– www.Dritsas.gr

Σε επιφυλακή είναι οι ειδικοί μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί (7:20) της Τρίτης (16/1). Το επίκεντρο του σεισμού που έγινε αισθητός και στην Αττική, εντοπίζεται στα 16 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Λεωνιδίου ενώ το εστιακό του βάθος ήταν 15 χιλιόμετρα.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου. Στην περιοχή όπου έγινε ο σεισμός «δεν φημίζεται για την έντονη σεισμικότητα», είπε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας στο ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Ευθύμιος Λέκκας.

Πριν τα 4,8 Ρίχτερ είχαν προηγηθεί σεισμοί από 2 μέχρι 3 Ρίχτερ, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα. «Ο σεισμός ήταν επιφανειακός και ο κόσμος ήταν σε ηρεμία και ήταν τόσο ευρεία η έκταση», ανέφερε στον ΣΚΑΙ.

Σε ερώτηση για το αν το σημείο είναι αχαρτογράφητο απάντησε «μέσα στον Αργολικό ναι, δεν έχει μεγάλα ρήγματα. Έχει ρήγματα προς την πλευρά του Λεωνιδίου και είναι το μεγάλο ρήγμα βορειοδυτικά-νοτιοανατολικά το οποίο δεν φαίνεται να έχει σχέση με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Πρέπει να δούμε την εξέλιξη του φαινομένου για να είμαστε απολύτως σίγουροι».

«Νοτιότερα της περιοχής αυτής έχουμε μεγάλες δομές», είπε. Σε ερώτηση για το αν ο συγκεκριμένος σεισμός μπορεί να ενεργοποιήσει μεγάλα ρήγματα απάντησε πως η σημερινή δόνηση ήταν μικρή για να συμβεί και επεσήμανε πως οι ειδικοί θα παρακολουθήσουν την εξέλιξη του φαινομένου.

Μεγάλο και γνωστό το ρήγμα

Ο σεισμολόγος και διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Αθανάσιος Γκανάς, είπε στην ΕΡΤ το ρήγμα που έδωσε τον σεισμό είναι μεγάλο και γνωστό «και περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχτεί».

Το συγκεκριμένο ρήγμα «είναι μεγάλο, μπορεί να δώσει μεγάλους σεισμούς. Δεν έχουμε όμως ιστορικό για τη δραστηριότητα του ρήγματος. Ο Αργολικός Κόλπος είναι μια περιοχή με μεγάλα ρήγματα αλλά μικρή σεισμικότητα».

Νότια Κυνουρία

Η αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Νότιας Κυνουρίας αποφασίστηκε από τον δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας, Εμμανουήλ Δολιανίτη, έπειτα από τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα στις 7:20 το πρωί, 16 χλμ. βορειοανατολικά του Λεωνιδίου. 

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα για προληπτικούς λόγους, και μέχρι στιγμής, όπως σημειώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας δεν έχουν υπάρξει αναφορές για ζημιές.

Κλιμάκια του Πυροσβεστικού Σώματος μετά την σεισμική δόνηση προχώρησαν σε περιπολίες για να εξετάσουν αν έχει υπάρξει κάποιο πρόβλημα, χωρίς σύμφωνα με την Πυροσβεστική να έχει αναφερθεί κάποια ζημιά.

Ερμιονίδα  

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο σεισμός έγινε αισθητός ωστόσο δεν έχει υπάρξει αναφορά για κάποια ζημιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Εχθές το απόγευμα, βρέθηκα στο Εργατικό Κέντρου του Ναυπλίου,

AGGELOS DRITSAS

Ο Μακαρης πετά το γάντι στο Ανδριανό… ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Την επανίδρυση του Δημοτικού Θεάτρου Άργους ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος,

AGGELOS DRITSAS

Νίκη περίπατος για τον Φείδωνα Άργους – Νίκησε με 0-6 τον Άρη Πατρών

AGGELOS DRITSAS

Σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ εντάχθηκε ο Δήμος Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 θα πραγματοποιηθεί τακτική δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, ο Δήμος Άργους – Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

«Βρέχει πολλά λεφτά» στο Πόρτο Χέλι – Δίνουν 20 εκατ. σε ιδιοκτήτη ταβέρνας και αυτός αρνείται!

AGGELOS DRITSAS

Το τελευταίο ταξίδι…..του καθηγητή ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΟΡΒΑ

AGGELOS DRITSAS

Συνεδριάζει το ΚΑΣ για την μελέτη της μαρίνας Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Παρουσίαση – εκπαίδευση των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο OPEN MALL Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Ανυφί : Η εορτή του Αγίου Νικόλαου του εν Βουνένοις (βίντεο)

AGGELOS DRITSAS