ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Την Κυριακή 7 Απριλίου η Οδύσσεια” Σύλλογος ΑμεΑ Νομού Αργολίδας γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό οργανώνοντας δράση μπροστά από το παλιό Δημαρχείο Άργους.

Η εκδήλωση αφορούσε μικρούς και μεγάλους .

Ξεκίνησε με την αφήγηση του παραμυθιού ΜΠΛΕ από τη θεατροπαιδαγωγό Αλεξάνδρα

Στεργιάννη όπου οι μικροί μας φίλοι με την καθοδήγησή της έστησαν τη μπλέ πολιτεία .

Έπειτα θεραπευτές απασχόλησαν τα παιδιά με παιχνίδια και κατασκευές messy play.

Στη συνέχεια ο Σύλλογός μας είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει τη συγγραφέα Αικατερίνη Χριστοπούλου μητέρα αυτιστικού παιδιού που παρουσίασε το βιβλίο της “Η καθημερινότητα ενός ιδιαίτερου παιδιού”.

Αποσπάσματα από το βιβλίο της διαβάστηκαν από μέλη Συλλόγων γονέων και Κηδεμόνων Ειδικών Σχολείων και Πολιτιστικών Συλλόγων.

Την παρουσίαση συντόνισε η κοινωνική λειτουργός Βάνα Πιάκου που συζήτησε μαζί της για το βιβλίο και τους προβληματισμούς της.

Τέλος η δράση φιλοξένησε και υποστήριξε την καμπάνια ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ που αφορά την προτεραιότητα των ατόμων με αυτισμό σε δημόσιες υπηρεσίες , τράπεζες και super market.

Καθ όλη τη διάρκεια της δράσης είχαμε την υποστήριξη των εθελοντών του Ε.Ε.Σ Περιφερειακό τμήμα Άργους που μαζί με την εκπαιδεύτριά τους Μαρία Σταματοπούλου στήριξαν υγειονομικά την εκδήλωση.

Τους ευχαριστούμε θερμά γιατί είναι πάντα κοντά μας σε όλες μας τις εκδηλώσεις.

Τη δράση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κ.Αντώνης Λιόλιος και κυρία Μαρία Ζουλούμη,δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων, εκπαιδευτικοί Γενικής και Ειδικής Αγωγής.

Στην παρέα μας ήταν η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τελέσιλλα κυρία Γεωργία Κατσώνα, η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Δημοτικού Ωδείου Αργους κυρία Νατάσα Μαυράκη , η εκπρόσωπος του make a wish Αργολίδας κυρία Ματίνα Αλεξάκου φίλοι και μέλη του Συλλόγου μας.

Θερμές ευχαριστίες στο Δήμαρχο Αργους- Μυκηνών κύριο Ιωάννη Μαλτέζο για τη φιλοξενία και την παραχώρηση του χώρου του παλιού Δημαρχείου , για τη μικροφωνική εγκατάσταση, τις τέντες , τις καρέκλες αλλά και την παροχή γλυκών εδεσμάτων

Ευχαριστούμε επίσης τη Σοφία Λούκου και τους θεραπευτές του Δημιουργώ Κέντρο Λογοθεραπείας και Δημιουργικής Απασχόλησης για την οργάνωση και το σχεδιασμό της εκδήλωσης, τον διευθυντή κο Πέτρο Θεοφανόπουλο και τους εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΑΙΓΜΑ για τη συνεργασία, τον Τάκη Καραμούντζο για τις τέντες και τα τραπέζια , την ΕΑΣ Αργολίδας και τον κύριο Γιάννη Δημάκη για τους χυμούς.

Πιο πολύ όμως από όλους ευχαριστούμε όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας και γεμίσατε το χώρο με αγάπη και αποδοχή.Με τη συμμετοχή σας μας δώσατε κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και δώσατε αέρα στα πανιά του καραβιού μας για να φτάσουμε γρηγορότερα στη δική μας Ιθάκη.

Το Δ.Σ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δημοτική Κοινότητα Πορτοχελίου : Άγιος Ανδρεας, προστάτης των ψαράδων και των ναυτικών

AGGELOS DRITSAS

243 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στο ΕΚΑΒ (ασθενοφόρα)

AGGELOS DRITSAS

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Με μεγάλη συμμετοχή η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Νερό στην Αργολίδα ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Μυστήριο με την εξαφάνιση του Χρήστου Καριοφύλλα που αγνοείται από το 2015 – «Ζω μόνο για να βρω την αλήθεια» λέει ο 24χρονος γιος του

AGGELOS DRITSAS

Το ταχυδρομείο Τολού αναστέλλει την λειτουργία του

AGGELOS DRITSAS

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Ξανά αρχηγός ο Ανδρουλάκης με 59,92%

AGGELOS DRITSAS

Το 15ο Παλαμήδειο Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών στο Ναύπλιο με 630 αθλητές και αθλήτριες

AGGELOS DRITSAS

”ΕΝΔΗΕΡ”: Στην Κοιλάδα Αργολίδας συνεχίζει την προεκλογική του ομιλία σήμερα ο Τάσος Λάμπρου

AGGELOS DRITSAS

Athens Pride 2024: Γεμίζει χρώματα η Αθήνα στην παρέλαση υπερηφάνειας…

AGGELOS DRITSAS

Αυτή είναι η νέα σύνθεση της Κυβέρνησης

AGGELOS DRITSAS

1η ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

AGGELOS DRITSAS