Πε. Οκτ 21st, 2021

ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Πεβερέτος για τους δασικούς χάρτες: Η κυβέρνηση άμεσα να τους αποσύρει

E-mail: info@argolidatv.gr & maxtelev@gmail.com

Με χθεσινό τηλεφώνημα που είχα από το γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενημερώθηκα ότι την Παρασκευή 9/4/2021 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του κου Λιβανού με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κο Σκρέκα ώστε να εξετάσουν λύσεις στο θέμα των δασικών χαρτών. Αυτό μεταφέρθηκε αμέσως στους κινητοποιημένους κτηνοτρόφους και αγρότες της Κρήτης και άλλων περιοχών και αντιμετωπίστηκε θετικά κατ’ αρχήν.

Είδαμε ωστόσο ξαφνικά σήμερα την ανακοίνωση της Κυβέρνησης για εξάμηνη παράταση υποβολής αντιρρήσεων από τους αγρότες και κτηνοτρόφους επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών. Αυτό κατά τη γνώμη μας προκαταλαμβάνει τις όποιες ενέργειες από την πλευρά του ΥπΑΑΤ αποσκοπούσαν στην εξεύρεση λύσης στα τεράστια προβλήματα που προέκυψαν σε κτηνοτρόφους και αγρότες, ιδιαίτερα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και τους βοσκότοπους πριν ακόμη γίνουν τα σχέδια βόσκησης, από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Ο ΣΕΚ και οι κινητοποιημένοι κτηνοτρόφοι και αγρότες σε Κρήτη, Χαλκιδική και σε άλλα μέρη της χώρας εμμένουμε στη θέση μας, ότι τα θέματα αυτά δεν μπορεί να θεραπευτούν με ενστάσεις και προσφυγές, όσων έχουν αντιρρήσεις και καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να αποσύρει τους συγκεκριμένους χάρτες, να γίνει διάλογος με τους φορείς των κτηνοτρόφων, των αγροτών και άλλων σχετικών φορέων και αφού καταλήξουμε σε συμφωνία να αναρτηθούν εκ νέου οι δασικοί χάρτες.

Χρόνος υπάρχει, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση.

Παναγιώτης Πεβερέτος
Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | ΡΟΗ