Connect with us

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ

Πανελλήνιος διαγωνισμός συγγραφής και ερμηνείας πρωτότυπου μονολόγου επί σκηνής

Published

on

stories_1389_7353

Η ΕΝΩΣΗ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, με την υποστήριξη του θεατρικού τμήματος ΠΟΛΙΤΕΙΑ-ΛΟΦΟΣ ΚΟΛΩΝΟΥ και τη συμμετοχή των Δήμων Άργους Μυκηνών, Τρίπολης, Λειβαδέων, Λαρισαίων, Ιωαννιτών, Τρικκαίων, Ανατολικής Σάμου, Καλαμάτας, Χανίων, Δράμας, Αρταίων, Μεσολογγίου, Χαλκιδέων, Θεσσαλονίκης, Έδεσσας, Πύργου, Φλώρινας κ.ά. προκηρύσσει πανελλήνιο διαγωνισμό συγγραφής και ερμηνείας πρωτότυπου μονολόγου διάρκειας έως 15 λεπτών.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος μετά από 5 συναπτά έτη διοργάνωσης των επιτυχημένων διαγωνισμών συγγραφής θεατρικών έργων με την υποστήριξη του ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης αποφάσισε να καινοτομήσει και να συμβάλει στην ενίσχυση της Ελληνικής Θεατρικής Δημιουργίας προσφέροντας την ευκαιρία σε νέους συγγραφείς και συγγραφείς/ερμηνευτές να παρουσιάσουν τις προσωπικές τους δημιουργικές ανησυχίες υπό μορφή θεατρικών μονολόγων στον υπαίθριο αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Από την 1η Νοεμβρίου 2021 μέχρι την 4η Απριλίου 2022, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να μετάσχουν στην προκριματική φάση καλούνται να υποβάλλουν συμμετοχή, όπου θα αναφέρουν και τον τόπο διαμονής τους, πραγματοποιώντας κατοχύρωση του μονολόγου τους στην ΕΣΕ (τύπος έργου: Μονόλογος επί σκηνής), στη διεύθυνση:
https://senariografoi.gr/gr/screenplays/screenplays-registration/

Με την κατοχύρωση του μονολόγου, ο κάθε ενδιαφερόμενος εξασφαλίζει αυτομάτως τη συμμετοχή του στην προκριματική φάση του διαγωνισμού ενώπιον μιάς επιτροπής. Επιθυμώντας να υποστηρίξουμε και τους δημιουργούς της υπόλοιπης Ελλάδος αρχίσαμε να επικοινωνούμε με πόλεις ανά την Ελληνική επικράτεια και να ζητούμε να φιλοξενήσουν τις παραστάσεις. Έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε ότι κατόπιν συμφωνίας με τους αρμοδίους προκριματικοί θα λάβουν χώρα, πέραν της Αθήνας, στο Άργος, την Τρίπολη, τα Ιωάννινα, το Μεσολόγγι, τη Λιβαδειά, την Καλαμάτα, τη Δράμα, τη Λάρισα, την Χαλκίδα, την Άρτα, την Ανατολική Σάμο, τα Χανιά,τη Θεσσαλονίκη, την Έδεσσα, τον Πύργο, τη Φλώρινα και τα Τρίκαλα και όποια άλλη πόλη, κατά προτίμηση πρωτεύουσα νομού, προσφερθεί και επιλεγεί από το Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε. ως τόπος διεξαγωγής της προκριματικής φάσεως, όπου θα προσέλθουν όλοι οι διαγωνιζόμενοι του νομού. Οι διακριθέντες σε κάθε τοπική προκριματική φάση (7-17 Απριλίου 2022) θα προκριθούν εις τον ημιτελικό που θα διεξαχθεί στην Αθήνα μετά το Πάσχα 2022.

Στην ειδική περίπτωση που η πληρωμή της κατοχύρωσης δεν δύναται να γίνει με οποιαδήποτε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, μπορεί να γίνει με κατάθεση στην τράπεζα Πειραιώς αριθ. λογ. IBAN GR5701718390006839133385616 (όλα τα έξοδα και οι τραπεζικές προμήθειες βαραίνουν τον εντολέα). Σχετικά με αυτή τη διαδικασία παρακαλούμε επικοινωνήστε στη διεύθυνση info@senariografoi.gr.

Για πλήρη ενημέρωση, επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο μας και για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε στο email info@senariografoi.gr ή στο τηλέφωνο 6932089819.

Η επιτροπή του ημιτελικού θα επιλέξει 6 τουλάχιστον μονολόγους οι οποίοι θα λάβουν μέρος στην τελική φάση που θα πραγματοποιηθεί ενώπιον διαφορετικής επιτροπής και κοινού, στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος, στις 25 και 26 Ιουνίου 2022.

Οι μονόλογοι θα βαθμολογηθούν ως εξής:

Πρωτοτυπία θέματος 5 β.
Ανάπτυξη θέματος 5 β.
Χρήση γλώσσας 5 β.
Ερμηνεία 5 β.
Σύνολο 20 β. (άριστα)

Οι τρεις πρώτοι νικητές θα λάβουν μετάλλιο. Ο πρώτος θα λάβει συμβολικό έπαθλο 500 ευρώ, ο δεύτερος 300 και ο τρίτος 200 ευρώ. Μετάλλιο θα λάβουν επίσης η καλλίτερη ερμηνεία και το καλλίτερο κείμενο. Και έπαθλο από 250 ευρώ. Οι βραβευμένοι μονόλογοι θα παρουσιασθούν επί σκηνής κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θεατρικού έργου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, το επόμενο έτος.

Θα απονεμηθούν και τρεις έπαινοι στον 4ο, 5ο και 6ο και συμβολικό έπαθλο.

Μόνη υποχρέωση των ενδιαφερομένων να μετάσχουν αποτελεί η κατοχύρωση του μονολόγου τους στην Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος (20 + 24% Φ.Π.Α. 4,80 = 24,80 ευρώ τελικό πληρωτέο ποσό) στο site www.senariografoi.gr

Τον μονόλογο μπορεί να ερμηνεύσει άλλος ή άλλη από τον συγγραφέα, όμως όποιος ερμηνεύσει ενώπιον της προκριματικής επιτροπής είναι υποχρεωτικό να ερμηνεύσει και ενώπιον της κριτικής επιτροπής.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ

Επαναλειτουργεί το Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του δήμου Άργους.

Published

on

By

kaph29620-min - Αντίγραφο

Τι προβλέπει η ΚΥΑ.

Από το ΝΠΔΔ Κοινωνική Μέριμνα & αθλητισμό γίνεται γνωστό πως επαναλειτουργεί το Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), όπως προβλέπεται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. ΦΕΚ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 2158: «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΚΥΑ προβλέπεται:

«Λειτουργία δημοτικών Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) με τη συμμετοχή μόνο ωφελούμενων και εργαζομένων οι οποίοι:

α) είτε επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9, στον υπεύθυνο που ορίζεται από την εκάστοτε δομή,

β) είτε επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9. Επιπλέον, ορίζεται υπεύθυνος προαγωγής εμβολιασμού σε κάθε δομή και τηρείται αρχείο καταγραφής ωφελούμενων ανά ημέρα, τηρουμένων των ισχυόντων κανόνων προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. 

Επισημαίνεται ότι Η προσέλευση γίνεται κατόπιν ραντεβού, με την τήρηση όλων των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων και για την παροχή αυστηρά των προβλεπόμενων υπηρεσιών όπως φυσικοθεραπεία και ψυχολογική στήριξη.

Επιτρέπεται η προσέλευση για λόγους ψυχαγωγίας ή για άσκηση κοινωνικής δραστηριότητας τηρουμένων των μέτρων προστασίας που ισχύουν για όλες τις δραστηριότητες όπως παρακάτω:

Α. ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

1. Χρήση προστατευτικής μάσκας (οδηγίες χρήσης στην υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.17917/22.3.2021 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, αναρτημένη στην ιστοσελίδα: www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosias-ygieinhs/metra-prolhpshs-enantikoronoioy-sars-cov-2/8607-systaseis-anaforika-me-thn-xrhsh-ths-maskas-sto-plaisio-thspandhmias-covid-19):

α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου,

β) σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα που προβλέπονται σε ειδικές διατάξεις της παρούσας. Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται:

1) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και

2. Τήρηση αποστάσεων ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων [ένα (1) άτομο ανά 2 τ.μ.] σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, είτε αμιγείς για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες κατά το τελευταίο τρίμηνο είτε μικτούς, όπου δεν προβλέπεται μεγαλύτερο εμβαδόν ανά άτομο στις επιμέρους προβλέψεις της παρούσας.

3. Τοποθέτηση/χρήση αλκοολούχου διαλύματος περιεκτικότητας άνω του εβδομήντα τοις εκατό (70%) για την αντισηψία χεριών.

4. Υποχρέωση ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο σε εμφανές σημείο των κανόνων λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου και του μέγιστου αριθμού ατόμων, που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.

 5. Εξαερισμός των χώρων με φυσικό ή τεχνητό τρόπο κατ’ εφαρμογή των υπό στοιχεία Δ1(δ)/ΓΠ.οικ.26335/23.4.2020 και Δ1/ΓΠ.οικ.81816/18.12.2020 εγκυκλίων του Υπουργείου Υγείας που έχουν αναρτηθεί, αντίστοιχα, στις ιστοσελίδες: www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosias-ygieinhs/metra-prolhpshs-enantikoronoioy-sars-cov-2/7108-lhpsh-metrwn-diasfalishs-ths-dhmosias-ygeias-apo-iogeneis-kaialles-loimwksei-s-kata-th-xrhsh-klimatistikwn-monadwn και www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosias-ygieinhs/metra-prolhpshs-enantikoronoioy-sars-cov-2/8149-systaseis-gia-ton-eksaerismo-eswterikwn-xwrwn-kata-thxeimerinh-periodo-ypo-to-prisma-ths-pandhmias-toy-ioy-sars-cov-2.

Ο Πρόεδρος

Δελής Νίκος

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Σύλληψη 55χρονου σε χωριό του Άργους με ηρωίνη

Published

on

By

ImageHandler.ashx_-640x357

Συνελήφθη, χθες (16.1.2022) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους-Μυκηνών Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας ένας 55χρονος ημεδαπός.
Στην κατοχή του βρέθηκε ποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε. 
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άργους-Μυκηνών.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας αναζητείται ο νταής που είχε μαχαιρώσει την πρώην σύντροφό του στο Άργος (βίντεο)

Published

on

By

Clipboard-4

Ακόμη ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Αργυρούπολη με θύμα μία 40χρονη γυναίκα. Ο φερόμενος ως δράστης ξυλοκόπησε άγρια τη σύντροφό του μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμεναν. 
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος άνδρας είναι δάσκαλος πολεμικών τεχνών και το 2015 στο Άργος είχε επιτεθεί σε άλλη σύντροφό του με μαχαίρι.

Ο ίδιος τότε είχε εξαφανιστεί και σημειώνεται πως είχε κατηγορηθεί για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Στην εντατική η γυναίκα

Η 40χρονη ύστερα από την άγρια επίθεση νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός και δίνει μάχη για τη ζωή της. Όπως μετέδωσε νωρίτερα η ΕΡΤ, ο δράστης ξυλοκόπησε άγρια την σύντροφό του με μπουνιές στο κεφάλι ενώ στη συνέχεια ο ίδιος ειδοποίησε συγγενικό του πρόσωπο για το τι ακριβώς έχει συμβεί και έτσι, το συγγενικό αυτό πρόσωπο, ενημέρωσε τις Αρχές. Ωστόσο μέχρι να φτάσει η ΕΛ.ΑΣ στο σημείο ο δράστης είχε εξαφανιστεί.

Ο δράστης αναζητείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ενώ την υπόθεση είχε αναλάβει αρχικά το τμήμα ενδοοικογενειακής βίας στο τμήμα Αλίμου πλέον η δικογραφία περασε στη υποδιεύθυνση νοτιοανατολικης Αττικής, όπου έχει σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος του φερόμενου ως δράστη, ο οποίος αναζητείται.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ

ΚΑΜΠΟΣΟΣ : Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη

Published

on

By

271833806_5293856227309678_2057979047996740191_n

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ

ΑΡΓΟΣ: Συνάντησε μετά από χρόνια την Δασκάλα του στο Δημοτικό ΚΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ…

Published

on

By

271811609_10228071329431184_2707775361093590136_n

Α ρε χρόνε αλήτη…….
Ναι αυτή είναι η Δασκάλα μας στο Δημοτικό η
ΚΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ….φόβος και τρόμος τότε….
Αξέχαστα τα διδακτικά της χαστούκια….η αλήθεια είναι όμως ότι εάν δεν υπήρχε αυτή δεν θα είχαμε μάθει και πολλά….
Σήμερα μετά από τόσα χρόνια την συνάντησα στον χώρο εργασίας μου….δεν περίμενα να με θυμηθεί η αλήθεια είναι…αυστηρή όμως όπως και τότε μου είπε τι είναι αυτά γιατί πάχυνες έτσι….αχ ρε Κυρία Χριστίνα τι μου θύμησες…μακάρι να γυρνούσε ο χρόνος πίσω….
Υ.Γ. Αν και ήταν αχτένιστη όπως είπε με άφησε να την βγάλω φωτογραφία

Ανδρέας Σαρρής

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ

404 rapid test σε Ναύπλιο και Άργος την Τρίτη 11/1 – Τι έδειξαν;

Published

on

By

rapid-23-768x480

Την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν 142 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 63 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 29.074 rapid test και ανευρέθηκαν 2674 θετικά (9.17%).

Από τις 2674 περιπτώσεις, οι 1331 αφορούν άνδρες και οι 1343 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 35.51 έτη.

Στην Αργολίδα πραγματοποιήθηκαν δυο δράσεις σε Άργος και Ναύπλιο όπου διενεργήθηκαν συνολικά 404 rapid test και προέκυψαν 52 θετικά αποτελέσματα.
Αναλυτικά:

ΠΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: ΑΡΓΟΣ, ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΑΝΑΗ-ΣΤΡΑΤΩΝΕΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ
196 rapid test με 20 θετικά (10.2%) αφορούν σε 11 άνδρες και 9 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 36 έτη

ΠΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: ΝΑΥΠΛΙΟ, ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ
208 rapid test με 32 θετικά (15.38%) αφορούν σε 16 άνδρες και 16 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 40 έτη

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ

Νέος κύκλος μαθημάτων του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille στο Άργος

Published

on

By

3650626

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΥΦΛΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ πιστοποιημένο κέντρο εκμάθησης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille, αρχίζει νέο κύκλο μαθημάτων διάρκειας 52 διδακτικών ωρών (επιπλέον 8 ώρες για τους φιλολόγους της αρχαίας ελληνικής και των ξένων γλωσσών) στις 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022.
Οι ενδιαφερόμενοι να περάσουν από τα γραφεία μας, ΤΣΩΚΡΗ 63 ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ και Γ.ΜΗΝΑΙΟΥ 15 ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τις 17 τρέχοντος μηνός . Τα μαθήματα γίνονται στο Άργος Τσώκρη 63 από πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια, τις κάτωθι ημέρες και ώρες:

Τρίτη, και Πέμπτη 09:00-11:30 & 17:00-19:30

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 27520-25490 & 27510-69545 καθημερινά 09.00-13.30 ή στα κινητά 6979855888 (Αντιπροέδρου) και 6974875365 (εκπαιδεύτριας).
Στο τέλος του κύκλου η Ένωση χορηγεί βεβαίωση εκμάθησης με την οποία οι εκπαιδευθέντες μπορούν να δώσουν εξετάσεις στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.) στην Καλλιθέα, προκειμένου να τους χορηγηθεί, αναγνωρισμένη από το Υπ. παιδείας σχετική πιστοποίηση.

Υ.Γ Για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού covid-19, θα πρέπει να τηρηθούν αυστηρά όλα τα απαραίτητα μέτρα. Πιο συγκεκριμένα:
Α) Υποχρεωτική η χρήση μάσκας.
Β) Υποχρεωτική η επίδειξη αρνητικού self test ή rapid test των εκπαιδευομένων τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.
Εκ της Διοικούσας Επιτροπής της Π.Ε.Τ.Α.Π.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ

Η νέα σύνθεση της Οικονομική Επιτροπής και επιτροπής Ποιότητα ζωής του Δήμου Άργους Μυκηνών

Published

on

By

83060832872353.5696c38a2c2b4

Η σύνθεση της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής Ποιότητα ζωής μετά την ψηφοφορία των μελών του ΔΣ και τις  αποφάσεις του Δημάρχου και την ισχύουσα  νομοθεσία  έχουν ως εξής:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής είναι ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης  Καμπόσος,

Α) Από την παράταξη του πλειοψηφήσαντος συνδυασμού «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ»:

Δημήτρης Κρίγγος 

Χρήστος Πετσέλης 

Οικονόμου Θεόδωρος

Διολίτσης Πέτρος

Σκούφης Παναγιώτης 

Πανοβράκος Γεώργιος 

Νενεκούμης Χαρίλαος

Β) Από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ ΞΑΝΑ»: 

Χειβιδόπουλος Αναστάσιος.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής είναι ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης  Καμπόσος,

Α) Από την παράταξη του πλειοψηφήσαντος συνδυασμού «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ»:

Δημήτρης Κρίγγος

Βασίλης Τάγκαλης 

Σπανού Σπυριδούλα

Μαρλαγκούτσος Πέτρος 

Ρέσκος Παναγιώτης – Μάριος 

Σκανδάλης Νικόλαος 

Δελογιάννης Γεώργιος

Β) Από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ ΞΑΝΑ»: 

Χαρτοφύλλης Νικόλαος

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ

ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ

Published

on

By

271261264_252714000278934_6056112092591490117_n

Δημαιρεσίες έγιναν σήμερα στους Δήμους για εκλογή Προεδρείων των Δημοτικών Συμβούλων και μελών των επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής.

