ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Οι φυσικές καταστροφές, ο κίνδυνος ερημοποίησης και οι αλλαγές στις κλιματολογικές συνθήκες αναδεικνύουν κάθε χρόνο, κάθε μήνα, κάθε ημέρα που περνά την αναγκαιότητα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Αναδεικνύουν την αναγκαιότητα η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου να αποτελέσει εφαλτήριο για την ανάληψη άμεσης δράσης για την αποκατάσταση της Γης.

Το CNN Greece με αφορμή την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος διοργανώνει το 1ο συνέδριο της περιβαλλοντικής πλατφόρμας καλώντας τους αναγνώστες και το κοινό να κάνουν πράξη το σύνθημα «Δράση για τη Γη, τώρα!»

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει επίκεντρο την ανθεκτικότητα στην ξηρασία, την ερημοποίηση και την αποκατάσταση του πλανήτη αυτού που μας φιλοξενεί και θα φιλοξενηθεί από το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, μετά από απόφαση του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNEP).

Πώς καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος;

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1972.

Τις τελευταίες πέντε δεκαετίες, η Ημέρα έχει εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες πλατφόρμες για περιβαλλοντική προσέγγιση.

Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι συμμετέχουν μέσω δραστηριοτήτων, εκδηλώσεων και δράσεων σε όλο τον κόσμο.

  • Ραγδαία αύξηση της ξηρασίας

Σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης, έως και το 40% της γης του πλανήτη υποβαθμίζεται, επηρεάζοντας άμεσα το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού και απειλώντας περίπου το ήμισυ του παγκόσμιου ΑΕΠ (44 τρισεκατομμύρια δολάρια).

  • Απειλή για το 50% του παγκόσμιου ΑΕΠ

Ο αριθμός και η διάρκεια των ξηρασιών έχει αυξηθεί κατά 29% από το 2000 και χωρίς επείγουσα δράση, η ξηρασία μπορεί να επηρεάσει πάνω από τα τρία τέταρτα του παγκόσμιου πληθυσμού έως το 2050.

  • Έκκληση για αναβίωση των οικοσυστημάτων

Η αποκατάσταση της γης είναι βασικός πυλώνας της Δεκαετίας του ΟΗΕ για την Αποκατάσταση Οικοσυστήματος (2021-2030), μια έκκληση για την προστασία και την αναβίωση των οικοσυστημάτων σε όλο τον κόσμο, η οποία είναι κρίσιμη για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης .

Να σημειωθεί ότι, το 2024 θα σηματοδοτήσει την 30ή επέτειο της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης. Η δέκατη έκτη σύνοδος της Διάσκεψης των Μερών (COP 16) της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης (UNCCD) θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ, από τις 2 έως τις 13 Δεκεμβρίου 2024.

Δείτε το βίντεο- κάλεσμα του ΟΗΕ για την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κατήγγειλε το σύντροφό του για ενδοοικογενειακή βία

AGGELOS DRITSAS

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Zωή και Μάρκος εναντίον Χάκερς” στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Ο Κωνσταντίνος Πασσιάς με την “Αλλαγη Πορείας” για την ανάπτυξη του Δήμου και την ενίσχυση των αγροτών

AGGELOS DRITSAS

Σεισμός ΤΩΡΑ LIVE: Δείτε πού έγινε σεισμός πριν από λίγο ΑΡΓΟΛΙΔΑ

AGGELOS DRITSAS

Έναρξη του Τριωδίου στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Ομόφωνο Ψήφισμα Διαμαρτυρίας του Δ.Σ. Δήμου Ερμιονίδας για τη διατήρηση του Υποθηκοφυλακείου Μάσσητος

AGGELOS DRITSAS

Αύξηση αφορολόγητου ορίου με την είσοδο του 2024 – Ποιοι βγαίνουν κερδισμένοι

AGGELOS DRITSAS

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΟΡΔΩΝΗ: ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Α. Πουλάς: Χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών

AGGELOS DRITSAS

Σάλος με τον Πάπα Φραγκίσκο – Αποκάλεσε «π@@στ@δες» τους ομοφυλόφιλους

AGGELOS DRITSAS

6η διεθνής έκθεση VERDE.TEC: 29 – 31 Μαρτίου 2024

AGGELOS DRITSAS

Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο της Ελένης Κτιστάκη

AGGELOS DRITSAS