Connect with us

ΓΥΝΑΙΚΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ

Σήμερα 25 Νοεμβρίου είναι η Διεθνής Ημέρα Εξάλειψης της Βίας των Γυναικών

Published

on

259881227_4826441337375011_388661948555144378_n

Η βία κατά των γυναικών είναι ίσως από τις πιο επαίσχυντες πράξεις παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την σωματική και την ψυχική βία μέχρι τον βιασμό και την γυναικοκτονία. Τα θύματα σε μεγάλο βαθμό δεν αποκαλύπτουν αυτό που βιώνουν διότι ντρέπονται με αυτό που τους συνέβη και φοβούνται να μην στιγματιστούν.

Στεκόμαστε δίπλα στις γυναίκες για να βρουν τη δύναμη να μιλήσουν ειδάλλως το έγκλημα θα συνεχίσει να παραμένει αόρατο. Να προσπαθήσουμε όλοι για μια καλύτερη κοινωνία με σεβασμό, κατανόηση και ενσυναίσθηση!

#διεθνής_ημέρα_εξάλειψης_βίας_γυναικών#stopviolence

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γάμος στο Άργος για τον παγκόσμιο πρωταθλητή Χρήστο Βολικάκη – Κουμπάροι το ζεύγος Μάκαρη

Published

on

By

32413

Το μεγαλύτερο χρυσό μετάλλιο κατέκτησε σήμερα Σάββατο στο Παλιό Δημαρχείο του Άργους ο παγκόσμιος πρωταθλητής μας στην ποδηλασία Χρήστος Βαλικάκης, την αγαπημένη του Ελπίδα

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος ο οποίο και τέλεσε τον πολιτικό γάμο με πολλά χαμόγελα αλλά και οι κουμπάροι o επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Μάκαρης και η σύζυγος του Έλενα.

Δείτε το παρακάτω βίντεο

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading

ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΩΡΑ

Συνταγογράφηση μαστογραφίας από την 1η ΤΟΜΥ Άργους όλο τον Νοέμβριο

Published

on

By

1η-ΤΟΜΥ-Άργους-640x386

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί το συχνότερο κακοήθες νεόπλασμα των γυναικών στον δυτικό πολιτισμό και τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα.

Το Εθνικό Ίδρυμα Καρκίνου του μαστού (The National Breast Cancer Foundation) αναφέρει ότι μια γυναίκα διαγιγνώσκεται με καρκίνο του μαστού κάθε δυο λεπτά ενώ υπολογίζεται ότι μία στις 8 γυναίκες θα διαγνωστεί με καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της. Στην Ελλάδα η συχνότητά του έχει αυξηθεί επίσης σημαντικά και υπολογίζεται σε 4500 νέες περιπτώσεις ετησίως.

Ωστόσο ο καρκίνος του μαστού δεν είναι πια αθεράπευτη ασθένεια επομένως όλες οι γυναίκες πρέπει να εντάξουν τον τακτικό προληπτικό έλεγχο στη ζωή τους, να αγαπήσουν και να φροντίσουν τον εαυτό τους και να αντικαταστήσουν το φόβο για την ασθένεια με επιλογές που προάγουν την υγεία.

Δυστυχώς δεν υπάρχει εξασφαλισμένος τρόπος για να αποφύγουμε τον καρκίνο του μαστού ωστόσο η πρόληψη είναι το κλειδί προκειμένου να αντιμετωπιστεί η νόσος αποτελεσματικότερα ενώ οι μέθοδοι διάγνωσης και θεραπείας έχουν εξελιχθεί τόσο, ώστε να είναι δυνατή η διάγνωση της νόσου σε αρκετά πρώιμο στάδιο.

Η έγκαιρη διάγνωση επιτυγχάνεται με την αυτοεξέταση, την κλινική εξέταση, την μαστογραφία καθώς και τον υπέρηχο μαστού

Ο προληπτικός έλεγχος, ανάλογα με την ηλικία περιλαμβάνει τα εξής:

• Γυναίκες 20-40 ετών κλινική εξέταση μαστών κάθε 3 χρόνια

• Γυναίκες 35-40 ετών πρώτη μαστογραφία αναφοράς

•Γυναίκες άνω των 40 μαστογραφία και κλινική εξέταση κάθε χρόνο,

ενώ γυναίκες αυξημένου κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου του μαστού πρέπει να εντάσσονται σε προγράμματα εντατικού προληπτικού ελέγχου.