Στο Δήμο Άργους Μυκηνών πρόεδρος επανεξελέγη ο προτεινόμενος από τον Δήμαρχο ο Κώστας Μπέγκος ,Αντιπρόεδρος από τον συνδυασμό Χειβιδόπουλου ο Λουκάς Κούρος και Γραμματέας προτεινόμενος από τον συνδυασμό Πανοβράκου ο Νίκος Σκανδάλης.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ

Άργος: Η πόλη-έκπληξη που συνδυάζει την αρχαία ιστορία με τον σύγχρονο αέρα

Published

on

By

ScreenHunter-2569

Η πανάρχαια ιστορική πόλη που απέχει μόλις 120 χλμ. από την Αθήνα, ζει την τουριστική της ζωή στη σκιά της αίγλης του γειτονικού Ναυπλίου. Όμως, το Άργος έχει τον δικό του χαρακτήρα και πολλά να δείξει, ιδιαίτερα μετά την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου που ξεκίνησε το 2017 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Οι χώροι γύρω από τα ιστορικά κτήρια έχουν πεζοδρομηθεί, και μπορείτε να κάνετε τις βόλτες σας ήσυχα και άνετα, ανακαλύπτοντας γωνιές που πριν την ανάπλαση ήταν χαμένες στην άναρχη κίνηση.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Το πιο εντυπωσιακό σημείο της πόλης, μετά τις αναπλάσεις, είναι σίγουρα η πλατεία του Αγίου Πέτρου μπροστά από τον καθεδρικό ναό της πόλης, ο οποίος χτίστηκε το 1859. Ένα τεράστιο σιντριβάνι μαζί με μερικά μικρότερα σχηματίζουν ένα «ποτάμι» το οποίο κυκλώνει την πλατεία, ενώ νησίδες πράσινου προικίζουν το χώρο με γενναίες δόσεις δροσιάς και χάρης. Γύρω από την πλατεία, πλακόστρωτοι πεζόδρομοι γεμάτοι κίνηση, με δεκάδες καταστήματα, καφέ και κάποιες ταβέρνες, συνθέτουν μια ζωντανή, σύγχρονη ατμόσφαιρα. Κοντά στην πλατεία, στον πεζόδρομο της Βασιλίσσης Όλγας, θα συναντήσετε και το Αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, το οποίο όμως δεν λειτουργεί αυτή την περίοδο καθώς βρίσκεται σε διαδικασία ανακαίνισης. Μέρος του κτηρίου αποτελεί το Καλλέργειο αρχοντικό, δηλαδή το σπίτι του στρατηγού Δημητρίου Καλλέργη, που χτίστηκε το 1830.

Καθώς θα πίνετε τον καφέ σας το βλέμμα σας σίγουρα θα σταθεί στο Παλιό Δημαρχείο. Ένα ωραιότατο νεοκλασικό διώροφο κτήριο του 19ου αιώνα. Πετρόχτιστο, με αγάλματα στις άκρες του στηθαίου της στέγης, η οποία σκεπάζεται με κόκκινα κεραμίδια, και μία εντυπωσιακή διπλή σκάλα να οδηγεί στην είσοδο. Θεμελιώθηκε επί Καποδίστρια, του οποίου το όραμα για αρχιτεκτονική λάμψη και λειτουργική δομή του Άργους είναι ορατή και σε άλλα κτίσματα εκτός από το Δημαρχείο.

Στην καρδιά της πόλης


Λαμπρό δείγμα της καποδιστριακής πολεοδομικής λογικής είναι οι Στρατώνες του Καποδίστρια, στην καρδιά της πόλης. Το αρχικό κτήριο κατασκευάστηκε από τους Ενετούς γύρω στο 1690 για να λειτουργήσει σαν νοσοκομείο, ενώ αργότερα οι Τούρκοι το μετέτρεψαν σε παζάρι (μπεζεστένι). Ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας το επιδιόρθωσε και δημιούργησε σε αυτήν τη θέση ένα ολόκληρο κτηριακό συγκρότημα, με σκοπό να στεγάσει τους στρατώνες του Ιππικού. Σήμερα, εκεί πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις. Παράλληλα, στον χώρο στεγάζεται το Δημοτικό Θέατρο, η Φιλαρμονική του δήμου, το 1ο Σύστημα Προσκόπων και το εξαιρετικό Βυζαντινό Μουσείο, το πρώτο Βυζαντινό Μουσείο που άνοιξε τις πόρτες του σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.


Στο Βυζαντικό Μουσείο Άργους τα εκθέματα αναπτύσσονται σε τέσσερις βασικές ενότητες: Στην περίοδο από την ίδρυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας μέχρι τον 7ο αιώνα, στον Βυζαντινό Μεσαίωνα (7ος -8ος αιώνας), στα χρόνια της μεσοβυζαντινής Αργολίδας (8ος -12ος αιώνας) και, τέλος, στο πιο ενδιαφέρον ίσως κομμάτι του μουσείου, το οποίο παρουσιάζει την Αργολίδα ως σημείο σύγκλισης πολιτισμών, εκεί όπου κάποτε συναντήθηκαν Σλάβοι, Φράγκοι, Αρβανίτες, Οθωμανοί. Και μόνο για αυτήν την ενότητα εκθεμάτων αξίζει η επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο.
Απέναντι από τους Στρατώνες του Καποδίστρια, ένα άλλο μεγαλοπρεπές, πανέμορφο κτήριο είναι η Δηµοτική Αγορά. Σε νεοκλασικό ύφος, κατασκευάστηκε το 1889 απ’ τον αρχιτέκτονα Πάνο Καραθανασόπουλο, αποτελείται από τρία ενοποιημένα τμήματα και κοσμείται από εντυπωσιακές καμάρες, οι οποίες είναι, άλλωστε, αυτές που έδωσαν το όνομα τους στη Δημοτική Αγορά. Μέσα στο κτήριο της αγοράς «Καμάρες» υπάρχουν επίσης δύο διάδρομοι από συμπαθητικά μαγαζάκια.


Λίγο πιο πέρα λειτουργεί κάθε Τετάρτη και Σάββατο μεγάλο Παραδοσιακό Παζάρι, η Λαϊκή Αγορά του Άργους. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην πουλιέται εκεί: φρέσκα φρούτα και λαχανικά από τους ντόπιους παραγωγούς, ξηροί καρποί, ελιές, ακόμα και ρούχα. Όλοι οι πάγκοι βρίσκονται κάτω από ομπρέλες που ενώνονται η μία με την άλλη, σχηματίζοντας έναν ενιαίο χώρο γεμάτο ενέργεια.
Διάσπαρτα μέσα στην πόλη βρίσκονται γωνιές και αξιοθέατα που όσοι θέλουν μπορούν να αναζητήσουν προτού προχωρήσουν στα αρχαία μνημεία που περιβάλλουν το Άργος. Το σπίτι του Σπυρίδωνα Τρικούπη, το οποίο χτίστηκε το 1900, ο πετρόκτιστος Σιδηροδρομικός Σταθμός χτισμένος στα τέλη του 19ου αιώνα, ρομαντικός και έρημος, ο ναός Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, μετετρεμμένος σε τζαμί χωρίς το μιναρέ του, χτισμένος στα τέλη του 16ου αιώνα.

Τα αρχαία μνημεία δίπλα στο Άργος


Ο αρχαιολογικός χώρος του Άργους είναι από τους πιο ενδιαφέροντες στη βόρεια Πελοπόννησο. Το Αρχαίο Θέατρο -σκαμμένο κατά την ελληνιστική εποχή στην πλαγιά του λόφου-, το Σαράπειο, το Αδριάνειο Υδραγωγείο, τα ρωμαϊκά λουτρά, τα ψηφιδωτά και τα αγάλματα, ξυπνούν μνήμες από την αρχαία δόξα της πόλης των Ατρειδών και των παθών τους. Θα φθάσετε εδώ από την οδό Θεάτρου που ξεκινάει από την πόλη.

Το Κάστρο του Άργους πάνω στο λόφο Λάρισσα ήταν ήδη οχυρωμένη θέση από την προϊστορική εποχή, όπως μαρτυρούν τα ευρήματα (το όνομα Λάρισα είναι προελληνικό και σημαίνει οχυρωμένος λόφος). Είναι κατασκευασμένο από τεράστιους ογκόλιθους που θυμίζουν τα Κυκλώπεια τείχη και οι διάφοροι κατακτητές πρόσθεσαν τμήματα που συντέλεσαν στην ολοκλήρωση του. Τελικά πήρε τη σημερινή του μορφή από τους Φράγκους, μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1204. Σε μια πλαγιά του λόφου, δίπλα στον γκρεμό, βρίσκεται και η φημισμένη Μονή Παναγιάς Κατακεκρυμμένης (ή Πορτοκαλούσας). Επιβλητικό το Κάστρο, μάλλον εγκαταλελειμμένο, αγέρωχο και με τον αέρα να σφυρίζει γύρω από τα τείχη επιβλέπει την επίπεδη πόλη από ύψος 289 μέτρων και προσφέρει θέα σε ολόκληρο τον Αργολικό Κάμπο με τα πορτοκάλια του και τα διάσπαρτα χωριά του.

