ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Το Ελεγκτικό Συνέδριο άναψε και επίσημα το «πράσινο φως» για την υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου οδικής ασφάλειας που έχει χρηματοδοτηθεί μέχρι σήμερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, συνολικού προϋπολογισμού 45,24 εκατ. ευρώ, το οποίο σχεδιάστηκε και προωθήθηκε αποκλειστικά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Να σημειωθεί πως είναι η μοναδική Περιφέρεια στην Ελλάδα που κατάφερε να ωριμάσει, να εντάξει και να δημοπρατήσει έργο τέτοιας κλίμακας στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Το έργο αφορά συνολικές παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας σε θέσεις Μειωμένης Οδικής Ασφάλειας (ΜΟΑ) στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου: Λακωνία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Αργολίδα και Κορινθία.

Η στρατηγική αυτή παρέμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποτελεί πρότυπο σχεδιασμού και υλοποίησης δημόσιου έργου, με έμφαση στην πρόληψη, την ασφάλεια και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στο οδικό δίκτυο.

Όπως επισημαίνεται στο εγκεκριμένο Τεχνικό Δελτίο του έργου, πρόκειται για μια «συνολική θεώρηση» που ενσωματώνει τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές οδικής ασφάλειας και ανταποκρίνεται στους εθνικούς στόχους του Στρατηγικού Σχεδίου για τη Μείωση των Οδικών Ατυχημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

«Με τις Μπάντες» το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας στην ΕΡΤ (βίντεο)

AGGELOS DRITSAS

Το ΣΔΕ Κρανιδίου γιόρτασε την τσικνοπέμπτη.

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΙΨΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ;

AGGELOS DRITSAS

Έκλεψαν καντήλια και σταυρούς από νεκροταφείο

AGGELOS DRITSAS

Ευχές του Προέδρου της Επιτροπής διοργανώσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας,Βασίλη Σιδέρη,

AGGELOS DRITSAS

Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΔΥΠΑ: Ανοίγει η πλατφόρμα – Πώς θα κάνετε την αίτησή σας

AGGELOS DRITSAS

Δεσμοί Αίματος: Έλα στη 200η Εθελοντική Γιορτή Αιμοδοσίας στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Η Ανάσταση στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο (βίντεο)

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Χρόνης: Το Αδάμι είναι ένα χωριό του Δήμου μας όπου κυριαρχεί το κτηνοτροφικο και αγροτικό κομμάτι!

AGGELOS DRITSAS

Νέες παρατάσεις για ρυμουλκά και απόσυρση των παλιών ταξί

AGGELOS DRITSAS

Πανώλη αιγοπροβάτων: Τρομάζει το ντόμινο των κρουσμάτων – Εντείνονται τα μέτρα

AGGELOS DRITSAS

Σας παρουσιάζουμε την εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ευρύτερη περιοχή “ΧΑΔΑ”, του δήμου Άργους – Μυκηνών. ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS