ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΥΓΕΙΑ

ΠΟΥ: Απίστευτα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά κοροναϊού και γρίπης, ενώ τα κρούσματα αυξάνονται

«Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά των τελευταίων παραλλαγών της Covid-19 και της γρίπης ασκούν πίεση στα συστήματα υγείας αυτόν τον χειμώνα», δήλωσαν στο Ρόιτερς κορυφαίοι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και σε άλλα μέρη του κόσμου, υπάρχουν πληροφορίες τις τελευταίες εβδομάδες για αυξανόμενες νοσηλείες, που συνδέονται με λοιμώξεις του αναπνευστικού. Τα ποσοστά των θανάτων έχουν, επίσης, αυξηθεί μεταξύ των πιο ηλικιωμένων ενηλίκων σε μερικές περιφέρειες, όμως βρίσκονται πολύ κάτω απ’ ό,τι κατά την κορύφωση της πανδημίας της Covid.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας επανέφερε την απαίτηση για μάσκα σε υγειονομικές εγκαταστάσεις, όπως έκαναν και μερικά δίκτυα νοσοκομείων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Υπερβολικά πολλοί άνθρωποι έχουν ανάγκη σοβαρής ιατρικής περίθαλψης για γρίπη, για Covid, παρόλο που μπορούμε αυτό να το εμποδίσουμε», δήλωσε η Μαρία Βαν Κερκόβε, προσωρινή διευθύντρια επιδημικής και πανδημικής προετοιμασίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η ίδια επικαλέσθηκε «απίστευτα χαμηλά» ποσοστά εμβολιασμού κατά της γρίπης και της Covid σε πολλές χώρες αυτή την περίοδο, καθώς ο κόσμος προσπαθεί να αφήσει πίσω του την πανδημία και τους περιορισμούς της.

Κυβερνήσεις πασχίζουν να ενημερώσουν για τους κινδύνους, που εξακολουθεί να δημιουργεί η Covid και τα οφέλη του εμβολιασμού, μετά τον Μάιο του 2023, που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι η Covid-19 δεν αποτελεί πλέον κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον τομέα της δημόσιας υγείας, λένε ειδικοί στις λοιμώδεις νόσους και υγειονομικοί αξιωματούχοι.

Μόνο 19,4% των ενήλικων Αμερικανών έχουν κάνει αυτή την περίοδο το εμβόλιο κατά της Covid, σύμφωνα με τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου Ασθενειών (CDC) των Ηνωμένων Πολιτειών, παρά τη σύσταση να κάνουν όλοι οι ενήλικες το επικαιροποιημένο εμβόλιο, που εμποδίζει τη σοβαρή νόσηση.

«Δεν πιστεύουμε πως έχουν κάνει αρκετοί άνθρωποι το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά της Covid», λέει σε συνέντευξή της η διευθύντρια των CDC, Μάντι Κοέν. «Οι άνθρωποι εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν πως η Covid εξακολουθεί να είναι μια πιο σοβαρή ασθένεια από τη γρίπη».

Η γρίπη αντιπροσώπευε το 5,2% των επισκέψεων στα τμήματα επειγόντων περιστατικών στις ΗΠΑ, σε σύγκριση με 3% για την Covid την εβδομάδα, που έληξε στις 30 Δεκεμβρίου. Εντούτοις, η Covid ευθυνόταν για 10,5 στις 100.000 νοσηλείες την περίοδο αυτή, σε σύγκριση με 6,1 ανά 100.000 νοσηλείες για τη γρίπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Προσυνεδριακή Συνάντηση | Αθήνα | ΚΕΔΕ live

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ : ΛΕΥΚΑΚΙΑ ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Χρόνης: Η Νέα Επίδαυρος είναι ο τόπος που γεννήθηκε το Ελληνικό Κράτος!

AGGELOS DRITSAS

Έγγραφο της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

Η Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Αργολίδα: Μία Ακόμα Επικοινωνιακή Κίνηση Χωρίς Ουσία

AGGELOS DRITSAS

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025 στο Δήμο Άργους – Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Τι είπε στο ΔΣ της ΚΕΔΕ ο Ειδικός Γραμματέας Ζώων Συντροφιάς κ. Χρυσάκης

AGGELOS DRITSAS

Σε διαβούλευση το νέο εργατικό νομοσχέδιο – Αλλαγές σε ΕΡΓΑΝΗ, προσλήψεις, ψηφιακή κάρτα κ.ά.

AGGELOS DRITSAS

 Ναύπλιο: Φορτηγό πλοίο συγκρούστηκε με αγκυροβολημένα σκάφη στο λιμάνι

AGGELOS DRITSAS

To Γεύμα Αγάπης (Συσσίτιο) Ευαγγελίστριας Ναυπλίουσας προσκαλεί

AGGELOS DRITSAS

Πελοπόννησος: Η πανσέληνος του Αυγούστου

AGGELOS DRITSAS