Τε. Οκτ 20th, 2021

ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Πουλάς για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού

E-mail: info@argolidatv.gr & maxtelev@gmail.com

Οι Νοσηλευτές και οι Νοσηλεύτριες του ΕΣΥ πάνω από ένα χρόνο τώρα βρίσκονται σταθερά και αταλάντευτα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στηρίζουν επάξια το Εθνικό Σύστημα Υγείας με προσωπικό μόχθο, σθένος και υψηλή αίσθηση της ευθύνης τη στιγμή που τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι πολλά.

Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής δεν θα κουραστούμε να ζητάμε από την κυβέρνηση μέσα και έξω από τη Βουλή:

– την άμεση ένταξή των Νοσηλευτών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

– την αναγνώριση των θανάτων των νοσηλευτών από κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα

– την παροχή επιδόματος (μπόνους) για την προσφορά τους στη μάχη κατά της πανδημίας

– την ενίσχυση των Νοσοκομείων με μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό και την εργασιακή εξασφάλιση του εκτακτου νοσηλευτικού προσωπικού

– τη βελτίωση των χαμηλών μισθών τους

– τη θέσπιση ενιαίου κλάδου νοσηλευτικού προσωπικού που θα κατοχυρώνει τα επαγγελματικά, μισθολογικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς.

Δυστυχώς όμως, η Πολιτεία και το Υπουργείο Υγείας δεν έπραξε, δεν πράττει και δεν δείχνει διατεθειμένο να πράξει τα δέοντα για την έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους παρά τις επανειλημένες κενές υποσχέσεις της κυβέρνησης.

Είναι χρέος της Πολιτείας να εξασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία και κατ’ επέκταση καλύτερες και ποιοτικότερες συνθήκες υγείας για τους πολίτες.

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | ΡΟΗ