www.AggelosDritsas.gr

Πρωταρχικό μέλημα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και του Λιμενικού Σώματος η διασφάλιση των συνθηκών

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες (14/11/2023 & 16/4/2024) προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, για τη μεταφορά οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων (AFVs) με τα πλοία της ακτοπλοΐας, με σκοπό την ενημέρωση, πρόληψη και τον περιορισμό πιθανών κινδύνων.

Σημειώνεται ότι στα AFVs περιλαμβάνονται: α) τα αμιγώς ηλεκτρικά και επαναφορτιζόμενα υβριδικά οχήματα που φέρουν συσσωρευτές (μπαταρίες) και β) τα οχήματα που χρησιμοποιούν υγροποιημένα και συμπιεσμένα αέρια καύσιμα.

Οι κατευθυντήριες οδηγίες βασίστηκαν σε μελέτη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA) και την μέχρι τώρα διεθνή εμπειρία καθώς το ζήτημα μεταφοράς AFVs με πλοία έχει απασχολήσει σχετικά πρόσφατα τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα.

Ως εκ τούτου και για λόγους πρόληψης, οι προαναφερόμενες οδηγίες προς τους οδηγούς των AFVs που θέλουν να επιβιβαστούν σε ακτοπλοϊκό πλοίο, αναφέρουν ότι:

α) στα αμιγώς ηλεκτρικά ή επαναφορτιζόμενα υβριδικά οχήματα πρέπει να γίνεται έλεγχος της θερμοκρασίας των συσσωρευτών ενώ το επίπεδο φόρτισης θα πρέπει να είναι έως 40% της συνολικής χωρητικότητάς αυτών και

β) στα οχήματα λοιπών εναλλακτικών καυσίμων, όπως υγραερίου ή φυσικού αερίου, οι δεξαμενές τους να μην περιέχουν καύσιμο άνω του 50% της συνολικής τους χωρητικότητας.

Επισημαίνεται ότι υπάρχει υποχρέωση από τους επιβάτες – οδηγούς να ενημερώνουν άμεσα το πλήρωμα του πλοίου σε περίπτωση λήψης οποιασδήποτε ένδειξης συναγερμού από το όχημά τους.

Δεν επιτρέπεται να γίνεται φόρτωση των οχημάτων AFVs που έχουν βλάβη στο σύστημα τροφοδοσίας τους και στις δεξαμενές ή στους συσσωρευτές τους (στην περίπτωση που αυτά δεν έχουν αφαιρεθεί). Η ευθύνη για την διασφάλιση ότι στο όχημα δεν υφίσταται βλάβη ή ζημιά στο σύστημα τροφοδοσίας, στις δεξαμενές ή στους συσσωρευτές του, βαρύνει αποκλειστικά τους κατόχους των οχημάτων αυτών και η ακτοπλοϊκή εταιρία δύναται να το εξασφαλίσει με όποιο τρόπο αυτή ορίσει.

Τέλος, δεν θα επιτρέπεται η φόρτιση ηλεκτρικών και επαναφορτιζόμενων υβριδικών οχημάτων επί του πλοίου ενώ θα πρέπει να διασφαλίζεται ότι τα ηλεκτρικά και επαναφορτιζόμενα υβριδικά οχήματα δεν θα είναι συνδεδεμένα με κάποια πηγή ηλεκτρικού ρεύματος επί του πλοίου.

Πρωταρχικό μέλημα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και του Λιμενικού Σώματος είναι η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Οι οδηγίες που έχουν δοθεί για την ασφαλή μεταφορά των AFVs στα ακτοπλοϊκά πλοία υπηρετούν αυτό τον σκοπό, χωρίς όμως να εμποδίζουν την ελεύθερη μετακίνηση των «πράσινων Ι.Χ.» στα νησιά μας. Ζητούμε από τους οδηγούς των AFVs να ακολουθήσουν τις οδηγίες καθώς και την κατανόησή τους, προκειμένου να χαρούμε όλοι μας καλά ταξίδια στις θάλασσές μας

.https://patris.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

“Το συναξάρι της Αργυρώς της λεπρής”: Ομιλία στο Κιβέρι Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

CareerPathYouth στις 23 Απριλίου στον Δήμο Άργους-Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

ΜΑΛΤΕΖΟΣ: Το Αστυνομικό Τμήμα στη Νέα Κίο γίνεται πραγματικότητα.

AGGELOS DRITSAS

Απάντηση Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Σιδέρη σε δημοσιεύματα σχετικά με την εορτή του Προφήτη Ηλία

AGGELOS DRITSAS

«Κατεβάζουν ρολά» για 24 ώρες εστίαση και τουριστικές επιχειρήσεις στις 23 Οκτωβρίου

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Αυξήθηκαν φέτος τον Ιούλιο οι επισκέπτες σε Επίδαυρο και Μυκήνες

AGGELOS DRITSAS

Πρωταγωνιστής του πρώτου επεισοδίου του GNTM o Ναυπλιώτης Μιχάλης Κούτρης (βίντεο)

AGGELOS DRITSAS

Δυο σπουδαία φιλικά παιγνίδια για τον Φείδωνα Άργους

AGGELOS DRITSAS

Η εικονική επιχείρηση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αργολίδας στον τελικό του Junior Achievement Greece

AGGELOS DRITSAS

Φιλικό παιχνίδι της Ερμιονίδας με την εθνική Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στην Ερμιόνη

AGGELOS DRITSAS

Εγκαίνια της Πλατείας «Άννας Συνοδινού» στο Λυγουριό | Δημήτρης Πτωχός: «Ο πολιτισμός είναι η ισχυρότερη ταυτότητα αυτού του τόπου»

AGGELOS DRITSAS

Ακόμη και με ελικόπτερο στο ΝΑΥΠΛΙΟ ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS