Connect with us

ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΩΡΑ

Πρωταρχικός σκοπός του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας η ενημέρωση

Published

on

iatrikos-syllogos-argolidas-copy

Τις τελευταίες ημέρες η πανδημία της νόσου COVID-19 επανακάμπτει δριμύτερη και στην περιοχή μας. Ο εμβολιασμός, η πιο αποτελεσματική ασπίδα μας απέναντι στον ιό, μειώνει την πιθανότητα νόσησης, βοηθάει στο να αποκτήσει κανείς ανοσία και μειώνει την πιθανότητα μετάδοσης της νόσου σε άλλα άτομα. Δεν ξεχνάμε ότι ένα σημαντικό ποσοστό ασυμπτωματικών κρουσμάτων εμφανίζουν συμπτώματα της νόσου σε μεταγενέστερο στάδιο.

Κρίνεται επιβεβλημένη η υπενθύμιση των οδηγιών του ΕΟΔΥ, για τη διαχείριση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των στενών επαφών τους.

1. Οποιοσδήποτε ασθενής (εμβολιασμένος ή μη) με συμπτωματολογία λοίμωξης από SARS-CoV-2 επικοινωνεί με τον οικογενειακό του ιατρό και υποβάλλεται σε εργαστηριακό έλεγχο. Σε περίπτωση αρνητικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου(Rapid test) και επί επιμονής των συμπτωμάτων, γίνεται επανέλεγχος με μοριακό test (PCR). Σε αναμονή των αποτελεσμάτων ο ασθενής τίθεται σε απομόνωση κατ’ οίκον.

2. Ασθενής με θετικό test για Covid-19 και ήπια νόσηση ακολουθεί υποχρεωτική απομόνωση κατ’ οίκον για 10 ημέρες τουλάχιστον. Έξοδος από την καραντίνα γίνεται σε περίπτωση απουσίας πυρετού, για τουλάχιστον τρία 24ωρα πριν την έλευση του 10ημέρου, χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών και ύφεση των συμπτωμάτων, ιδιαίτερα από το αναπνευστικό.

3. Μη εμβολιασμένοι πολίτες, στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 μέρες. Σε περίπτωση εμφάνισης

συμπτωμάτων τότε γίνεται μοριακός έλεγχος με PCR. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, τότε η στενή επαφή θεωρείται επιβεβαιωμένο κρούσμα και αντιμετωπίζεται ανάλογα. Σε αρνητικό αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου, η καραντίνα παραμένει για 14 ημέρες.

4. Εμβολιασμένοι ασυμπτωματικοί πολίτες, στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, δεν μπαίνουν σε καραντίνα αλλά τηρούν αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας και ελέγχουν την πιθανή εκδήλωση συμπτωμάτων για τουλάχιστον 14 ημέρες.

Η συχνή επικοινωνία με τον οικογενειακό μας ιατρό και η συμμόρφωση με τις οδηγίες του, είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της νόσου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας και τα Μέλη του, θα είναι δίπλα στους συμπολίτες μας για μια άρτια παροχή υπηρεσιών υγείας τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα. Επίσης, η ενημέρωση στους συμπολίτες μας για τα θέματα της νόσου Covid-19 και του εμβολιασμού, θα είναι από τους πρωταρχικούς σκοπούς και σε αυτή τη φάση της πανδημίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ,

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ Ε. ΚΑΤΣΑΡΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΔΩΡΟΒΙΝΗΣ

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading

ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΩΡΑ

Για τρεις μήνες θα ισχύουν τα πιστοποιητικά νόσησης

Published

on

By

w18-133309w14124335w04162452w26182124

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα συνεδρίασε η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και η οποία συμφώνησε πως όσα πιστοποιητικά έχουν εκδοθεί μέχρι τις 30 Οκτωβρίου θα έχουν λήξη έως 31 Ιανουαρίου του 2022 ενώ, όσα έχουν εκδοθεί Νοέμβριο και Δεκέμβριο θα έχουν τρίμηνη διάρκεια.

Έτσι επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του Dnews για τρίμηνη διάρκεια των πιστοποιητικών νόσησης.
 Παράλληλα, αναμένεται αλλαγή και στα πιστοποιητικά εμβολιασμού στα οποία όμως θα προηγηθεί πρόταση της Ε.Ε. προς τα κράτη μέλη, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα, θα αποδεχτούν.

Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν πιστοποιητικά εμβολιασμών δύο ταχυτήτων:
-Στους άνω των 60 η ισχύς του πιστοποιητικού θα είναι για επτά μήνες
-Για όλους τους υπόλοιπους η ισχύς θα είναι εννέα μήνες

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading

ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΩΡΑ

Θετική εξέλιξη για τα πορτοκάλια στην Αργολίδα – Παραμένουν σε καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης

Published

on

By

IMG_20211208_220724

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των παραγωγών εσπεριδοειδών, των χυμοποιών και των συνεταιριστών, στο αίτημά τους, να παραμείνει η συνδεδεμένη ενίσχυση για τα πορτοκάλια και κατά τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021 – 2027.
Μετά από σύσκεψη με παραγωγούς και φορείς από την Αργολίδα και την Λακωνία, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Ε. Νίκας έκανε γραπτή παρέμβαση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, με τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα να παραμείνει η συγκεκριμένη ενίσχυση και στη νέα ΚΑΠ.

Ακολούθησε τηλεδιάσκεψη για το θέμα, με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στύλιο, στην οποία από πλευράς Περιφέρειας, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος και από τη Λακωνία, εκτός από εμένα και ο αρμόδιος για αγροτικά θέματα, Αντιπεριφερειάρχης Νίκωνας Τζινιέρης.

“Η σημερινή απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ για τη διατήρηση της ενίσχυσης, είναι μια εξέλιξη που δικαιώνει την προσπάθεια όλων μας – Περιφέρειας, Βουλευτών, Επιμελητηρίων, Παραγωγών, Χυμοποιών και Συνεταιριστών – και ταυτόχρονα ένα πολύ καλό νέο για τον τόπο μας, αφού η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει το 70% της παραγωγής εσπεριδοειδών, το 70% των συσκευαστηρίων και το 100% των χυμοποιείων” δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος.

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading

ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΩΡΑ

Έρχεται πολύ σοβαρή επιδείνωση του καιρού

«Προσοχή! Πολύ σοβαρή φαίνεται η επιδείνωση του καιρού, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, κατά τη διάρκεια της Παρασκευής και ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Published

on

By

kataigida-arthro

Για «πολύ σοβαρή» επιδείνωση του καιρού με σφοδρούς ανέμους και «δυνάμει επικίνδυνες καταιγίδες προς το παρόν απρόβλεπτης έντασης και διάρκειας» κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με προγνωστικά στοιχεία που επικαλείται, τα φαινόμενα θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της Παρασκευής και του Σαββάτου ενώ αναμένεται να επηρεάσουν «τις περισσότερες περιοχές της χώρας».

«Προσοχή! Πολύ σοβαρή φαίνεται η επιδείνωση του καιρού, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, κατά τη διάρκεια της Παρασκευής και ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, στις περισσότερες περιοχές της χώρας με σφοδρούς κατά τόπους ανέμους και σε θάλασσα και σε ξηρά αλλά και με βροχές και καταιγίδες προς το παρόν απρόβλεπτης έντασης και διάρκειας αλλά εν δυνάμει επικίνδυνες!» έγραψε ο κ. Αρναούτογλου.

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading
ScreenHunter 9722
eradiologo-ARGOLIDAFM-300x169-1
live24radio
ScreenHunter-8362

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.