ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόσκληση για υποβολή ταινιών και σεναρίων στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου 2024 έρχεται το Σεπτέμβριο και ξεκίνησε να δέχεται αιτήσεις από όλο τον κόσμο για υποβολή ταινιών και σεναρίων! 

Θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Δήμου Επιδαύρου Αργολίδας (ο Δήμος στην περιοχή του οποίου βρίσκεται το γνωστό αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στην Αργολίδα) και έχει υβριδική μορφή, τόσο με το διαγωνιστικό ταινιών και σεναρίων, όσο και με επιλεγμένες διαδικτυακές ή και συνήθεις προβολές και δράσεις.

Είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για την περιοχή, τόσο αναφορικά με την τοπική κοινωνία, όσο και αναφορικά με την Ελλάδα και την εικόνα της στο εξωτερικό. Μάλιστα μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες προηγούμενες δύο διοργανώσεις, φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς κινηματογραφικής και γενικότερης πολιτιστικής δράσης για την ευρύτερη περιοχή.

Εμπνευστής και δημιουργός του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου είναι ο σκηνοθέτης, εικαστικός και συγγραφέας Χρήστος Προσύλης. Το φεστιβάλ αναπτύχθηκε και δημιουργήθηκε με την οργανωτική και γενικότερη υποστήριξη και τεχνογνωσία του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου. Επίσης με την υποστήριξη και οργανωτική επιμέλεια και φροντίδα του Ινστιτούτου Κώδικα Υποκριτικής (Acting Code Institute).

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου έχει σαν στόχο να γίνει ένα διεθνές σημείο συνάντησης για τον κινηματογράφο από όλο τον κόσμο. Στοχεύει επίσης στη σύνδεση του αρχαίου Ελληνικού δράματος με τον κινηματογράφο και τις άλλες τέχνες.

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου 2024 δέχεται αιτήσεις υποβολής ταινιών και σεναρίων από Έλληνες και ξένους Δημιουργούς, Σκηνοθέτες, Σεναριογράφους και Παραγωγούς από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου των Ελλήνων της Διασποράς και των Ελληνοκυπρίων, ανεξαρτήτως θέματος. Δέχεται επίσης αιτήσεις και για ειδική κατηγορία ταινιών που αφορούν το αρχαίο Ελληνικό δράμα.

Κατηγορίες ταινιών: μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, μικρού μήκους μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, video art, πειραματικές ταινίες, music video, animation.

Κατηγορίες σεναρίων: μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, μικρού μήκους μυθοπλασίας.

– Αγγλικοί ή ελληνικοί υπότιτλοι είναι απαραίτητοι εάν η γλώσσα δεν είναι η αγγλική ή ελληνική.

– Οι ταινίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί την τελευταία πενταετία.

– Τα σενάρια γίνονται δεκτά στα ελληνικά ή τα αγγλικά.

Τελευταία ημερομηνία υποβολής ταινιών και σεναρίων: 20 Ιουλίου 2024

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: ο σκηνοθέτης Χρήστος Προσύλης

Website για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή ταινιών και σεναρίων: www.epidaurusfilmfestival.com

Email: info@epidaurusfilmfestival.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Το διήμερο που μας πέρασε είχε πολύ ενδιαφέρον αυτοδιοικητικά αφού Δήμαρχοι απ’ όλη την Ελλάδα συγκεντρωθήκαμε στην Αθήνα για να εκλέξουμε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

AGGELOS DRITSAS

Οφειλόμενη απάντηση στον κ. Τάσο Λάμπρου σχετικά με επιστολή του,που αφορά το οδικό δίκτυο της Ερμιονίδας.

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ :Πολιτιστική Ναυπλιάδα 2025: Αστροπαρατήρηση από το “Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας”

AGGELOS DRITSAS

Ξεχωριστή βραδιά χθες στο Αραχναίο κατά την έναρξη του 2ου Φεστιβάλ Ακροναυπλίας ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Κρανιδιώτικη Λύριζα 2025

AGGELOS DRITSAS

«Γεύσεις και Όψεις» της Αργολίδας για 5 ημέρες στο λιμάνι Πορτοχελίου

AGGELOS DRITSAS

 Ιερός Ναός Αγίου Λουκά Του Ιατρού.

AGGELOS DRITSAS

Εξιχνίαση εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε και στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη |

AGGELOS DRITSAS

Στο νοσοκομείο η Δέσποινα Στυλιανοπούλου – Η ανακοίνωση της οικογένειάς της

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Νέες πτυχές για τον φιλελληνισμό και την ελληνική επανάσταση

AGGELOS DRITSAS

Μεγάλη η κινητοποίηση της Π.Υ Ναυπλίου μετά από πυκνούς καπνούς στην περιοχή της Πρόνοιας .ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS