ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Απάτες άνω των 138.000 ευρώ εξιχνίασε η ελληνική αστυνομία. Η δράση της σπείρας απλωνόταν σε όλη την Ελλάδα. Τα θύματά της έβλεπαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς να αδειάζουν.

Τα μέλη της σπείρας διέπρατταν απάτες σε πανελλαδικό επίπεδο. Φαίνεται ότι «ξάφρισαν» από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων θυμάτων περισσότερα από 138.000 ευρώ.

Προσποιούμενοι άλλοτε τους λογιστές κι άλλοτε τους υποψήφιους αγοραστές οχημάτων, οι δράστες κατηγορούνται ότι τηλεφωνούσαν στους παθόντες και με διάφορα τεχνάσματα αποσπούσαν τα στοιχεία των ηλεκτρονικών τραπεζικών λογαριασμών ή τους έπειθαν να μεταβούν σε ΑΤΜ, με σκοπό τη μεταφορά χρημάτων σε λογαριασμούς δικαιούχων τους οποίους είχαν «στρατολογήσει», έναντι χρηματικής αμοιβής.

«Πρωταγωνιστικό» ρόλο στην εγκληματική δράση του κυκλώματος φαίνεται πως είχαν τρεις άνδρες και μία γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, απάτη με υπολογιστή και εγκληματική οργάνωση. Η ίδια δικογραφία περιλαμβάνει τα στοιχεία επιπλέον 21 προσώπων που εμφανίζονταν ως δικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών και κατηγορούνται για απλή συνέργεια σε απάτες.

Τα «πλοκάμια» του κυκλώματος

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, η εγκληματική ομάδα φαίνεται ότι διέπραξε το διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2022 έως τον Νοέμβριο του ίδιου έτους συνολικά 20 απάτες, οι δύο εκ των οποίων σε απόπειρα.

Στις περιπτώσεις που τα εμπλεκόμενα άτομα προσποιούνταν τους λογιστές φαίνεται πως έπειθαν τα θύματά τους ότι είναι δικαιούχοι επιδομάτων, ενώ καταγγέλθηκαν και περιπτώσεις απάτης με το πρόσχημα αγοράς οχημάτων μέσω διαδικτυακών αγγελιών.

Το κύκλωμα φαίνεται πως δρούσε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, με τις περισσότερες απάτες που ανακοινώθηκε ότι εξιχνιάστηκαν να τελέστηκαν στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Πιερία.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των άγνωστων μελών της οργάνωσης όσο και για την (τυχόν) συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ενημέρωση από τον Δήμο Ερμιονίδας για τη λειτουργία του υδατοδρομίου Κοιλάδας

AGGELOS DRITSAS

Με νίκη στην πρεμιέρα της National League 2 ξεκίνησε ο Αργοναύτης Νέας Κίου

AGGELOS DRITSAS

Σήμερα στις Μυκήνες τελέστηκε ο Αγιασμός στον χώρο του Συλλόγου μας

AGGELOS DRITSAS

Το αντίο του 1ου Λυκείου Άργους στον Μανούσο Μανουσάκη

AGGELOS DRITSAS

Η συνέντευξη του Πέτρου Τατούλη στην εφημερίδα ”Θάρρος News”

AGGELOS DRITSAS

Ποιος αριθμός κερδίζει στο Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο

AGGELOS DRITSAS

Σύλλογος Γεωπόνων Αργολίδας: Το έργο του Αναβάλου έχει ανάγκη συστηματικής υποστήριξης, τεχνικής και οικονομικής

AGGELOS DRITSAS

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΡΝΟΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

AGGELOS DRITSAS

Η δημοτική χορωδία Επιδαύρου στους εορτασμούς της 202ης επετείου της Α΄ Εθνοσυνέλευσης

AGGELOS DRITSAS

Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ναυπλίου: Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος

AGGELOS DRITSAS

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο σύλλογος μας ΑΝΟΡΑΣΗΣ

AGGELOS DRITSAS

“ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ (7 χρονιές κορυφαίος προπονητής)

AGGELOS DRITSAS