Κυ. Σεπ 27th, 2020

ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV

DRITSAS MEDIA

Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα

Ταξιδεύοντας με τις Εικόνες της Συλλογής Βελιμέζη. Travelling with the Icons of the Velimezis Collection.

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη εξέδωσε προσφάτως,σε επιμέλεια Χρήστου Φ. Μαργαρίτη,τον τόμο:

Ταξιδεύοντας με τις Εικόνες της Συλλογής Βελιμέζη.

Travelling with the Icons of the Velimezis Collection.

Η έκδοσηαποτελεί ένα οδοιπορικό των εργασιών του Προγράμματος Βελιμέζη για τις εικόνες της ομώνυμης Συλλογής. Οι εικόνες δωρήθηκαν το 2016 στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη από τους μέχρι τότε κατόχους και διαχειριστές της Συλλογής.

Τώρα, 68 έργα από τα 136 δωρηθέντα παρουσιάζονται σε μόνιμη έκθεση στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Λασκαρίδη, με τίτλο:

Πίστη και Τέχνη
FaithandArt

Ο τόμος έχειοριζόντιο ορθογωνικό σχήμα, διαστάσεις 25 x 30 εκ. και είναι δίγλωσσος (ελληνικά και αγγλικά).


Στις 160 σελίδες της πολυτελούς έκδοσης περιγράφονταιοι προκαταρκτικές εργασίες του Προγράμματος Βελιμέζη,δηλαδή το ιστορικό της Συλλογής και του Συλλέκτη, ο εντοπισμός και η συγκέντρωση των εικόνων της Συλλογής Αιμιλίου Βελιμέζη, η συντήρηση, η μελέτη, η δημοσίευση, καθώς και η δημοσιοποίησή τους. Στη συνέχειαγίνεται αναφορά στις εκθέσεις της Συλλογής σε είκοσι έξι μουσεία και πολιτιστικούς φορείς σε όλο τον Κόσμο.

Τα κείμενα συμπληρώνουν πλούσιο φωτογραφικό υλικό και υλικό τεκμηρίωσης από το 25ετές Πρόγραμμα Εικόνων Βελιμέζη, καθώς και δημοσιεύσεις στον ελληνικό και  τον ξένο Τύπο από τις συμμετοχές της Συλλογής στις κατά χώρα και μουσεία εκθέσεις.

>ΡΟΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

x Close

Like Us On Facebook