Connect with us

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σούπερ Μάρκετ – Κορωνοϊός: Έρχονται νέα μέτρα και αλλαγές

Published

on

1-363-681x444

Νέες αλλαγές στην λειτουργία των Σούπερ Μάρκετ έρχονται στις επόμενες μέρες, καθώς αναθεωρούνται τα μέτρα πλήρους απελευθέρωσης που άρχισαν να εφαρμόζονται πριν από 2 εβδομάδες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κάποια από τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν είναι αλλαγές στα επιτρεπόμενα όρια πληρότητας σε καταστήματα σούπερ μάρκετ αλλά και εμπορικά κέντρα.

Επίσης θα υπάρξουν και αλλαγές σε σχέσεις με εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Θα δοθεί δηλαδή μια πιο ευνοϊκή δυνατότητα για τους πελάτες, ωστόσο, θα είναι πιο αυστηρό το πλαίσιο για τη χρήση μάσκας και άλλους κανόνες.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο κανόνας προβλέπει έναν πελάτη ανά 9 τετραγωνικά μέτρα κάτι που θα αλλάξει το αμέσως επόμενο διάστημα. Η αναλογία στο εξής θα είναι ένας πελάτης ανά 2 τ.μ.

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πορτοκάλια: «Να παραμείνουν σε καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης»

Published

on

By

ta-diatrofika-ofeli-tou-portokaliou

Το καθεστώς που θα διέπει τα πορτοκάλια στη νέα ΚΑΠ 2021 – 2027 και συγκεκριμένα την ένταξή τους στη συνδεδεμένη ενίσχυση στην νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, αποτέλεσε το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης  στελεχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, βουλευτών, εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς επίσης χυμοποιών και συνεταιριστών παραγωγών με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στύλιο.

Κεντρικό αίτημα προς το υπουργείο αποτέλεσε να συμπεριληφθούν τα πορτοκάλια στα προϊόντα συνδεδεμένης ενίσχυσης, στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ 2021 – 2027, καθώς εικάζεται η κατάργηση του εν λόγω καθεστώτος το οποίο ίσχυε από το 2015 μέχρι τώρα –«πιστεύουμε ακράδαντα ότι μία τέτοια κατάργηση θα είναι προς τη λάθος κατεύθυνση», τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Προς τον υφυπουργό στην εν λόγω σύσκεψη, επισημάνθηκε -μεταξύ άλλων- ότι το πιο πάνω διατυπωνόμενο αίτημα αφορά όλες τις περιοχές παραγωγής εσπεριδοειδών, μεταξύ των οποίων και η Ηλεία, η Αιτωλοακαρνανία και η ;Aρτα.

Ωστόσο, όπως τονίστηκε, «αφορά κυρίως την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έχει το 70% της παραγωγής εσπεριδοειδών, το 70% των συσκευαστηρίων και το 100% των χυμοποιείων». Χαρακτηριστικά σημειώθηκε ότι στην Π.Ε. Αργολίδας βρίσκονται τα 5 από τα 7 χυμοποιεία της χώρας, καθώς επίσης  και 30 συσκευαστήρια, περισσότερα από κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας.

Τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει, στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ 2021 – 2027, να συμπεριληφθούν τα πορτοκάλια στα προϊόντα συνδεδεμένης ενίσχυσης έχουν επισημάνει με έγγραφό τους συνεταιρισμοί, εξαγωγείς νωπών φρούτων και χυμοποιοί.

Σε αυτό το έγγραφο επισημαίνεται ότι

  •     Στηρίζει τη βιομηχανία χυμοποίησης μια βασική παραγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας με μεγάλο αριθμό εργαζομένων.
  •     Ενδυναμώνει την εγχώρια παραγωγή ζωοτρόφων από τα υποπροϊόντα της χυμοποίησης (ξερός φλοιός – νωπός φλοιός και μελάσα εσπεριδοειδών) τα οποία διατιθονται σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές, στηρίζοντας έτσι την Ελληνική κτηνοτροφία.
  •     Στηρίζει τον παραγωγικό κλάδο χυμών και αναψυκτικών της Ελλάδος με Ελληνικές πρώτες ύλες μειώνοντας σημαντικά τις εισαγωγές χυμών και άλλων υλών από άλλες χώρες.
  •     Στηρίζει την εμπορία του νωπού φρούτου πορτοκαλιού οπού έχει μεγάλη συνεισφορά στις εξαγωγές των γεωργικών προϊόντων της χώρας. Παράλληλα αποτρέπει τα πορτοκάλια διαλογής (β’ και γ’ ποιότητας) να κατευθύνονται στην εμπορία του νωπού όπου θα επιφέρουν σημαντική μείωση της αξίας αυτών και του βασικού εισοδήματος των παραγωγών.
  •     Δίνει στον παραγωγό τον απαραίτητο χρόνο για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών που λόγω της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών και του COVID-19 δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα.
  •     Συμβάλει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος γιατί οι ποσότητες β’ και γ’ διαλογής που δεν θα έχουν άλλη διέξοδο δεν θα καταλήγουν σε προορισμούς όπου θα ρυπαίνουν το περιβάλλον.
  •     Στηρίζει και ενισχύει την βιώσιμη ανάπτυξη με την πλήρη αξιοποίηση πρώτων υλών εγχώριας παραγωγής.
  •     Ενισχύει την απασχόληση στην ελληνική επαρχία, παράγοντας όχι μόνο χυμούς αλλά και ειδικά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας όπως αρώματα, εκχυλίσματα και αιθέρια έλαια
  •     Προκύπτει από τις δηλώσεις ΟΣΔΕ ότι η πτωτική πορεία που είχαν οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις πορτοκαλιών τα τελευταία χρόνια, μετά την λειτουργία της συνδεδεμένης ενίσχυσης όχι μόνο την σταμάτησε αλλά την γύρισε και σε ανοδική πορεία.

