ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Πελοπόννησος: Δρομολογούνται τρείς νέες επενδύσεις ΑΠΕ

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες με τη μεγαλύτερη συμμετοχή ΑΠΕ στο ενεργειακό τους μείγμα και μάλιστα, όπως έχει δηλώσει πρόσφατα ο κ. Κωνσταντίνος Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος στη ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΜΑΕ, «Βρισκόμαστε ήδη στο ήμισυ του εθνικού στόχου για τη διείσδυση των ΑΠΕ».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αξιοποίησης Ανανεωσίμων Πηγών Ενέργειας είναι η Πελοπόννησος και οι 3 νέες επενδύσεις ΑΠΕ που δρομολογούνται σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας.Πράσινο φως για νέο υβριδικό έργο στην Κορινθία. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την κατασκευή και λειτουργία Σταθμού παραγωγής ΑΠΕ (Φωτοβολταϊκός Σταθμός εγκατεστημένης ισχύος 60MW) με ενσωματωμένη αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 108MW με χρήση Συσσωρευτών Αποθήκευσης, στη θέση “Χλογός” του Δήμου Κορινθίων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αφού έλαβε την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το έργο οδεύει προς υλοποίηση. Φορέας της επένδυσης για το υβριδικό έργο στην Κορινθία είναι η εταιρεία DIREEN.

Προχωρά με τροποποιήσεις το πλάνο για πρότζεκτ αιολικής ενέργειας στη Λακωνία. Το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση και λειτουργία δύο Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) συνολικής ισχύος 79,8 MW. Ο πρώτος σταθμός, ισχύος 46,2 MW, θα βρίσκεται στη θέση “Βρυσάκια – Κράνι” ενώ ο δεύτερος, ισχύος 33,6 MW, στη θέση “Λυκογκρεμός”, μαζί με τα υποστηρικτικά τους έργα. Η εταιρεία που δρομολογεί την επένδυση είναι η “ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΒΡΥΣΑΚΙΑ Α.Ε.” και οι υποδομές της θα βρίσκονται στις θέσεις Βρυσάκια – Κράνι και Λυκογκρεμός στον Δήμο Μονεμβασιάς, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αν και το έργο είχε λάβει στο παρελθόν την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εντούτοις, τη δεδομένη χρονική στιγμή, μελετώνται ορισμένες τροποποιήσεις στο πρότζεκτ αιολικής ενέργειας στη Λακωνία από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Εγκρίθηκε νέα επένδυση αποθήκευσης ενέργειας στην Αρκαδία για το έργο «Μεμονωμένος Σταθμός Ηλεκτροχημικής Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή Δόριζας, συνολικής ισχύος 250 MW και υποστηρικτικά-συνοδά έργα, της Δ.Ε. Βαλτετσίου, Δήμου Τρίπολης, Π.Ε. Αρκαδίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου». Ο σταθμός προβλέπεται να εγκατασταθεί σε γήπεδο συνολικού εμβαδού 112.156,99 m2, εκ των οποίων μόνο στα 31.246,14 m2 προβλέπεται η εγκατάσταση των συσσωρευτών. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ΑΡΚΑΔΙΑ STORAGE Μ.Α.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αύξηση 31,36% στις εισαγωγές φρούτων και λαχανικών τον Ιανουάριο 2024

diktio

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΒΙΝΤΕΟ

admin

Ναύπλιο: Πυρκαγιά κατέστρεψε σπίτι στον Αγ. Αδριανό

diktio

Δήμος Άργους Μυκηνών: Τι ισχύει για το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης

diktio

ΝΑΥΠΛΙΟ ΒΙΝΤΕΟ LIVE : Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου από το Αυτοδιοίκηση.tv

admin

Κάλεσμα στην προοδευτική κοινωνία απευθύνει ο Πέτρος Τατούλης

diktio

Ανακηρύχθηκαν και επίσημα οι 45 νέοι περιφερειακοί σύμβουλοι Πελοποννήσου

diktio

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας – Hellenic Rescue Team of Argolis

AGGELOS DRITSAS

Ο Ν.Ο. ΝΑΥΠΛΙΟΥ στο διεθνές τουρνουά υδατοσφαίρισης του Ν.Ο. ΛΑΡΝΑΚΑΣ.

AGGELOS DRITSAS

Η τρισδιάστατη λαπαροσκοπική χειρουργική στην Ουρολογία

admin

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας

admin

Ναύπλιο: Ο πενταετής πολεοδομικός σχεδιασμός Κωστούρου 2024 – 2028

diktio