ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ


🖊Κατέθεσα ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Άργους Μυκηνών προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών.
📍Σε πρόσφατη επίσκεψή μου στον Δήμο Άργους Μυκηνών πληροφορήθηκα από τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μαλτέζο ότι ο Δήμος αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, τα οποία κληρονόμησε από τη προηγούμενη δημοτική αρχή.
➡️Τα δάνεια του Δήμου Άργους Μυκηνών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ανέρχονται σε 17.676.618,20 ευρώ και οι ετήσιες δόσεις εξόφλησής τους έχουν ήδη δεσμεύσει μεγάλο ποσοστό των ετήσιων Κ.Α.Π. του Δήμου.
➡️Οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις προς τρίτους έως τις 31-12-2023 ανέρχονται σε 3.277.367,06 ευρώ και θα προστεθούν σε αυτές και οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις των καταργηθέντων και καταργούμενων προσεχώς Νομικών Προσώπων, ποσό που ανέρχεται σε περισσότερα από 500.000 ευρώ.
➡️Η αδυναμία ισοσκέλισης προϋπολογισμού έτους 2024 ανέρχεται σε 6.250.000,00 τη στιγμή που ο Δήμος Άργους Μυκηνών δεν έχει ακόμη ψηφισμένο προϋπολογισμό ο οποίος σύμφωνα με το Νόμο θα έπρεπε να έχει καταρτιστεί και ψηφιστεί έως 15 Νοεμβρίου 2023 από τη προηγούμενη δημοτική αρχή.
➡️Όπως γίνεται αντιληπτό ο ιστορικός Δήμος Άργους Μυκηνών βρίσκεται σε λειτουργική αδυναμία και σε σοβαρό οικονομικό αδιέξοδο λόγω της κάκιστης οικονομικής κατάστασης που παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα ζωής των δημοτών και για την εύρυθμη άσκηση των αρμοδιοτήτων του Δήμου, όπως αυτές ορίζονται στο ν.3852/2010, αλλά και για τη σωρεία των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας της πόλης του Άργους και των περί αυτής οικισμών του οικείου Δήμου (υγεία, τουρισμός, απασχόληση κλπ).
📌Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώ τους αρμόδιους Υπουργούς:
❓Ποια άμεσα μέτρα θα λάβουν ώστε ο Δήμος Άργους –Μυκηνών να εξέλθει από τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και οι δημότες του να συνεχίσουν απρόσκοπτα να δέχονται τις υπηρεσίες του Δήμου τους.
❓Υπάρχει η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου Άργους – Μυκηνών και στήριξης του να εξορθολογήσει τις οφειλές που παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 9 Μαϊου

AGGELOS DRITSAS

ΕΝΔΗΕΡ: ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

AGGELOS DRITSAS

Αυτή είναι η 40χρονη που δολοφονήθηκε στη μέση του δρόμου

AGGELOS DRITSAS

Ο Ν.Ο. ΝΑΥΠΛΙΟΥ στο διεθνές τουρνουά υδατοσφαίρισης του Ν.Ο. ΛΑΡΝΑΚΑΣ.

AGGELOS DRITSAS

ΓΚΟΛ να μπει μεχρι να βγει ο ηλιος απο την ΔΥΣΗ…..Τούρκικο ποδόσφαιρο ρε φίλε!

AGGELOS DRITSAS

Το επιβεβαίωσε ο Κασσελάκης: «Στην Κρήτη ο γάμος»

AGGELOS DRITSAS

ΣΟΚ : Πέθανε ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς

AGGELOS DRITSAS

Με ενωτικό λόγο ο Τάσος Χρόνης: “Όλοι μαζί είμαστε η νέα δημοτική αρχή Επιδαύρου”

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ 29-5-2024 Αξίζει να δεις το ΒΙΝΤΕΟ ΑΥΤΟ !! ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Πρώτη εργάσιμη μέρα της νέας χρονιάς με επίσκεψη στο δημαρχείο του Ναυπλίου.

AGGELOS DRITSAS

Μαθητές και πολιτιστικοί φορείς παρέλασαν στο Άργος για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

AGGELOS DRITSAS

Lets do it Greece… Drepano!!! Ο Σύλλογος Γονέων Και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου κ Δημοτικού

AGGELOS DRITSAS