Τε. Οκτ 20th, 2021

ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Σε δέκα δόσεις η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ το 2022

E-mail: info@argolidatv.gr & maxtelev@gmail.com

Κυβέρνηση και θεσμοί, όπως αποκαλύπτει η 10η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας, συμφώνησαν σε ένα σχέδιο επίσπευσης της εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 και οι πρώτες πληρωμές του φόρου ακινήτων θα «τρέξουν» από τον ερχόμενο Μάρτιο.

Η τελευταία δόση του φόρου θα πληρωθεί τον Δεκέμβριο. Αυτό, όπως αναφέρει και η έκθεση, γίνεται για να μη συμπιέζονται οι πληρωμές όλων των φόρων στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, όπου τα νοικοκυριά καλούνται να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας. Με το «σπάσιμο» του ΕΝΦΙΑ σε περισσότερες δόσεις αναμένεται να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην εξόφλησή του. Το 2022, θα είναι η χρονιά των μεγάλων αλλαγών για τον ΕΝΦΙΑ.

Ο υπολογισμός του φόρου ακινήτων θα γίνει με τις νέες αντικειμενικές αξίες. Τα αποκαλυπτήρια των νέων αντικειμενικών αξιών ακινήτων θα γίνουν τις επόμενες ημέρες. Η άσκηση της ευθυγράμμισης των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές αξίες καθώς και η επέκταση του αντικειμενικού συστήματος σε περίπου 3.500 νέες περιοχές έχει ολοκληρωθεί και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχει ήδη υπογράψει την απόφαση η οποία βρίσκεται καθ΄οδόν προς το Εθνικό Τυπογραφείο. Οι νέες τιμές ζώνης θα ανακοινωθούν τώρα αλλά θα ενεργοποιηθούν από το νέο έτος, τόσο για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ όσο και για τους φόρους στις μεταβιβάσεις ακινήτων (αγοραπωλησίες, γονικές παροχές, δωρεές και κληρονομιές) και όλους του φόρους και τα τέλη που βαρύνουν τα ακίνητα. Οπως αναφέρεται στην έκθεση των θεσμών η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και η επέκταση του συστήματος έχει οδηγήσει σε διεύρυνση της βάσης υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ από το 85% των ακινήτων στο 95%.

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | ΡΟΗ