Εντός 10ημέρου οι αποφάσεις για τα χρέη της πανδημίας
Κοινοποίηση ειδήσεων

Το αργότερο σε 10 μέρες, το οικονομικό επιτελείο θα ανακοινώσει λεπτομέρειες για την ρύθμιση των χρεών της πανδημίας. Θα μάθουμε δηλαδή: τον ακριβή αριθμό των δόσεων – αν θα είναι έως 60 ή έως 72 δόσεις – αλλά και τα κριτήρια για το ποιες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, θα είναι τελικώς δικαιούχοι.

Ειδικότερα η νέα ρύθμιση που βρίσκεται στο τραπέζι και θα αφορά φορολογούμενους που επλήγησαν από την κρίση, προβλέπει αποπληρωμή των οφειλών της πανδημίας σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία σε έως 60 ή 72 μηνιαίες δόσεις, δηλαδή: Επιχειρήσεις (κλειστές ή πληττόμενες),
ελεύθερους επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενους (πληττόμενοι βάση ΚΑΔ), εργαζόμενους σε αναστολή, ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια.

Στη ρύθμιση αναμένεται να μπουν χρέη που πάγωσαν (έως τέλος του ’21) ή έγιναν ληξιπρόθεσμα μέσα στην πανδημία (οφειλές από φόρους εισοδήματος ή ΕΝΦΙΑ).

Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν εντός 10ημέρου αφού δοθεί το πράσινο φως από τους θεσμούς. Μάλιστα ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε Ντέκλαν Κοστέλο δηλώνει στην ΕΡΤ ότι η πρόταση αντιμετωπίζεται θετικά. “Πιστεύω ότι σίγουρα θα προσεγγίσουμε και θα μελετήσουμε προσεκτικά την πρόταση των ελληνικών αρχών με πολύ ανοιχτό μυαλό”, αναφέρει ο κ. Κοστέλο.
Αναμένεται επίσης να δοθεί το δικαίωμα επανένταξης στις 100 ή τις 120 δόσεις σε όσους έχασαν τις ρυθμίσεις μέσα στην πανδημία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | ΡΟΗ