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading

ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΩΡΑ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΗΤΑΝ η 9η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ

Published

on

By

260796529_10219536253507905_3686351163149691302_n

Πραγματικά ξεχωριστή ήταν η φετινή 9η γιορτή της Ελιάς και του Λαδιού τόσο σε οργάνωση όσο και σε συμμετοχή και περιελάμβανε τα πάντα.

Ομιλίες ,γεύσεις από υπέροχα τοπικά εδέσματα φτιαγμένα από ντόπιους επαγγελματίες και φορείς με βάση το ΠΟΠ ελαιόλαδο της Ερμιονίδας ,μοναδικές συνθέσεις που μαγνήτιζαν τα βλέμματα,μυρωδιές και σκευάσματα από σεφ ,μουσική και παραδοσιακά τραγούδια και πάνω από όλα κέφι και γιορτινή διάθεση.Μια ατμόσφαιρα που μας έλλειψε τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας ,όμως όλα ήταν λαμπερά σήμερα στην κεντρική πλατεία του Κρανιδίου.

Χαιρετισμό έκανε ο Δήμαρχος Γιώργος Γεωργόπουλος ,ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας,ο Περιφερειάκος Σύμβουλος Τάσος Γανώσης ενώ ο Επιχειρηματίας του χώρου και γεωπόνος Ευάγγελος Δημάκης μίλησε για τους τρόπους που θα οργανωθούν καλύτερα όλοι για να αποκτήσει το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο την τιμή που του αξίζει στην παγκόσμια αγορά.Παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι , μέλη του Δημοτικού συμβουλίου επικεφαλείς δημοτικών παρατάξεων,πρόεδροι δημοτικών επιχειρήσεων,

πρόεδροι συλλόγων και φορέων και πολλοί δημότες που ευχαριστήθηκαν την μοναδική γιορτή του ευλογημένου καρπού.

Τα εκθέματα ήταν όμορφα και οι γεύσεις ξεχωριστές.

Μια πραγματική γιορτή για ένα προϊόν στυλοβάτη στην τοπική οικονομία!!!

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading

ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΩΡΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή του Δήμου Ερμιονίδας στην 36η έκθεση Philoxenia

Published

on

By

257790163_934017544170749_3343103377663490588_n

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή του Δήμου Ερμιονίδας στην 36η έκθεση Philoxenia που πραγματοποιήθηκε 12-14 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη, μία διοργάνωση που αποτελεί το κορυφαίο σημείο συνάντησης του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα.Η Philoxenia πλαισιώθηκε από πλήθος παράλληλων γεγονότων και δράσεων, φυσικών και ψηφιακών, ενώ ενισχυμένες ήταν και οι ψηφιακές της υπηρεσίες, προκειμένου να διευκολυνθούν εκθέτες και επισκέπτες στις μεταξύ μας συναντήσεις.

Είναι το γεγονός που αφουγκράζεται την παγκόσμια τουριστική αγορά και συντονίζεται με τις ανάγκες του επαγγελματία και τις επιθυμίες του ταξιδιώτη, ώστε να μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάδειξη προορισμών και εμπειριών αλλά και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.Τον Δήμο Ερμιονίδας εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γεωργόπουλος, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Αγγελική Λούμη Γιαννικοπούλου, η Πρόεδρος Δ.Σ. Κ. Τόνια Αντωνοπούλου, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού & Περιβάλλοντος κ. Δαμιανός Νάκος και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ερμιονίδας- Πορτοχελίου( ΕΞΕΠ) κ. Μιχάλης Τριγκάκης.Ο Δήμος Ερμιονίδας φιλοξενήθηκε στο περίπτερο 18, ως συνεκθέτης μαζί με άλλους Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δημιουργώντας δύο εντυπωσιακά, κατά γενική ομολογία, stands με άρωμα ελιάς, ροδιού, μελιού, κρασιού, χαρουπιού, παραδοσιακών γλυκισμάτων και προϊόντων της Ερμιονίδας.

