ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΝΕΑΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αιχμηρή απάντηση Μπάιντεν σε Πούτιν – «Καταστρέφει το δικαίωμα των Ουκρανών να υπάρχουν»

Τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι «παραβίασε ξεδιάντροπα» τις ιδρυτικές αρχές του Χάρτη του ΟΗΕ, κατηγόρησε σήμερα (21.9.2022) στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δίνοντας έτσι αιχμηρή απάντηση στον Ρώσο πρόεδρο, μετά το διάγγελμά του για μερική επιστράτευση.

«Αυτός ο πόλεμος καταστρέφει το δικαίωμα της Ουκρανίας να υπάρχει, πολύ απλά», είπε ο Τζο Μπάιντεν, καταγγέλλοντας την εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική της χώρας, καθώς αποτελεί μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν κλιμακώνει και άλλο την ένταση μετά την κήρυξη της μερικής επιστράτευσης.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένας πόλεμος από έναν και μόνο άνδρα», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, τονίζοντας ότι «κανείς δεν απείλησε τη Ρωσία και κανείς άλλος, πέραν από τη Ρωσία, δεν επιδίωξε τη σύγκρουση».

«Ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί να έχει νικητή»
«Ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί να έχει νικητή και ποτέ δεν πρέπει να διεξαχθεί», υπογράμμισε επίσης ο Τζο Μπάιντεν και τόνισε ότι «επιθυμία μας είναι να μπει ένα δίκαιο τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία».

«Εάν υπάρχουν κράτη που αναπτύσσουν αυτοκρατορικές φιλοδοξίες χωρίς συνέπειες, θέτουν σε κίνδυνο ό,τι στηρίζουν τα Ηνωμένα Έθνη», επισήμανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και τόνισε ξανά ότι «ο πόλεμος αφορά στην διάλυση του δικαιώματος των Ουκρανών να υπάρχουν ως κράτος, ως πολίτες».

Παράλληλα, υπογράμμισε εμφατικά πως «δεν έχεις το δικαίωμα να κατακτάς εδάφη διά της βίας» και επανέλαβε την αλληλεγγύη των ΗΠΑ στην Ουκρανία, δηλώνοντας ότι «αρνούμαι τη χρήση βίας και τον πόλεμο για την κατάκτηση κρατών και την αύξηση των συνόρων μας».

Βλαντιμίρ Πούτιν: Δεν θα υποκύψουμε σε κανέναν εκφοβισμό και εκβιασμό
Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν πρόκειται να απωλέσει την κυριαρχία της και δεν θα υποκύψει σε «εκβιασμό και εκφοβισμό».

Αρκετές ώρες μετά την κήρυξη μερικής επιστράτευσης για την ενίσχυση της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία – όπως χαρακτηρίζει η Μόσχα την εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική της χώρα – ο Πούτιν επαίνεσε τον ρωσικό στρατό που, όπως είπε, αγωνίζεται για να σώσει ανθρώπους στην περιοχή του Ντονμπάς.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε νωρίτερα σήμερα την πρώτη επιστράτευση στη Ρωσία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προειδοποιώντας τη Δύση ότι, αν συνεχίσει τον «πυρηνικό εκβιασμό» της, η Μόσχα θα απαντήσει με την ισχύ του τεράστιου οπλοστασίου της.

πηγή: www.newsit.gr

What's your reaction?

Related Posts

1 of 589