ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

Σοκαρισμένη η κοινωνία του Ναυπλίου από την είδηση της απώλειας του Σωκράτη Τόλου.

Ο Σωκράτης Τόλος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου σκορπίζοντας τη θλίψη στην οικογένεια του και τους πολλούς φίλους του.

Όσοι τον γνωρίσαν από το ΞΕΝΙΑ ως μέτρ, μέχρι και ως αρχαιοφύλακα στο Παλαμήδι, έχουν μόνο να πουν για την τιμιότητα του, την ευγένεια του, το ήθος του, την φιλοτιμία του και πάνω από όλα την αξιοπρέπειά του.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ναυπλίου την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί.

Πριν από λίγες ημέρες ο Σωκράτης Τόλος συνταξιοδοτήθηκε  και η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, Άλκηστις Παπαδημητρίου τον αποχαιρέτησε με το παρακάτω κείμενο που ίσως τα λέει όλα….

“Αγαπητέ και εκλεκτέ συνάδελφε Σωκράτη

Σήμερα που η μακρά υπηρεσιακή σου διαδρομή ολοκληρώνεται, μετά από 51 συναπτά έτη εργασιακού βίου, αισθάνομαι την ανάγκη να σταθώ μπροστά σου με σεβασμό και ευγνωμοσύνη και να σε ευχαριστήσω θερμά για την τεράστια προσφορά σου στην Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Προσωπικότητες, όπως η δική σου, σπανίζουν όχι μόνο στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό εργασιακό χώρο και λαμπρύνουν με το ήθος και την επίδοσή τους χώρους ιδιαίτερους, όπως οι θύλακες πολιτισμού, τους οποίους έχουμε το προνόμιο να υπηρετούμε.

Στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας προσέφερες ακαταπόνητα αμέτρητες ώρες φροντίδας υπερβαίνοντας ωράρια και λοιπά τυπικά όρια υπηρεσιακών υποχρεώσεων.

Με μειλίχιο ύφος και πειστική επιχειρηματολογία δίδαξες σε όλους τους συναδέλφους που είχαν την τύχη να υπηρετήσουν υπό την επίβλεψή σου τις αρετές που κοσμούν έναν υπάλληλο φύλαξης και πληροφόρησης του Υπουργείου Πολιτισμού: υπευθυνότητα, ευγένεια, προθυμία, αξιοπρεπή εν γένει παρουσία στον υπηρεσιακό χώρο.

Το παράδειγμά σου ενέπνευσε και συμπαρέσυρε το προσωπικό του Φρουρίου του Παλαμηδίου που έγινε υποδειγματικός χώρος υποδοχής χιλιάδων επισκεπτών αλλά και διακεκριμένων προσκεκλημένων από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Δεκάδες εκδηλώσεις που χαράχτηκαν στη μνήμη των συμμετεχόντων την τελευταία εικοσαετία οφείλουν την επιτυχία τους στην ιδιαίτερη υποστήριξη του προσωπικού που γαλούχησες και καθοδήγησες.

Οι μέρες και τα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα είναι δύσκολα για την υπηρεσία που θα σε αποστερηθεί, ευχόμαστε όμως να είναι ευτυχή και δημιουργικά για σένα και την υπέροχη οικογένειά σου.

Είμαστε βέβαιοι πως το παράδειγμά σου θα έχει πρόθυμους και άξιους συνεχιστές επ΄ ωφελεία της προστασίας, ανάδειξης και προβολής της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Αργολίδας.

Αγαπητέ Σωκράτη

Σε αποχαιρετώ με τιμή και βαθειά ευγνωμοσύνη για την προσφορά σου!”

Η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας
Άλκηστις Παπαδημητρίου
Αρχαιολόγος με βαθμό Α΄

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αργολίδα: Ξεκινάει την λειτουργία του Παιδιατρικό Τμήμα στο Νοσοκομείο Άργους

diktio

“Ο Θαλασσόπυργος”: Η περιπέτεια μιας αχώριστης παρέας παρουσιάζεται στο Ναύπλιο

diktio

Αποζημιώσεις αγροτών στην Αργολίδα για ζημιές από τις κακοκαιρίες Daniel και Elias

diktio

Η Ελληνική Παιδεία πάντα μας αρέσει και με συνέπεια την υπηρετούμε.

admin

ΑΚΑΔΗΜΙΑ 98 ΝΑΥΠΛΙΟΥ

admin

Ζημιές από την κακοκαιρία στην Αργολίδα 

admin

Ορκίστηκαν πέντε ακόμα δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι

admin

Κύπελλο Ελλάδος: Πρόκριση για τον Παναργειακό στα πέναλτι

diktio

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Συνάντηση Ι. Βαρδακαστάνη- Κ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου

admin

Γ΄Εθνική: Παναργειακός και Ερμιονίδα δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη

diktio

Μάθημα ζωής από το ΕΚΑΒ Αργολίδας στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

diktio

Εταιρεία στο Άργος ζητάει πωλητή – οδηγό για 5νθήμερη απασχόληση

diktio