ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς η εφορία θα εντοπίζει επιχειρήσεις που δεν διαβιβάζουν αποδείξεις

Το ηλεκτρονικό σύστημα της ΑΑΔΕ περνά σε νέα εποχή με την αναβάθμιση του, που εισάγει τη λειτουργία έγκαιρης ειδοποίησης.

Αυτή η καινοτομία θα επιτρέπει τον άμεσο εντοπισμό επιχειρήσεων που δεν διαβιβάζουν τα απαραίτητα στοιχεία, διευκολύνοντας το έργο των ελεγκτών και μειώνοντας την ανάγκη για στοχευμένους ελέγχους.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, το νέο σύστημα θα σηματοδοτεί με κόκκινο τις επιχειρήσεις που καθυστερούν ή παραλείπουν να στείλουν αποδείξεις, επιτρέποντας στους ελεγκτές να γνωρίζουν αμέσως ποιες επιχειρήσεις δεν τηρούν τη νομοθεσία. Μέχρι τώρα, η απουσία αυτού του συστήματος είχε ως αποτέλεσμα επιχειρήσεις να μην εντοπίζονται για παραβάσεις για μεγάλα χρονικά διαστήματα, όπως αποδείχθηκε σε μια περίπτωση όπου μια επιχείρηση διέφευγε τον έλεγχο για έξι μήνες.

Το σύστημα θα αξιολογεί μια σειρά από κριτήρια, όπως αν η επιχείρηση είναι εποχική ή αν υπάρχει κάποιος λόγος για την καθυστέρηση, όπως ασθένεια του επιχειρηματία. Παράλληλα, οι έλεγχοι βασίζονται σε αναλύσεις κινδύνου, καταγγελίες και διασταυρώσεις δεδομένων, που προκύπτουν από το ηλεκτρονικό σύστημα διαβίβασης παραστατικών και τα ηλεκτρονικά βιβλία.Unmute

Σε περίπτωση εντοπισμού παραβάσεων, οι συνέπειες για τις επιχειρήσεις είναι αυστηρές. Για μη διαβίβαση αποδείξεων επιβάλλονται πρόστιμα που κυμαίνονται από 250 έως 1.000 ευρώ, ανάλογα με το λογιστικό σύστημα της επιχείρησης και αν οι συναλλαγές επιβαρύνονται με ΦΠΑ. Σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων παραβάσεων, τα πρόστιμα διπλασιάζονται, ενώ σε περιπτώσεις σοβαρών παραβάσεων αναστέλλεται η λειτουργία της επιχείρησης για 48 ώρες.

Με αυτή την αναβάθμιση, η ΑΑΔΕ στοχεύει σε μια πιο αποτελεσματική και άμεση φορολογική συμμόρφωση, διευκολύνοντας τον εντοπισμό παραβάσεων και εξασφαλίζοντας ότι οι επιχειρήσεις συμμορφώνονται με τις νομοθετικές απαιτήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Έρχεται το ενιαίο πιστοποιητικό φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας

AGGELOS DRITSAS

Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου η εγκατάσταση POS σε επιχειρήσεις 35 κλάδων

AGGELOS DRITSAS

Ο όμιλος Fattal Group, ανακοινώνει το καινούριο απόκτημά του, στην Ελλάδα, υπό την επωνυμία SEAFOS Luxury Resort & Spa, στην περιοχή Κάντια, του Ναυπλίου.

AGGELOS DRITSAS

Πρόσκληση ενημερωτικής εκδήλωσης-Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

AGGELOS DRITSAS

Βασίλης Καρράς: Η διαθήκη, η περιουσία και η σχέση του με το χρήμα

AGGELOS DRITSAS

Νέα επιμορφωτικά σεμινάρια από το Επιμελητήριο Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι εργοδότες στην Ελλάδα για το 2024

AGGELOS DRITSAS

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου ο Εμπορικός Συλλογος Ναυπλίου σας καλεί στην Λευκή Νύχτα

AGGELOS DRITSAS

Φορολογικές δηλώσεις

AGGELOS DRITSAS

Το ωράριο των καταστημάτων στο Ναύπλιο για την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

AGGELOS DRITSAS

Υπερδιπλασιάστηκαν οι αιτήσεις ρύθμισης οφειλών

AGGELOS DRITSAS

Βόμβα: Χρωστάς στην Εφορία; Αυτόματη κατάσχεση σε συγγενείς. Πώς θα γίνεται

AGGELOS DRITSAS