Με αφορμή λοιπόν την 25η Οκτωβρίου η οποία έχει οριστεί παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού και στα πλαίσια ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων και παρεμβάσεων πρόληψης και αγωγής υγείας, η 1η ΤΟΜΥ Άργους θα πραγματοποιεί όλο το Νοέμβριο συνταγογράφηση για προληπτική ψηφιακή μαστογραφία και υπέρηχο μαστού (επι ενδείξεων) χωρίς ραντεβού στον πληθυσμό ευθύνης της και σε γυναίκες άνω των 40 ετών και στις ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Τέλος η εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων και εγγεγραμμένων ατόμων στην μονάδα ατόμων θα πραγματοποιηθεί κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, προς αποφυγή συγχρωτισμού στα πλαίσια διασφάλισης της δημόσιας υγείας λόγω του COVID-19.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις: 2751069603

Η συντονίστρια της 1ης ΤΟΜΥ Άργους
Ελίνα Παπαδοπούλου
Γενικός- Οικογενειακός Ιατρός
Επιμελήτρια Α ΕΣΥ

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading

ΓΥΝΑΙΚΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ

Γιατί έκαναν lockdown στη Μύκονο – Απαγόρευση κυκλοφορίας

Published

on

By

ImageGen

Η αστυνομία σήκωσε τα χέρια ψηλά με τα εκατοντάδες πάρτι καθημερινά, ενώ στο νησί όλο και περισσότεροι νοσούν! – Γέμισαν οι δομές και το ξενοδοχείο καραντίνας από κρούσματα! – Η ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά – Ποιες ώρες δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία – Απαγορεύτηκε και η μουσική στα μαγαζιά όλο το 24ωρο

Αυστηροποίηση μέτρων στη Μύκονο, λόγω της μεγάλης διασποράς του κορονοϊού, αποφάσισε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ετσι, από σήμερα Σάββατο 17/7 και λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας κατά τα τελευταία 24ωρα, με πολλαπλές συρροές και clusters, η κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών μέτρων για το νησί της Μυκόνου.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η κατάσταση στην Μύκονο είχε φτάσει στο απροχώρητο αφού τα πάρτι ήταν όχι μόνο καθημερινά αλλά και εκατοντάδες. Η Αστυνομία από ένα σημείο και ύστερα αδυνατούσε να ανταποκριθεί και κατά συνέπεια αποφασίστηκαν δραστικότερα μέτρα. Οπως χαρακτηριστικά δήλωναν χθες αξιωματικοί: «Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά με την κατάσταση που επικρατεί!».

Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο αποφασίστηκαν τα έκτακτα μέτρα είναι ότι δοκιμάστηκαν οι δομές του νησιού μη μπορώντας να φιλοξενήσουν άλλα κρούσματα.

Στο νησί φτάνουν και άλλα κλιμάκια και σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Η Μύκονος χθες είχε 40 νέα κρούσματα και 394,71 ανά 100.000 πληθυσμό. Σύμφωνα με πληροφοριες του protothema.gr, σήμερα στα 100 τεστ, τα 10 βγαίνουν θετικά. Μάλιστα το ξενοδοχείο καραντίνας στο νησί, το οποίο βρίσκεται στην Ανω Μερα, ειναι γεμάτο εδω και μέρες απο ασθενείς. «Δεν υπάρχει δωμάτιο ούτε για δείγμα» αναφέρει γιατρός απο το Κεντρο Υγείας Μυκόνου. Χαρακτηριστικό είναι ότι τουρίστες θετικοι στη νόσο Covid-19 που δεν βρίσκουν κατάλυμα να φιλοξενηθούν, αναγκάζονται να κοιμούνται στις παραλίες! 

Η Ντίνα Σαμψούνη, τομεάρης Υγείας του δήμου Μυκόνου δήλωσε στο protothema.gr: «Ήταν αναμενόμενο να συμβεί αυτό. Από τη μία οι μεγάλες ροές τουριστών, από την άλλη τα πάρτι… Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων εδώ στο νησί είναι τα 27 έτη και οι περισσότεροι είναι νέοι και ασυμπτωματικοί. Ευτυχώς δεν έχουμε βαριά περιστατικά. Το ξενοδοχείο καραντίνας ήταν γεμάτο μέχρι χθες. Σήμερα αναμένεται να απελευθερωθούν κάποια δωμάτια για να βάλουμε άλλους».

Εικόνα από ουρά χθες για τεστ:

pcr-oura

Όπως επίσης αναφέρει η ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά από την Πολιτική Προστασία: «υπενθυμίζουμε ότι τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση».

Καταλήγει δε λέγοντας: «Καλούμε τους κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας σε πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και τις Αρχές του νησιού στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης και ελέγχου τήρησής τους, έτσι ώστε σύντομα να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού και η Μύκονος να επιστρέψει στην κανονικότητα της».

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading
ScreenHunter 9722
eradiologo-ARGOLIDAFM-300x169-1
live24radio
ScreenHunter-8362

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.