Αν η ηπειρωτική γοητεία της πόλης δεν σας φθάνει και έχετε επιθυμήσει νερά και πλατάνια, μόλις 3 χλμ. μακριά βρίσκεται το Κεφαλάρι. Πανέμορφο, με τα τρεχούμενα νερά, τις πηγές του Ερασίνου ποταµού, τη λίμνη αμέσως μετά τις πηγές, την εκκλησία Ζωοδόχου Πηγής που είναι χτισμένη μέσα σε σπήλαιο. Μπορείτε να πιείτε καφέ αλλά και να καθίσετε κάπου για φαγητό.

Κοντά στο Κεφαλάρι βρίσκεται και η λεγόμενη «Πυραµίδα του Ελληνικού». Κάποιοι υποστηρίζουν πως πρόκειται είναι ταφικό μνημείο σαν τις πυραμίδες της Αιγύπτου, όμως, οι αρχαιολογικές έρευνες έχουν αποδείξει πως στο σημείο υπήρχε οχυρό, ένα φρούριο, δηλαδή, για να επιβλέπει ο στρατός της πόλης τη γύρω περιοχή και να προλαμβάνει τυχόν επιθέσεις.

Στην περίπτωση που θέλετε, με έδρα το Άργος, να οργανώσετε ένα ωραίο Σαββατοκύριακο σίγουρα οι Μυκήνες, η Αρχαία Τίρυνθα, το Ηραίο και το Ναύπλιο, μπορούν να αποτελέσουν κομμάτι των εξορμήσεών σας.

Που να φάτε

Αν σαν ιντριγκάρει η ιδέα να το ψάξετε γαστρονομικά, η αρβανίτικη κουζίνα που υπηρετείται πρωτίστως στα χωριά του Αργολικού κάμπου, θα σας ενδιαφέρει. Στην ταβέρνα Ο Κότρος σερβίρουν χειροποίητες γκόγκες αλλιώτικες από τις γνωστές που μοιάζουν με νιόκι. Φτιάχνονται μία-μία με σύρμα και έχουν τρύπα στη μέση. Σερβίρονται βρασμένες και σουρωμένες με καμένο βούτυρο και τριμμένη μυζήθρα. Σερβίρουν επίσης χειροποίητο τυροπιτάρι με σπιτική φέτα που φέρνουν από τις Λίμνες. Οι κρεοφάγοι θα γιορτάσουν με «χοντρό», δηλαδή προβατίνα στα κάρβουνα, ζυγούρι και αρνί γάλακτος. Από την άνοιξη και μετά βάζουν «γκιόσα» (γίδα) στο φούρνο και γουρουνοπούλα. Φτιάχνουν και μια τεράστια σαλάτα με 17 υλικά -διάφορα σαλατικά, ξηρούς καρπούς, φρούτα και το απαραίτητο ξύδι βαλσαμικό.
Μιδέα, 2752044054, από τις 7 το βράδυ και μετά

Για πιο mainstream επιλογές, υπάρχει η διάσημη ταβέρνα Σπηλιά που μετράει 50 χρόνια ζωής. Μέσα στη σάλα της οποίας η κατασκευή μιμείται με τρισδιάστατο τρόπο το εσωτερικό σπηλιάς, θα σας σερβίρουν πρώτα απ´όλα το διάσημο κοτόπουλο σχάρας με τη μυστική λεμονάτη σάλτσα. Μπορείτε να παραγγείλετε επίσης «μπογάνα», δηλαδή νοστιμότατο αρνί με πατάτες στο φούρνο, χορτοτυρόπιτα και ντολμαδάκια.
Στον δρόμο ανάμεσα σε Άργος και Μύλους, 27510 62300

Home

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading
ScreenHunter-1276
300x300vac
ΑΚΡΟΜΟΛΙΟ-2017-12-22-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-ΔΕΥΑΑΡΜ-μικρή
ScreenHunter 2751
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ6 ώρες ago

1η Ψηφιακή Παρακολούθηση και Τεκμηρίωση της Εξέλιξης του Έργου ΒΙΝΤΕΟ
5 (1)

22shutterstock_835-2-1-1-960x600
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ12 ώρες ago

Αλλάζουν όλα στην αναγνώριση των πτυχίων ξένων ΑΕΙ
0 (0)

150-poster
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ12 ώρες ago

Ευχαριστήρια επιστολή των “Δεσμών Αίματος” προς το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας
0 (0)

270114306_4900947183302320_216549295988811060_n
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ16 ώρες ago

Έκλεισε σήμερα το 3ο Νηπιαγωγείο Ναυπλίου λόγω 2 κρουσμάτων κορωνοϊού
5 (1)

Untitled-1
ΑΘΛΙΤΙΣΜΟΣ16 ώρες ago

Για τις 17 Απριλίου προγραμματίζεται ο Μαραθώνιος Ναυπλίου 2022
0 (0)

kaph29620-min - Αντίγραφο
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ18 ώρες ago

Επαναλειτουργεί το Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του δήμου Άργους.
0 (0)

Bourtzi,Castle,Landscape,At,Nafplio,In,Greece.,View,From,Palamidi
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ20 ώρες ago

18 Ιανουαρίου του 1823: Το Ναύπλιο ορίζεται πρώτη Πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους
0 (0)

liksiprothesmes-ofeiles-xrimata-kompiouteraki-logistis-forologia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ20 ώρες ago

Ολοταχώς προς παράταση στη ρύθμιση χρεών μέχρι και 72 δόσεις
0 (0)

farmako-emvolio-covid
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ20 ώρες ago

4η δόση εμβολίου: 20 Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους ανοσοκατασταλμένους
0 (0)

image001
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ20 ώρες ago

Προσφορά αγάπης από το 1ο ΕΠΑΛ Ναυπλίου στο Συσσίτιο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας
0 (0)

55555555555 copy
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 μήνα ago

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ :ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Η ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

777 2264
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ1 μήνα ago

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2021 -2022: Οι νέες τάσεις στα κουρέματα – Τα νέα χτενίσματα

eortologio-poioi-giortazoyn-simera-paraskeyi-17-dekemvrioy-960x504
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 μήνα ago

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 18 Δεκεμβρίου

Ανάπλαση-Αιγίου-Ναύπλιο-εργασίες-2-780x470
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ1 μήνα ago

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για την ανάπλαση.

iStock-1131738236-1024x683
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 μήνα ago

Παράταση για τέλη κυκλοφορίας & επιστρεπτέες προκαταβολές

arvanitia-1
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ1 μήνα ago

Επιδοτούμενη μετεκπαίδευση σε Ναύπλιο, Ερμιόνη, Λουτράκι, Καλαμάτα – Ποιους αφορά

444 2316
LIFESTYLE1 μήνα ago

«Πολλές φορές θα πω “το σύντροφό μου” και μου απαντάνε “τι σύντροφο;”»

ScreenHunter 2324
LIFESTYLE4 εβδομάδες ago

The Voice – Τελικός: Νικήτρια η 16χρονη Άννα που τραγουδάει σαν άγγελος – “Σε θαυμάζω, είμαι τόσο τυχερός”

5652323
LIFESTYLE4 εβδομάδες ago

Πέθανε ο Ορφέας Ζάχος, ο κινηματογραφικός «Κίμωνας»

maxresdefault_7
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα ago

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Δύσκολη προβλέπεται η νύχτα για τα εσπεριδοειδή..

ScreenHunter 2751
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ6 ώρες ago

1η Ψηφιακή Παρακολούθηση και Τεκμηρίωση της Εξέλιξης του Έργου ΒΙΝΤΕΟ
5 (1)

tromaras (1)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ2 ημέρες ago

ΣΟΚ: Στο νοσοκομείο ο Γιώργος Τρομάρας – Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του
5 (1)

271833806_5293856227309678_2057979047996740191_n
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ5 ημέρες ago

ΚΑΜΠΟΣΟΣ : Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη
0 (0)

Screenshot_5-3-696x346
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ6 ημέρες ago

Καιρός: Ο Διομήδης φεύγει, το ψύχος μένει – Οι περιοχές με παγετό την Παρασκευή
0 (0)

Art-Wagons Afisa
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ7 ημέρες ago

Art-Wagons. Δωρεάν διαδικτυακό πολιτιστικό «ταξίδι» για εφήβους
0 (0)

271685620_10159242740889667_5090875058720752764_n
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 εβδομάδα ago

Παίρνουν πίσω τα μέτρα: Οι νέες αλλαγές σε καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ και γήπεδα
0 (0)

ScreenHunter 63 (01)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 εβδομάδα ago

«Ναι» σε νέα μέτρα: Έρχεται οριστικό μπλόκο στους ανεμβολίαστους ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους
0 (0)

5255012
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 εβδομάδα ago

Deltacron: Νέα μετάλλαξη “μείγμα” της Όμικρον και της Δέλτα εντοπίστηκε σε 25 ασθενείς στην Κύπρο
0 (0)

44444 2580
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 εβδομάδα ago

ΣΟΚ : Τραγικός θάνατος με Φωτιά που ξέσπασε πριν από λίγο σε σπίτι στην Ερμιόνη Αργολίδας BINTEO
5 (1)

Η-Όμικρον-φέρνει-νέα-μέτρα-από-την-επόμενη-εβδομάδα-MEGA-TV
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ2 εβδομάδες ago

Η μετάλλαξη Όμικρον φέρνει την επόμενη εβδομάδα νέα μέτρα
4 (1)

Trending

Copyright © 2021-22 Digital Cities IKE , powered by Dritsas.gr