Κυ. Αυγ 9th, 2020

ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV

DIGITALCITIES I.K.E

Προσοχή! Μεγάλη απάτη – Μην κάνετε αυτό το λάθος

Οι καταγγελίες πέφτουν «βροχή» από πολίτες που επισημαίνουν ότι δέχονται τηλεφωνήματα από αριθμούς που φαίνεται ότι είναι από το εξωτερικό.

Μέσω τηλεφώνου επιχειρούν επιτήδειοι να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες, με στόχο να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Οι καταγγελίες πέφτουν «βροχή» από πολίτες που επισημαίνουν ότι δέχονται τηλεφωνήματα από αριθμούς που φαίνεται ότι είναι από το εξωτερικό. Μάλιστα μια εξ αυτών παρουσιάζει το cretapost με την καταγγέλλουσα να αναφέρει ότι ο επιτήδειος καλούσε υποτίθεται εκ μέρους μεγάλης εταιρείας. Δικαιολόγησε την κλήση του, λέγοντας στο υποψήφιο θύμα του ότι ο υπολογιστής της έχει σοβαρό πρόβλημα για αυτό και έπρεπε να του παραχωρήσει άδεια στο team viewer, δίνοντας του πρόσβαση στον υπολογιστή της!

Ευτυχώς για την ίδια, δεν έπεσε στην παγίδα του απατεώνα και γλύτωσε τα χειρότερα. Είναι βέβαιο όμως πως έχουν υπάρξει θύματα των επιτήδειων, όχι μόνο στο Ηράκλειο, αλλά και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, όπως στο Λασίθι.

Αυτό που τονίζουν οι αρμόδιες Αρχές είναι ότι απαιτείται επαγρύπνηση και προσοχή από τους πολίτες γιατί είναι πιθανό – εφόσον δώσουν πρόσβαση στον απατεώνα – να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Να τους κλειδώσουν τα αρχεία για παράδειγμα και να τους ζητήσουν έπειτα χρήματα για να τα έχουν και πάλι στην κατοχή τους.

Πηγή: cretapost

>ΡΟΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

x Close

Like Us On Facebook