ΕΛΛΑΔΑΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Πλεύρης: “Παράθυρο” για διαγραφή των προστίμων στους άνω των 60 ετών 

Όσοι πήραν πρόστιμο 100 ευρώ γιατί είναι άνω των 60 και ανεμβολίαστοι, αν κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού μπορεί το πρόστιμο να διαγραφεί, δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” και απαντώντας στο εάν υπάρχει το ενδεχόμενο να αλλάξει κάτι ως προς το πρόστιμο στους άνω των 60 που δεν έχουν τη δυνατότητα να το πληρώσουν, “υπάρχει σκέψη – αλλά δεν έχει αποφασιστεί- σε περίπτωση που οι άνθρωποι αυτοί τελικά εμβολιαστούν να διαγραφεί το πρόστιμο το οποίο έχει καταλογιστεί σε βάρος τους”.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι “είμαστε ακόμα σε συζήτηση”.

Όταν ρωτήθηκε γιατί χαλαρώνουν τα μέτρα, την ώρα που έχουμε 70 θανάτους την ημέρα, υποστήριξε ότι καθώς η Ελλάδα βρίσκεται εντός της Ε.Ε. και ακόμη και χώρες «χωρίς τουριστικό ενδιαφέρον» χαλαρώνουν τα μέτρα, κάνει ουσιαστικά το ίδιο. Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι ο υψηλός αριθμός των νεκρών οφείλεται στο γεγονός ότι στη χώρα μας ακολουθείται ένα «πολύ αυστηρό σύστημα καταγραφής νεκρών», καθώς ακόμη και αν κάποιος πάσχει από άλλη αιτία, αν έχει διαγνωστεί με κορονοϊό και πεθάνει, τότε καταγράφεται ως θάνατος λόγω της πανδημίας.

Επίσης, υποστήριξε ότι τα μέτρα χαλαρώνουν γιατί το αντέχει πλέον το σύστημα υγείας.

«Είχαμε αύξηση κρουσμάτων τον Μάρτιο, χωρίς όμως να βλέπουμε πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δηλαδή, ο αριθμός των διασωληνωμένων ήταν διαχειρίσιμος από το ΕΣΥ, δεδομένου ότι έχουμε πάνω από 600 κλίνες ΜΕΘ μόνο για Covid περιστατικά και οι διασωληνωμένοι είναι σταθερά στους 350. Οι απλές κλίνες είχαν μια πίεση αλλά ελεγχόμενη», είπε.

Ερωτηθείς, για το αν θα ανοίξει η 4η δόση για όλο τον πληθυσμό, απάντησε πως αναμένονται κεντρικές αποφάσεις από τον ΕΜΑ και τον ECDC μέσα στον Απρίλιο.

What's your reaction?

Related Posts

1 of 581

Leave A Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *