Connect with us

ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΩΡΑ

Πουλάς: Πόσο κόστισε στο Ελληνικό Δημόσιο η εμπλοκή των ιδιωτικών κλινικών στην πανδημία

Published

on

poulas

Στοιχεία για την αποτίμηση της προσφοράς του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της πανδημίας ζητά ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας. 
Ειδικότερα, στην ερώτησή του ο κ. Πουλάς μεταξύ άλλων θέτει ερωτήματα σχετικά με το κόστος της εμπλοκής των ιδιωτικών κλινικών στην νοσηλεία μη Covid-19 περιστατικών από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, καθώς και πόσοι ιδιώτες γιατροί ανταποκρίθηκαν στα ισχυρά μισθολογικά κίνητρα για την στελέχωση του ΕΣΥ μέσα στην πανδημία, σε ποιες κλινικές του ΕΣΥ απασχολήθηκαν και πόσο κόστισε η απασχόλησή τους στο Ελληνικό Δημόσιο μέχρι σήμερα.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Αθανάσιο Πλεύρη

Θέμα: Αποτίμηση προσφοράς ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Η υγειονομική κρίση που προκλήθηκε από την διασπορά του στελέχους του κορωνοϊού Sars – Cov2 προκάλεσε σημαντικές αλλαγές στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με εκπόνηση πολιτικών που ανήκουν στον άξονα «Ευρωπαϊκή Ένωση για την Υγεία», αλλά και με την χρηματοδότηση δράσεων απαραίτητων για την επόμενη ημέρα της πανδημίας με όρους καλύτερους τόσο για την οικονομία όσο και για την κοινωνία μέσω των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Εντούτοις στην χώρα μας, ο μεταρρυθμιστικός οίστρος της κυβέρνησης περιορίστηκε στην εξάντληση των ορίων των υγειονομικών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στην εκμετάλλευση της πανδημίας για την είσοδο σε αυτό ιδιωτών με κάθε τρόπο και ιδίως, με πρόσχημα την ενίσχυσή του με προσωπικό και με κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Μέχρι σήμερα δεν έχει αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση του ΕΣΥ με νέες προσλήψεις, καθώς οι διαγωνισμοί για ιατρικό προσωπικό που βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης είναι σταγόνα στον ωκεανό των πραγματικών αναγκών του και ακολουθούν, όπως ήταν αναμενόμενο, αργούς ρυθμούς ολοκλήρωσης. Ως προς την δημιουργία αριθμού κλινών ΜΕΘ που αντιστοιχεί στις πραγματικές ανάγκες του συστήματος ακόμα και προ – κορωνοϊού, την πρόθεση της κυβέρνησης εξέφρασε γλαφυρά ο Υπουργός Επικρατείας κ. Άκης Σκέρτσος ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η δημιουργία ενός πολυτελούς συστήματος υγείας, στο οποίο μετά την πάροδο της πανδημίας θα εκλείψει η ανάγκη να έχουμε πάρα πολλές ΜΕΘ.

Πράγματι, επί 18 μήνες που διαρκεί η πανδημία η κυβέρνηση κράτησε επιμελώς έξω από την διαχείριση των περιστατικών Covid-19 τις ιδιωτικές κλινικές και τα θεραπευτήρια, έργο που ανέλαβε αποκλειστικά το ΕΣΥ. Αυξήθηκε το κόστος ημερήσιας νοσηλείας, τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα ανέλαβαν ένα μεγάλο μέρος της έκδοσης των αποτελεσμάτων των rapid και των μοριακών τεστ, μεταφέρθηκαν πολλά σοβαρά περιστατικά μη Covid-19 στις ιδιωτικές κλινικές ανά τη χώρα με βάση λεόντειες υπέρ τους συμβάσεις και επιτράπηκε σε ιδιώτες γιατρούς να ενταχθούν στο ΕΣΥ με ισχυρά μισθολογικά κίνητρα, σε αντίθεση με τους γιατρούς του ΕΣΥ για τους οποίους δεν έχει γίνει αποδεκτό κανένα από τα αιτήματά τους, όπως η ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και το αφορολόγητο των υπερωριών τους.

Εντούτοις, οι ιδιώτες γιατροί δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κυβέρνησης με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε επίταξη τους με βάση κατάλογο που συνέταξε ο ΕΟΠΥΥ. Πρόσφατα, η κυβέρνηση παρείχε εκ νέου, αυξημένα μισθολογικά κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να καλύψουν κενά στο σύστημα.

Οι προσπάθειες αυτές όμως, μέχρι σήμερα δείχνουν να μην έχουν την αναμενόμενη ανταπόκριση, με αποτέλεσμα να υπολογίζεται ότι η σταδιακή υποχώρηση της πανδημίας θα βρει το ΕΣΥ αποδιοργανωμένο από τα συνεχή πειράματα της κυβέρνησης και ελάχιστα ενισχυμένο σε προσωπικό και κλίνες ΜΕΘ σε σχέση με τις υπαρκτές υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού.

