ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Πελοπόννησος: Δρομολογούνται τρείς νέες επενδύσεις ΑΠΕ

Κοινοποίηση

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες με τη μεγαλύτερη συμμετοχή ΑΠΕ στο ενεργειακό τους μείγμα και μάλιστα, όπως έχει δηλώσει πρόσφατα ο κ. Κωνσταντίνος Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος στη ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΜΑΕ, «Βρισκόμαστε ήδη στο ήμισυ του εθνικού στόχου για τη διείσδυση των ΑΠΕ».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αξιοποίησης Ανανεωσίμων Πηγών Ενέργειας είναι η Πελοπόννησος και οι 3 νέες επενδύσεις ΑΠΕ που δρομολογούνται σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας.Πράσινο φως για νέο υβριδικό έργο στην Κορινθία. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την κατασκευή και λειτουργία Σταθμού παραγωγής ΑΠΕ (Φωτοβολταϊκός Σταθμός εγκατεστημένης ισχύος 60MW) με ενσωματωμένη αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 108MW με χρήση Συσσωρευτών Αποθήκευσης, στη θέση “Χλογός” του Δήμου Κορινθίων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αφού έλαβε την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το έργο οδεύει προς υλοποίηση. Φορέας της επένδυσης για το υβριδικό έργο στην Κορινθία είναι η εταιρεία DIREEN.

Προχωρά με τροποποιήσεις το πλάνο για πρότζεκτ αιολικής ενέργειας στη Λακωνία. Το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση και λειτουργία δύο Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) συνολικής ισχύος 79,8 MW. Ο πρώτος σταθμός, ισχύος 46,2 MW, θα βρίσκεται στη θέση “Βρυσάκια – Κράνι” ενώ ο δεύτερος, ισχύος 33,6 MW, στη θέση “Λυκογκρεμός”, μαζί με τα υποστηρικτικά τους έργα. Η εταιρεία που δρομολογεί την επένδυση είναι η “ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΒΡΥΣΑΚΙΑ Α.Ε.” και οι υποδομές της θα βρίσκονται στις θέσεις Βρυσάκια – Κράνι και Λυκογκρεμός στον Δήμο Μονεμβασιάς, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αν και το έργο είχε λάβει στο παρελθόν την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εντούτοις, τη δεδομένη χρονική στιγμή, μελετώνται ορισμένες τροποποιήσεις στο πρότζεκτ αιολικής ενέργειας στη Λακωνία από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Εγκρίθηκε νέα επένδυση αποθήκευσης ενέργειας στην Αρκαδία για το έργο «Μεμονωμένος Σταθμός Ηλεκτροχημικής Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή Δόριζας, συνολικής ισχύος 250 MW και υποστηρικτικά-συνοδά έργα, της Δ.Ε. Βαλτετσίου, Δήμου Τρίπολης, Π.Ε. Αρκαδίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου». Ο σταθμός προβλέπεται να εγκατασταθεί σε γήπεδο συνολικού εμβαδού 112.156,99 m2, εκ των οποίων μόνο στα 31.246,14 m2 προβλέπεται η εγκατάσταση των συσσωρευτών. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ΑΡΚΑΔΙΑ STORAGE Μ.Α.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πέτρος Τατούλης από Κορινθία: Γνωριζόμαστε και μιλάμε χρόνια τώρα μαζί μόνο με αλήθεια και πράξεις

diktio

Η νεανική βία και εγκληματικότητα σε έξαρση – Σοκάρουν τα στοιχεία

diktio

Άστρος: Γιορτάζουν τη φθινοπωρινή μετανάστευση των πουλιών στη λιμνοθάλασσα Μουστού

diktio

Πυρκαγιές: Σε κατάσταση κινδύνου κατηγορίας 3 η Αργολίδα και την Τρίτη 29/8

diktio

Αριστούχους απόφοιτους Λυκείων από Αρκαδία, Αργολίδα, Ηλεία, Λακωνία, Μεσσηνία και Κορινθία βράβευσε η Eurobank

diktio

Επίσκεψη του Δημήτρη Κωστούρου στη Μιδέα – βίντεο

diktio

Ο Παναργειακός ενισχύθηκε με Καρυπίδη

diktio

“Ο έρως και το έθνος”: Παρουσίαση του βιβλίου του Παντελή Μπουκάλα στο Ναύπλιο

diktio

Επίδαυρος: Το Φιλοζωικό Σωματείο “Αρτάμιτι” ξεκίνησε τις στειρώσεις αδέσποτων γατιών

diktio

Κινητοποίηση και του Συλλόγου Γεωπόνων Αργολίδας ενάντια στο φορολογικό

diktio

Ομάδα Γυναικών Άργους: Ανυποχώρητα στο πλευρό του λαού και των γυναικών της Παλαιστίνης

diktio

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΝΔΗΕΡ ΓΙΑ ΝΕΡΟ – ΥΔΡΕΥΣΗ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

diktio