LIFESTYLE1 μήνα ago

«Πολλές φορές θα πω “το σύντροφό μου” και μου απαντάνε “τι σύντροφο;”»

ScreenHunter 2324
LIFESTYLE1 μήνα ago

The Voice – Τελικός: Νικήτρια η 16χρονη Άννα που τραγουδάει σαν άγγελος – “Σε θαυμάζω, είμαι τόσο τυχερός”

5652323
LIFESTYLE1 μήνα ago

Πέθανε ο Ορφέας Ζάχος, ο κινηματογραφικός «Κίμωνας»

maxresdefault_7
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα ago

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Δύσκολη προβλέπεται η νύχτα για τα εσπεριδοειδή..

ScreenHunter 2758
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ16 ώρες ago

Οικία Νίκου Καρούζου. Αγώνας για την διάσωσή της. Ανάπλι εμπρός!
0 (0)

ScreenHunter 2754
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ17 ώρες ago

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΕΥΑΝ 2022
4 (1)

ScreenHunter 2751
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ1 ημέρα ago

1η Ψηφιακή Παρακολούθηση και Τεκμηρίωση της Εξέλιξης του Έργου ΒΙΝΤΕΟ
5 (1)

tromaras (1)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ3 ημέρες ago

ΣΟΚ: Στο νοσοκομείο ο Γιώργος Τρομάρας – Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του
5 (1)

271833806_5293856227309678_2057979047996740191_n
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ6 ημέρες ago

ΚΑΜΠΟΣΟΣ : Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη
0 (0)

Screenshot_5-3-696x346
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ7 ημέρες ago

Καιρός: Ο Διομήδης φεύγει, το ψύχος μένει – Οι περιοχές με παγετό την Παρασκευή
0 (0)

Art-Wagons Afisa
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 εβδομάδα ago

Art-Wagons. Δωρεάν διαδικτυακό πολιτιστικό «ταξίδι» για εφήβους
0 (0)

271685620_10159242740889667_5090875058720752764_n
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 εβδομάδα ago

Παίρνουν πίσω τα μέτρα: Οι νέες αλλαγές σε καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ και γήπεδα
0 (0)

ScreenHunter 63 (01)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ2 εβδομάδες ago

«Ναι» σε νέα μέτρα: Έρχεται οριστικό μπλόκο στους ανεμβολίαστους ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους
0 (0)

5255012
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ2 εβδομάδες ago

Deltacron: Νέα μετάλλαξη “μείγμα” της Όμικρον και της Δέλτα εντοπίστηκε σε 25 ασθενείς στην Κύπρο
0 (0)

Trending

Copyright © 2021-22 Digital Cities IKE , powered by Dritsas.gr