ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσωπικός Αριθμός του Πολίτη: «Όλα σε ένα!» – Το νέο στοιχείο ταυτοποίησης των πολιτών

Θέμα χρόνου είναι πλέον να μπει στην καθημερινότητά μας ο Προσωπικός Αριθμός, απαλλάσσοντάς μας από γραφειοκρατικές ταλαιπωρίες στις συναλλαγές μας με το Δημόσιο, αλλά και τη «μάστιγα» της απομνημόνευσης πολλών αριθμών ταυτοποίησης και διατήρησης μιας σειράς πιστοποιητικών.

Η ταυτοποίηση κάθε πολίτη θα γίνεται μέσω αυτού του μοναδικού αριθμού, που θα εκδίδεται και θα χορηγείται υποχρεωτικά σε κάθε φυσικό πρόσωπο και δεν θα μεταβάλλεται. Θα είναι καταγεγραμμένος στις νέες ταυτότητες, θα διέπει οριζόντια τα μητρώα και, παρότι δεν θα υποκαταστήσει τον ΑΜΚΑ ή τον ΑΦΜ, θα είναι ο μοναδικός αριθμός που θα πρέπει να θυμόμαστε σε οποιαδήποτε συναλλαγή μας με το κράτος.

Η επόμενα μέρα με τον Προσωπικό Αριθμό του Πολίτη

«Θεωρώ πως την άλλη εβδομάδα θα έχει βγει το Προεδρικό Διάταγμα, αλλά παράλληλα με τις υπηρεσίες, οι οποίες είναι στην πρώτη γραμμή και εξυπηρετούν πολίτες, σχεδιάζουμε την επόμενη ημέρα. Το πρώτο και αυτονόητο είναι πως θα μπορέσουμε να διορθώσουμε τα μητρώα του κράτους», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και δίνοντας ως παράδειγμα την ΑΑΔΕ, για την οποία κάθε χρόνο απαιτείται η αλλαγή των στοιχείων περίπου 300.000 πολιτών!

Ο κ. Παπαστεργίου εξήγησε αναλυτικά από τι θα αποτελείται ο Προσωπικός Αριθμός, αναφέροντας ότι στην ουσία είναι τρία αλφαριθμητικά ψηφία και ο ΑΦΜ μας.

«Από τα τρία αλφαριθμητικά, δηλαδή τα κοινά γράμματα του ελληνικού και λατινικού αλφάβητου και τους αριθμούς (σ.σ του ΑΦΜ), μπορώ εγώ να βάλω έναν προσωπικό αριθμό άλφα, βήτα και το τρίτο ψηφίο δημιουργείται μόνο του και στην ουσία λέγεται checkdigit και είναι αυτό το οποίο επαληθεύει την ορθότητα του αριθμού. Είναι πολύ απλός ο τρόπος. Και το πιο μαγικό είναι ότι μέχρι να φτάσουμε στο σημείο εκείνο, έχουμε πλέον βεβαιωθεί ότι το ελληνικό Δημόσιο ξέρει ποιοι είμαστε και έχουν διορθωθεί και τα οποιαδήποτε λάθη. Η επόμενη μέρα είναι, αφού διορθώσουμε τα μητρώα και μπορέσουμε αυτό το πρώτο εξάμηνο-χρόνο να τακτοποιηθούμε με τη λειτουργία του, από εκεί και πλέον, όταν γεννιέται ένα παιδί να αποκτά τον προσωπικό του αριθμό και από πίσω ας αφήσουμε τις διαδικασίες που θα δημιουργούν πιθανώς και τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε επίσης ότι ο Προσωπικός Αριθμός θα εκδίδεται μέσω της πλατφόρμας MyInfo, η οποία θα τεθεί προσεχώς σε λειτουργία και σε ορισμένες περιπτώσεις η διόρθωση στοιχείων θα μπορεί να γίνεται μέσα από την πλατφόρμα από τους ίδιους τους πολίτες. Όσον αφορά τους μη εξοικειωμένους με την τεχνολογία, η όλη διαδικασία θα γίνεται στα ΚΕΠ.

*Με πληροφορίες από την εφημερίδα «Απογευματινή»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Απο την προγραμματισμένη επίσκεψη ..

AGGELOS DRITSAS

35χρονος στο Ναύπλιο συνελήφθη με κάνναβη στην κατοχή του

AGGELOS DRITSAS

ΚΤΕΛ Αργολίδας: Αλλαγή διέλευσης δρομολογίου από Αθήνα προς Άργος, Ναύπλιο και Κρανίδι

AGGELOS DRITSAS

Σήμερα επισκέφτηκε τον ΤΟΕΒ Κουτσοποδιου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

AGGELOS DRITSAS

Ανατροπή νταλίκας στην Κορίνθου –Τριπόλεως στον κόμβο της Αρχαίας Νεμέας 

AGGELOS DRITSAS

Σήμερα το απόγευμα έφτασε στο λιμάνι του Πορτοχελίου διανύοντας τα 89 από τα 100 χιλιόμετρα ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Σημαντική νίκη με ανατροπή του ΑΟ Ερμιονίδας απέναντι στον Ποσειδώνα Λουτρακίου

AGGELOS DRITSAS

ΨΗΦΙΣΜΑ : Κατά την 32η / 12-8-2024 τακτική συνεδρίαση

AGGELOS DRITSAS

Επιστολή Γιάννη Μαργέτα στη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ για την υδροδότηση στο Ράδο

AGGELOS DRITSAS

Ανδρέας Πουλάς Ανδρέας Πουλάς Επισκέφτηκa μαζί με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ την περιοχή του Ξυλόκαστρου Κορινθίας

AGGELOS DRITSAS

Πρωτογενής Τομέας και Οδικά Δίκτυα στον Πυρήνα της Συνάντησης του Περιφερειάρχη με τον Βουλευτή Γιάννη Ανδριανό

AGGELOS DRITSAS

Πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας της Γ.Ε.Ναυπλίου.

AGGELOS DRITSAS