ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σοκαρισμένη η κοινωνία του Ναυπλίου από την είδηση της απώλειας του Σωκράτη Τόλου.

Σοκαρισμένη η κοινωνία του Ναυπλίου από την είδηση της απώλειας του Σωκράτη Τόλου.

Ο Σωκράτης Τόλος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου σκορπίζοντας τη θλίψη στην οικογένεια του και τους πολλούς φίλους του.

Όσοι τον γνωρίσαν από το ΞΕΝΙΑ ως μέτρ, μέχρι και ως αρχαιοφύλακα στο Παλαμήδι, έχουν μόνο να πουν για την τιμιότητα του, την ευγένεια του, το ήθος του, την φιλοτιμία του και πάνω από όλα την αξιοπρέπειά του.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ναυπλίου την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί.

Πριν από λίγες ημέρες ο Σωκράτης Τόλος συνταξιοδοτήθηκε  και η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, Άλκηστις Παπαδημητρίου τον αποχαιρέτησε με το παρακάτω κείμενο που ίσως τα λέει όλα….

“Αγαπητέ και εκλεκτέ συνάδελφε Σωκράτη

Σήμερα που η μακρά υπηρεσιακή σου διαδρομή ολοκληρώνεται, μετά από 51 συναπτά έτη εργασιακού βίου, αισθάνομαι την ανάγκη να σταθώ μπροστά σου με σεβασμό και ευγνωμοσύνη και να σε ευχαριστήσω θερμά για την τεράστια προσφορά σου στην Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Προσωπικότητες, όπως η δική σου, σπανίζουν όχι μόνο στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό εργασιακό χώρο και λαμπρύνουν με το ήθος και την επίδοσή τους χώρους ιδιαίτερους, όπως οι θύλακες πολιτισμού, τους οποίους έχουμε το προνόμιο να υπηρετούμε.

Στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας προσέφερες ακαταπόνητα αμέτρητες ώρες φροντίδας υπερβαίνοντας ωράρια και λοιπά τυπικά όρια υπηρεσιακών υποχρεώσεων.

Με μειλίχιο ύφος και πειστική επιχειρηματολογία δίδαξες σε όλους τους συναδέλφους που είχαν την τύχη να υπηρετήσουν υπό την επίβλεψή σου τις αρετές που κοσμούν έναν υπάλληλο φύλαξης και πληροφόρησης του Υπουργείου Πολιτισμού: υπευθυνότητα, ευγένεια, προθυμία, αξιοπρεπή εν γένει παρουσία στον υπηρεσιακό χώρο.

Το παράδειγμά σου ενέπνευσε και συμπαρέσυρε το προσωπικό του Φρουρίου του Παλαμηδίου που έγινε υποδειγματικός χώρος υποδοχής χιλιάδων επισκεπτών αλλά και διακεκριμένων προσκεκλημένων από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Δεκάδες εκδηλώσεις που χαράχτηκαν στη μνήμη των συμμετεχόντων την τελευταία εικοσαετία οφείλουν την επιτυχία τους στην ιδιαίτερη υποστήριξη του προσωπικού που γαλούχησες και καθοδήγησες.

Οι μέρες και τα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα είναι δύσκολα για την υπηρεσία που θα σε αποστερηθεί, ευχόμαστε όμως να είναι ευτυχή και δημιουργικά για σένα και την υπέροχη οικογένειά σου.

Είμαστε βέβαιοι πως το παράδειγμά σου θα έχει πρόθυμους και άξιους συνεχιστές επ΄ ωφελεία της προστασίας, ανάδειξης και προβολής της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Αργολίδας.

Αγαπητέ Σωκράτη

Σε αποχαιρετώ με τιμή και βαθειά ευγνωμοσύνη για την προσφορά σου!”

Η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας
Άλκηστις Παπαδημητρίου
Αρχαιολόγος με βαθμό Α΄

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

” Στέλεχος Εμπορίας Διαφήμισης & Προώθησης Προϊόντων (Μarketing)

AGGELOS DRITSAS

Κατ αρχας θα ήθελα να συγχαρω τους συντελεστες της εσπερίδας

AGGELOS DRITSAS

Το Δημοτικό Ωδείο Άργους Μυκηνών για άλλη μία χρονιά ανοίγει την αγκαλιά του

AGGELOS DRITSAS

ΔΕΥΑ Ναυπλίου: Διακοπή υδροδότησης σε τμήμα του οικισμού της Νέας Τίρυνθας

AGGELOS DRITSAS

Απαιτείται άμεση αποκατάσταση του οδικού Επαρχιακού δικτύου Κρανιδίου -Πορτοχελιου, υπάρχει κίνδυνος Ατυχημάτων.

AGGELOS DRITSAS

Πανναυπλιακός πρωταθλητής στην Α1 κατηγορία Αργολίδας ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Συνάντηση του βουλευτή Αργολίδας Γιώργου Γαβρήλου με τον Δήμαρχο Άργους- Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

«Ερμιονικός Σύνδεσμος»: 28 Δεκεμβρίου η καταληκτική ημερομηνία για το Βραβείο “Απόστολος Γκάτσος”

AGGELOS DRITSAS

Συντάξεις Μαρτίου: Νωρίτερα η πληρωμή τους – Το νέο χρονοδιάγραμμα

AGGELOS DRITSAS

Θλίψη στην Κρήτη – Έφυγε από τη ζωή ο Μανώλης Λιδάκης

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Τρεις συλλήψεις για εμπόριο ναρκωτικών

AGGELOS DRITSAS

 Κατέρρευσε τμήμα διώροφου κτιρίου – Ένας νεκρός

AGGELOS DRITSAS