Προκειμένου να αποτιμηθεί και να μετρηθεί η ουσιαστική προσφορά του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και να γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες πόσο κόστισε στο ελληνικό κράτος η εμπλοκή του

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Πόσο κόστισε στο Ελληνικό Δημόσιο η εμπλοκή των ιδιωτικών κλινικών στην νοσηλεία μη Covid-19 περιστατικών από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα; Πόσοι ασθενείς μεταφέρθηκαν και σε ποιες κλινικές; Ποιο ήταν το κόστος της επίταξης εκείνων των ιδιωτικών κλινικών που επιτάχθηκαν; Ποιο ακριβώς ποσό από τον προϋπολογισμό για τις δαπάνες υγείας έχει κατευθυνθεί για τον λόγο αυτό στις ιδιωτικές κλινικές, θεραπευτήρια κλπ;

2. Πόσοι ιδιώτες γιατροί ανταποκρίθηκαν στα ισχυρά μισθολογικά κίνητρα για την στελέχωση του ΕΣΥ μέσα στην πανδημία; Σε ποιες κλινικές του ΕΣΥ απασχολήθηκαν και πόσο κόστισε η απασχόλησή τους στο Ελληνικό Δημόσιο μέχρι σήμερα;

3. Πόσο επιβαρύνθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός και το προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ από την εμπλοκή των ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων καθώς και των ιδιωτών γιατρών στη διαχείριση της πανδημίας;

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading

ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΩΡΑ

Για τρεις μήνες θα ισχύουν τα πιστοποιητικά νόσησης

Published

on

By

w18-133309w14124335w04162452w26182124

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα συνεδρίασε η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και η οποία συμφώνησε πως όσα πιστοποιητικά έχουν εκδοθεί μέχρι τις 30 Οκτωβρίου θα έχουν λήξη έως 31 Ιανουαρίου του 2022 ενώ, όσα έχουν εκδοθεί Νοέμβριο και Δεκέμβριο θα έχουν τρίμηνη διάρκεια.

Έτσι επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του Dnews για τρίμηνη διάρκεια των πιστοποιητικών νόσησης.
 Παράλληλα, αναμένεται αλλαγή και στα πιστοποιητικά εμβολιασμού στα οποία όμως θα προηγηθεί πρόταση της Ε.Ε. προς τα κράτη μέλη, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα, θα αποδεχτούν.

Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν πιστοποιητικά εμβολιασμών δύο ταχυτήτων:
-Στους άνω των 60 η ισχύς του πιστοποιητικού θα είναι για επτά μήνες
-Για όλους τους υπόλοιπους η ισχύς θα είναι εννέα μήνες

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading

ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΩΡΑ

Θετική εξέλιξη για τα πορτοκάλια στην Αργολίδα – Παραμένουν σε καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης

Published

on

By

IMG_20211208_220724

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των παραγωγών εσπεριδοειδών, των χυμοποιών και των συνεταιριστών, στο αίτημά τους, να παραμείνει η συνδεδεμένη ενίσχυση για τα πορτοκάλια και κατά τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021 – 2027.
Μετά από σύσκεψη με παραγωγούς και φορείς από την Αργολίδα και την Λακωνία, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Ε. Νίκας έκανε γραπτή παρέμβαση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, με τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα να παραμείνει η συγκεκριμένη ενίσχυση και στη νέα ΚΑΠ.

Ακολούθησε τηλεδιάσκεψη για το θέμα, με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στύλιο, στην οποία από πλευράς Περιφέρειας, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος και από τη Λακωνία, εκτός από εμένα και ο αρμόδιος για αγροτικά θέματα, Αντιπεριφερειάρχης Νίκωνας Τζινιέρης.

“Η σημερινή απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ για τη διατήρηση της ενίσχυσης, είναι μια εξέλιξη που δικαιώνει την προσπάθεια όλων μας – Περιφέρειας, Βουλευτών, Επιμελητηρίων, Παραγωγών, Χυμοποιών και Συνεταιριστών – και ταυτόχρονα ένα πολύ καλό νέο για τον τόπο μας, αφού η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει το 70% της παραγωγής εσπεριδοειδών, το 70% των συσκευαστηρίων και το 100% των χυμοποιείων” δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος.

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading

ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΩΡΑ

Έρχεται πολύ σοβαρή επιδείνωση του καιρού

«Προσοχή! Πολύ σοβαρή φαίνεται η επιδείνωση του καιρού, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, κατά τη διάρκεια της Παρασκευής και ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Published

on

By

kataigida-arthro

Για «πολύ σοβαρή» επιδείνωση του καιρού με σφοδρούς ανέμους και «δυνάμει επικίνδυνες καταιγίδες προς το παρόν απρόβλεπτης έντασης και διάρκειας» κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με προγνωστικά στοιχεία που επικαλείται, τα φαινόμενα θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της Παρασκευής και του Σαββάτου ενώ αναμένεται να επηρεάσουν «τις περισσότερες περιοχές της χώρας».

«Προσοχή! Πολύ σοβαρή φαίνεται η επιδείνωση του καιρού, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, κατά τη διάρκεια της Παρασκευής και ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, στις περισσότερες περιοχές της χώρας με σφοδρούς κατά τόπους ανέμους και σε θάλασσα και σε ξηρά αλλά και με βροχές και καταιγίδες προς το παρόν απρόβλεπτης έντασης και διάρκειας αλλά εν δυνάμει επικίνδυνες!» έγραψε ο κ. Αρναούτογλου.

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading
ScreenHunter 9722
eradiologo-ARGOLIDAFM-300x169-1
live24radio
ScreenHunter-8362

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.