Σα. Αυγ 8th, 2020

ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV

DIGITALCITIES I.K.E

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να πάρετε βιταμίνες και συμπληρώματα;

Οι περισσότεροι από εμάς, με το ξεκίνημα του φθινοπώρου θα χρειαστούμε μια “ενίσχυση” στον οργανισμό, ένα συμπλήρωμα διατροφής που θα μας βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε στο χειμώνα που έρχεται. Ωστόσο, δεν αρκεί να παίρνουμε ένα συμπλήρωμα. Η στιγμή της ημέρας που το παίρνουμε, είναι ιδιαίτερα σημαντική για να την αποτελεσματικότητά του.  

Πότε να πάρετε τι;

Το συμπλήρωμα ασβεστίου

Αν ο γιατρός σας σύστησε συμπλήρωμα ασβεστίου, για να είναι πιο αποτελεσματικό πάρτε το την ώρα του φαγητού. Έτσι θα ενισχυθεί η απορρόφησή του και θα μειωθεί ο κίνδυνος για πέτρες στα νεφρά -μια γνωστή “παρενέργεια” από τη μακροχρόνια λήψη ασβεστίου.

Ένα άλλο τρικ για καλύτερη απορρόφηση είναι να μοιράσετε σε μικρότερες δόσεις μέσα στη μέρα το συμπλήρωμα ασβεστίου, αφού έτσι ο οργανισμός σας θα το απορροφήσει πιο εύκολα. Τέλος, εάν παίρνετε συμπλήρωμα σιδήρου ή ψευδαργύρου προσπαθήστε να μην τα παίρνετε όλα την ίδια ώρα.

Το συμπλήρωμα σιδήρου

Επειδή μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση άλλων μετάλλων, μην παίρνετε σίδηρο ταυτόχρονα με μαγνήσιο, ασβέστιο ή ψευδάργυρο. Η βιταμίνη Ε και ο σίδηρος επίσης μπλοκάρουν το ένα την απορρόφηση του άλλου.

Για καλύτερη απορρόφηση, το συμπλήρωμα σιδήρου πρέπει να λαμβάνεται με γεμάτο στομάχι – η ιδανική ώρα είναι όταν ξυπνήσετε το πρωί. Προτιμήστε μετά να πιείτε πορτοκαλάδα που ενισχύει τη δράση του, και σίγουρα αποφύγετε το γάλα ή τον καφέ, καθώς η καφεΐνη και τα γαλακτοκομικά επιδρούν αρνητικά στην ικανότητα του οργανισμού να απορροφήσει τον σίδηρο.

>ΡΟΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

x Close

Like Us On Facebook