www.AggelosDritsas.gr

Πλήρη δικαίωση για την παράταξή μας αποτελεί το έγγραφο του υπουργείου εσωτερικών με αριθμό πρωτόκολλου 17729 της 23.2.2024 προς τις αποκεντρωμένες διοικήσεις του κράτους κ.λ.π. με θέμα : «Παροχή διευκρινίσεων επί της αποσβεστικής προθεσμίας για τη βεβαίωση και επί του χρόνου παραγραφής προς είσπραξη της εισφοράς σε χρήμα του άρθρου 9 του ν. 1337/1983 (Α΄ 33), καθώς και των οφειλών από πρόστιμα Κ.Ο.Κ.», το οποίο εκτός των άλλων αναφέρει συμπερασματικά και αυτολεξεί το εξής :
“οι δήμοι δεν έχουν κανένα νόμιμο έρεισμα, πέραν των οριζόμενων εξαιρετικών περιπτώσεων στο β΄ εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 2 του α.ν. 344/1968, να υπερβαίνουν τον κανόνα των πέντε ετών για την βεβαίωση και αντίστοιχα για την είσπραξη, επικαλούμενοι διαφορετικές εκτιμήσεις ή ερμηνείες δικές τους ή άλλων Υπηρεσιών, παλαιότερες της αποδοχής της Γνωμοδότησης ή νεότερες”!!!

Από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή του δήμου Άργους Μυκηνών, κοινοποιούσε με δικαστικούς επιμελητές απαιτήσεις οφειλών λόγω εισφοράς σε χρήμα που πήγαζαν από την κύρωση της πράξης εφαρμογής στις πολεοδομικές ενότητες «Γεφύρια» και «Θεάτρου» του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλης Άργους, του Δήμου Άργους Μυκηνών η οποία συντελέστηκε με απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, με αριθμό πρωτοκόλλου 31125/574/30-12-2016, δηλώσαμε ότι οι εισφορές σε χρήμα αυτές είναι παραγραμμένες και κακώς αποστέλλονται !!!!

Το παραπάνω έγγραφο εκτός από δικαίωση των απόψεων της παράταξής μας, αποτελεί και δικαίωση ενός μεγάλου τμήματος της κοινωνίας του Άργους και της περιοχής αυτής η οποία είναι γνωστή σαν «νότιο τμήμα», αφού μετά από τόσα χρόνια ομηρίας συντελέστηκε τελικά η πολυπόθητη πράξη εφαρμογής κάποιοι προσπάθησαν επιπλέον να επιβάλλουν και την εισφορά σε χρήμα!!! η οποία όπως αποδείχθηκε τελικά ήταν παραγραμμένη, τα ποσά που επιβαλλόταν θα έφθαναν στις περισσότερες των περιπτώσεων σε χιλιάδες ευρώ (οι κάτοικοι της περιοχής γνωρίζουν) με αποτέλεσμα να είχαμε μία νέα ομηρία οικονομική αυτή την φορά η οποία θα ήταν χειρότερη από την πολεοδομική που υπήρχε για σχεδόν σαράντα χρόνια!!!

Με την υπ’ αριθμό πρωτόκολλου 6.834/19.04.2024 αίτησή μας, ζητήσαμε από το δημοτικό συμβούλιο Άργους Μυκηνών :

1. να συνεδριάσει άμεσα με θέμα την ολική αντιμετώπιση του θέματος, κηρύσσοντας τις οφειλές παραγεγραμμένες για ολόκληρη την υπόψη περιοχή.

2. να δοθεί εντολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες να χορηγούν βεβαίωση περί μη οφειλής ώστε να κατέστη δυνατό στους πολίτες της υπόψη περιοχής να την χρησιμοποιούν για κάθε νόμιμη χρήση (δικαιοπραξίες, οικοδομικές άδειες κ.λ.π.),

Για όσους βιαστούν να επιχειρηματολογήσουν εναντίον των απόψεων μας, λέγοντας δήθεν πώς θα γίνουν έργα στην περιοχή κ.λ.π.!!!! έχουμε να τους απαντήσουμε αρχικά ότι υπάρχουν πάρα πολλά εγχώρια και ευρωπαϊκά προγράμματα από τα οποία μπορεί να αντλήσει οικονομικούς πόρους ο δήμος και να συντελέσει αναπτυξιακά έργα και έργα υποδομής στην περιοχή, αλλά και στα όρια του υπόλοιπου δήμου μας, να υπενθυμίσουμε εδώ ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που ταιριάζει απόλυτα, ότι στην περιοχή προβλέπεται να κατασκευαστεί το νέο σχολικό συγκρότημα των δύο δημοτικών σχολείων Άργους του 1ου και του 7ου , σε οικόπεδο του Δήμου Άργους Μυκηνών, παρ’ όλα αυτά το πρόγραμμα του υπουργείου χάθηκε!!!! όπως είχαμε αναδείξει και προεκλογικά, ενώ θα μπορούσε να κατασκευαστεί με χρήματα του προγράμματος χωρίς να επιβαρύνει τους πολίτες της περιοχής !!!

Παναγιώτης Δ. Παπαϊωάννου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΔΕΥΑ Ναυπλίου: Κάτω από 60% η πρόσμιξη νερού του Ανάβαλου με της Λέρνης

AGGELOS DRITSAS

Η 23η εκδήλωση εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου από τον σύλλογο μας .

AGGELOS DRITSAS

Κινητή Μονάδα Υγείας Αργολίδας: Που θα γίνουν δωρεάν rapid test

AGGELOS DRITSAS

Η Αντωνία Κάππου υποψήφια με την παράταξη Καμπόσου «Αλλαγή Πορείας» στο Δήμο Άργους-Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΣΑΡΙΕΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΤΙΡΥΝΘΑΣ ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Έντε λα μαγκέτε Bοτανίκ Φυτεία σε δύσβατη περιοχή της Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Κρασί & Μόδα: Δύο τέχνες που συναντιούνται.

AGGELOS DRITSAS

22 Σεπτεμβρίου 2025 – Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Ο Μάνος Περράκης προσλήφθηκε ως ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου

AGGELOS DRITSAS

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ: Σύγκλησης μεικτής τακτικής συνεδρίασης Δημ. Συμβουλίου.ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

“Alekos Vretos Trio” στο Caradu No 8 στο Άργος με μεσογειακούς ήχους και τζαζ διάθεση

AGGELOS DRITSAS