ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΥΓΕΙΑ

ΠΟΥ: Απίστευτα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά κοροναϊού και γρίπης, ενώ τα κρούσματα αυξάνονται

«Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά των τελευταίων παραλλαγών της Covid-19 και της γρίπης ασκούν πίεση στα συστήματα υγείας αυτόν τον χειμώνα», δήλωσαν στο Ρόιτερς κορυφαίοι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και σε άλλα μέρη του κόσμου, υπάρχουν πληροφορίες τις τελευταίες εβδομάδες για αυξανόμενες νοσηλείες, που συνδέονται με λοιμώξεις του αναπνευστικού. Τα ποσοστά των θανάτων έχουν, επίσης, αυξηθεί μεταξύ των πιο ηλικιωμένων ενηλίκων σε μερικές περιφέρειες, όμως βρίσκονται πολύ κάτω απ’ ό,τι κατά την κορύφωση της πανδημίας της Covid.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας επανέφερε την απαίτηση για μάσκα σε υγειονομικές εγκαταστάσεις, όπως έκαναν και μερικά δίκτυα νοσοκομείων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Υπερβολικά πολλοί άνθρωποι έχουν ανάγκη σοβαρής ιατρικής περίθαλψης για γρίπη, για Covid, παρόλο που μπορούμε αυτό να το εμποδίσουμε», δήλωσε η Μαρία Βαν Κερκόβε, προσωρινή διευθύντρια επιδημικής και πανδημικής προετοιμασίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η ίδια επικαλέσθηκε «απίστευτα χαμηλά» ποσοστά εμβολιασμού κατά της γρίπης και της Covid σε πολλές χώρες αυτή την περίοδο, καθώς ο κόσμος προσπαθεί να αφήσει πίσω του την πανδημία και τους περιορισμούς της.

Κυβερνήσεις πασχίζουν να ενημερώσουν για τους κινδύνους, που εξακολουθεί να δημιουργεί η Covid και τα οφέλη του εμβολιασμού, μετά τον Μάιο του 2023, που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι η Covid-19 δεν αποτελεί πλέον κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον τομέα της δημόσιας υγείας, λένε ειδικοί στις λοιμώδεις νόσους και υγειονομικοί αξιωματούχοι.

Μόνο 19,4% των ενήλικων Αμερικανών έχουν κάνει αυτή την περίοδο το εμβόλιο κατά της Covid, σύμφωνα με τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου Ασθενειών (CDC) των Ηνωμένων Πολιτειών, παρά τη σύσταση να κάνουν όλοι οι ενήλικες το επικαιροποιημένο εμβόλιο, που εμποδίζει τη σοβαρή νόσηση.

«Δεν πιστεύουμε πως έχουν κάνει αρκετοί άνθρωποι το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά της Covid», λέει σε συνέντευξή της η διευθύντρια των CDC, Μάντι Κοέν. «Οι άνθρωποι εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν πως η Covid εξακολουθεί να είναι μια πιο σοβαρή ασθένεια από τη γρίπη».

Η γρίπη αντιπροσώπευε το 5,2% των επισκέψεων στα τμήματα επειγόντων περιστατικών στις ΗΠΑ, σε σύγκριση με 3% για την Covid την εβδομάδα, που έληξε στις 30 Δεκεμβρίου. Εντούτοις, η Covid ευθυνόταν για 10,5 στις 100.000 νοσηλείες την περίοδο αυτή, σε σύγκριση με 6,1 ανά 100.000 νοσηλείες για τη γρίπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα για την επιβίωση τους

AGGELOS DRITSAS

Με θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκε χθες βράδυ στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου του Δήμου Επιδαύρου,

AGGELOS DRITSAS

Μεγάλη φωτιά σε διαμέρισμα στο Ναύπλιο ΡΕΠΟΡΤΑΖ DRONE

AGGELOS DRITSAS

Εθελοντική Ομάδα “Δράση Αργολίδας”

AGGELOS DRITSAS

Κρανίδι. Θανατηφόρο τροχαίο, αν και φορούσαν κράνος δυστυχώς..

AGGELOS DRITSAS

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Προπονητή Τερματοφυλακων Βασίλη Λάσκαρη.

AGGELOS DRITSAS

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου

AGGELOS DRITSAS

Ο «Μαϊμού» έμπορος αυτοκινήτων με θύματα και στο Ναύπλιο – «Βροχή» οι καταγγελίες από εξαπατημένους

AGGELOS DRITSAS

Παρελθόν ο Καμπεράϊ από τον Πανναυπλιακό, γκρίνια στην ομάδα

AGGELOS DRITSAS

Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας – Κορινθίας: Οι ζωές μας δεν είναι κόστος – Οι ζωές μας έχουν αξία!

AGGELOS DRITSAS

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Τεχνών, αναμένεται να διεξαχθεί από 12 Νοεμβρίου 2024 μέχρι και 17 Νοεμβρίου 2024,

AGGELOS DRITSAS

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου

AGGELOS DRITSAS