Οι επισκέπτες, οι επαγγελματίες και οι φορείς του Τουρισμού είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και να γευτούν τα προϊόντα του τόπου μας, ζητώντας μας πληροφορίες, ώστε να μπορέσουν να τα προμηθευτούν και να επισκεφθούν την Ερμιονίδα, της οποίας μεταφέραμε τις ομορφιές, με εικόνες και βίντεο.

Πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με επιχειρηματίες του Τουρισμού, υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, hosted buyers από διάφορες χώρες αλλά και με φορείς του Τουρισμού. Το περίπτερό μας επισκέφθηκαν και πραγματοποίησαν εποικοδομητικές συζητήσεις μαζί μας, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, ο Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, η Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού κ. Βίκυ Λοΐζου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ.Κων/νος Ζέρβας, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ελλάδος κ. Γρηγόρης Τάσιος, η βουλευτής Σύριζα Α’ Θεσσαλονίκης κ. Κατερίνα Νοτοπούλου και Δήμαρχοι Δήμων της Πελοποννήσου, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον προορισμό Ερμιονίδα αλλά και να γευτούν τα εξαιρετικά προϊόντα της.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας τους τίμησε, στα πλαίσια των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, προσφέροντάς τους την επετειακή έκδοση του Δήμου ”Η Συμβολή της Ερμιονίδας στην Επανάσταση του 1821”.Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν κάποιες παράλληλες εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαμε : το Συμβούλιο των Ξενοδoχειακών ενώσεων Ελλάδος, όπου τον Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της ΕΞΕΠ κ. Μιχάλης Τριγκάκης και εκεί ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας επιβεβαίωσε ότι ενώ είμαστε στον Νοέμβριο, ο Τουρισμός ακόμα προσθέτει στο ΑΕΠ της χώρας και ο Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης ενημέρωσε πως γίνονται καμπάνιες για χειμερινό Τουρισμό και city breaks. Τα εγκαίνια της έκθεσης όπου τιμήθηκε ο όμορος και αγαπημένος Δήμος Επιδαύρου λόγω των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, η ομιλία για τον Τουρισμό εμπειρίας και την αναζήτηση της αυθεντικότητας, η συζήτηση για τις κινηματογραφικές παραγωγές που λειτουργούν ως μοχλός τουριστικής ανάπτυξης, η ανάδειξη του ιστορικού και μοναστηριακού τουρισμού από τον Δήμο Γορτυνίας και φυσικά η παρουσίαση από την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Άννα Καλογεροπούλου της καμπάνιας ”Peloponnese, Greece Beyond the Obvious”.Το brand name Ermionida γίνεται γνωστό, η Ερμιονίδα αποτελεί πλέον έναν από τους ελκυστικότερους ασφαλείς προορισμούς της Πελοποννήσου, παίρνει την θέση που της αξίζει στην αγορά Τουρισμού και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτό.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους κ. Ευάγγελο Δημαράκη και την Εταιρεία ”Hermes” για τα προϊόντα λαδιού, τον κ. Δημήτρη Κόντο και την Εταιρεία ”Οικόκηπος” για τα προιόντα Ροδιού και Χαρουπιού, τον κ. Παντελή Κολυμπάδη και την Εταιρεία ”Ροδάμυ” για τα προιόντα Ροδιού, Μανταρινιού και Πορτοκαλιού, την κ. Ελίνα Μπαϊρακτάρη και την Εταιρεία ”Ermionis” για τα προϊόντα Μελιού, τον κ.Σωτήρη Παπαγιαννόπουλο για τα τοπικά κρασιά ”Δίδυμοι”, την οικογένεια Δρούγκα και την Επιχείρηση ” Drougas Bakery”, τον κ. Γιάννη Καραγιάννη και την Επιχείρηση ”Φούρνοι Καραγιάννης”, την κ. Μάγδα Καρανικόλα και την Επιχείρηση ”Το Παραδοσιακό” για τους εξαιρετικούς παραδοσιακούς κέλλους και τα αμυγδαλωτά, τον κ. Σωτήρη Νταουλιάρη για τις κηραλοιφές, την κ. Ελένη Τσιρτσίκου και το ”Louloudopolio” για την υπέροχη σύνθεση ελιάς, την κ. Αναστασία Θηβαίου και το ”La Fleuriste” για τα φινετσάτα είδη διακόσμησης και τον κ. Κίμωνα Γεωργακόπουλο και την Εταιρεία ” Heli cars” για την ευγενική παραχώρηση του βαν με το οποίο μεταφερθήκαμε στην Θεσσαλονίκη.

Σας ευχαριστούμε που πάντα είστε πρόθυμοι, φέρεστε ως ”Πρεσβευτές της Ερμιονίδας” και συνεργάζεστε μαζί μας για την προώθηση του Τουριστικού προϊόντος και την Προβολή της Ερμιονίδας. Με εκτίμησηΗ Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου ΕρμιονίδαςΛούμη Γιαννικοπούλου Αγγελική

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

Continue Reading
ScreenHunter 9722
eradiologo-ARGOLIDAFM-300x169-1
live24radio
ScreenHunter-8362

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.