ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόσκληση για υποβολή ταινιών και σεναρίων στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου 2024 έρχεται το Σεπτέμβριο και ξεκίνησε να δέχεται αιτήσεις από όλο τον κόσμο για υποβολή ταινιών και σεναρίων! 

Θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Δήμου Επιδαύρου Αργολίδας (ο Δήμος στην περιοχή του οποίου βρίσκεται το γνωστό αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στην Αργολίδα) και έχει υβριδική μορφή, τόσο με το διαγωνιστικό ταινιών και σεναρίων, όσο και με επιλεγμένες διαδικτυακές ή και συνήθεις προβολές και δράσεις.

Είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για την περιοχή, τόσο αναφορικά με την τοπική κοινωνία, όσο και αναφορικά με την Ελλάδα και την εικόνα της στο εξωτερικό. Μάλιστα μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες προηγούμενες δύο διοργανώσεις, φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς κινηματογραφικής και γενικότερης πολιτιστικής δράσης για την ευρύτερη περιοχή.

Εμπνευστής και δημιουργός του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου είναι ο σκηνοθέτης, εικαστικός και συγγραφέας Χρήστος Προσύλης. Το φεστιβάλ αναπτύχθηκε και δημιουργήθηκε με την οργανωτική και γενικότερη υποστήριξη και τεχνογνωσία του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου. Επίσης με την υποστήριξη και οργανωτική επιμέλεια και φροντίδα του Ινστιτούτου Κώδικα Υποκριτικής (Acting Code Institute).

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου έχει σαν στόχο να γίνει ένα διεθνές σημείο συνάντησης για τον κινηματογράφο από όλο τον κόσμο. Στοχεύει επίσης στη σύνδεση του αρχαίου Ελληνικού δράματος με τον κινηματογράφο και τις άλλες τέχνες.

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου 2024 δέχεται αιτήσεις υποβολής ταινιών και σεναρίων από Έλληνες και ξένους Δημιουργούς, Σκηνοθέτες, Σεναριογράφους και Παραγωγούς από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου των Ελλήνων της Διασποράς και των Ελληνοκυπρίων, ανεξαρτήτως θέματος. Δέχεται επίσης αιτήσεις και για ειδική κατηγορία ταινιών που αφορούν το αρχαίο Ελληνικό δράμα.

Κατηγορίες ταινιών: μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, μικρού μήκους μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, video art, πειραματικές ταινίες, music video, animation.

Κατηγορίες σεναρίων: μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, μικρού μήκους μυθοπλασίας.

– Αγγλικοί ή ελληνικοί υπότιτλοι είναι απαραίτητοι εάν η γλώσσα δεν είναι η αγγλική ή ελληνική.

– Οι ταινίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί την τελευταία πενταετία.

– Τα σενάρια γίνονται δεκτά στα ελληνικά ή τα αγγλικά.

Τελευταία ημερομηνία υποβολής ταινιών και σεναρίων: 20 Ιουλίου 2024

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: ο σκηνοθέτης Χρήστος Προσύλης

Website για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή ταινιών και σεναρίων: www.epidaurusfilmfestival.com

Email: info@epidaurusfilmfestival.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ξεκινά σήμερα, Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 στη Τρίπολη η έκθεση «Πελοπόννησος Expo» στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης

AGGELOS DRITSAS

Σκαφιδάκι – Νεκρός σε τροχαίο νεαρός οδηγός

AGGELOS DRITSAS

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

AGGELOS DRITSAS

Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ

AGGELOS DRITSAS

Ο Δικός μου ο Γιώργος…

AGGELOS DRITSAS

Εγκαινιάζεται το εκκλησάκι του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στο Ναύπλιο BINTEO DRONE

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ Άρχισαν τα όργανα …  : Με το πρόβλημα ηχορύπανσης, κατάληψης κοινόχρηστων χώρων

AGGELOS DRITSAS

Απ’ το μπαλκόνι τ’ Αναπλιού (μέρος 4ο): Το πανηγύρι της Ευαγγελίστριας (Πρόνοιας) Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Γεωργόπουλος: Χρόνια πολλά σε όλες τις εορτάζουσες και όλους τους εορτάζοντες!

AGGELOS DRITSAS

 ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “ΑΔΩΝΙΣ”.

AGGELOS DRITSAS

Η Βιοκαρπός Α.Ε. στην Αργολίδα ζητάει Εργάτες παραγωγής, Οδηγό και Υπάλληλο Γραφείου

AGGELOS DRITSAS

Με απόφασή του ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός τροποποιεί την ισχύουσα υπ’ αρ. 352/2025

AGGELOS DRITSAS