– www.Dritsas.gr
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόσκληση για υποβολή ταινιών και σεναρίων στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου 2024 έρχεται το Σεπτέμβριο και ξεκίνησε να δέχεται αιτήσεις από όλο τον κόσμο για υποβολή ταινιών και σεναρίων! 

Θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Δήμου Επιδαύρου Αργολίδας (ο Δήμος στην περιοχή του οποίου βρίσκεται το γνωστό αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στην Αργολίδα) και έχει υβριδική μορφή, τόσο με το διαγωνιστικό ταινιών και σεναρίων, όσο και με επιλεγμένες διαδικτυακές ή και συνήθεις προβολές και δράσεις.

Είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για την περιοχή, τόσο αναφορικά με την τοπική κοινωνία, όσο και αναφορικά με την Ελλάδα και την εικόνα της στο εξωτερικό. Μάλιστα μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες προηγούμενες δύο διοργανώσεις, φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς κινηματογραφικής και γενικότερης πολιτιστικής δράσης για την ευρύτερη περιοχή.

Εμπνευστής και δημιουργός του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου είναι ο σκηνοθέτης, εικαστικός και συγγραφέας Χρήστος Προσύλης. Το φεστιβάλ αναπτύχθηκε και δημιουργήθηκε με την οργανωτική και γενικότερη υποστήριξη και τεχνογνωσία του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου. Επίσης με την υποστήριξη και οργανωτική επιμέλεια και φροντίδα του Ινστιτούτου Κώδικα Υποκριτικής (Acting Code Institute).

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου έχει σαν στόχο να γίνει ένα διεθνές σημείο συνάντησης για τον κινηματογράφο από όλο τον κόσμο. Στοχεύει επίσης στη σύνδεση του αρχαίου Ελληνικού δράματος με τον κινηματογράφο και τις άλλες τέχνες.

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου 2024 δέχεται αιτήσεις υποβολής ταινιών και σεναρίων από Έλληνες και ξένους Δημιουργούς, Σκηνοθέτες, Σεναριογράφους και Παραγωγούς από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου των Ελλήνων της Διασποράς και των Ελληνοκυπρίων, ανεξαρτήτως θέματος. Δέχεται επίσης αιτήσεις και για ειδική κατηγορία ταινιών που αφορούν το αρχαίο Ελληνικό δράμα.

Κατηγορίες ταινιών: μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, μικρού μήκους μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, video art, πειραματικές ταινίες, music video, animation.

Κατηγορίες σεναρίων: μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, μικρού μήκους μυθοπλασίας.

– Αγγλικοί ή ελληνικοί υπότιτλοι είναι απαραίτητοι εάν η γλώσσα δεν είναι η αγγλική ή ελληνική.

– Οι ταινίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί την τελευταία πενταετία.

– Τα σενάρια γίνονται δεκτά στα ελληνικά ή τα αγγλικά.

Τελευταία ημερομηνία υποβολής ταινιών και σεναρίων: 20 Ιουλίου 2024

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: ο σκηνοθέτης Χρήστος Προσύλης

Website για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή ταινιών και σεναρίων: www.epidaurusfilmfestival.com

Email: info@epidaurusfilmfestival.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΔΣ Ανυφιου συμμετοχή στην εκπαιδευτική δράση με θέμα τα ζώα! ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Στην αίθουσα του Βουλευτικού η συναυλία του Μεικτού Πολυφωνικού Σχήματος της Δημοτικής Χορωδίας Ναυπλίου,

AGGELOS DRITSAS

Μεγάλη συμμετοχή στον 22ο Δρόμο Αργολικού Κόλπου με τερματισμό το Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ξενάγησε το Νηπιαγωγείο Διδύμων .

AGGELOS DRITSAS

Νέο «σοκ» Γυναίκα αστυνομικός από το Ναύπλιο υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Νιόπαντρο ζευγάρι φωτογραφήθηκε με τα ευρωπαϊκά τρόπαια

AGGELOS DRITSAS

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης

AGGELOS DRITSAS

Στην εκκλησία κρύφτηκαν ηλικιωμένοι γονείς για να μην τους σκοτώσει ο γιος

AGGELOS DRITSAS

Βόμβα Δημήτρη Μελισσανίδη: “Αποχωρώ υπερήφανος από την ΑΕΚ”-Ποιος αναλαμβάνει την ΠΑΕ

AGGELOS DRITSAS

Η Κρύα Βρύση είναι στην καρδιά μας

AGGELOS DRITSAS

Ευχές από τον Δήμαρχο Επιδαύρου Τάσο Χρόνη

AGGELOS DRITSAS