ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπουδαία γιορτή για το μπάσκετ από τον ΑΟ Ερμιονίδας γεμάτη παιδικά χαμόγελα

Από παιδικά επιφωνήματα χαράς «πλημμύρισε» το κλειστό γυμναστήριο Ερμιόνης «Γεώργιος & Ευαγγελία Μπουρνάκη» τη Δευτέρα (18/12), στο πλαίσιο της ξεχωριστής γιορτής του μπάσκετ που διοργανώθηκε από τον ΑΟ Ερμιονίδας, τον ΑΟ Κρανιδίου και συλλόγου από τις Σπέτσες, με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών δημοτικών σχολείων!

 Η διοργάνωση, που διεξήχθη για 1η φορά στο πλαίσιο της φιλίας και της αλληλεγγύης ανάμεσα στις ομάδες, με στόχο να καθιερωθεί ως θεσμός με τη συμμετοχή περισσότερων συλλόγων στο μέλλον, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς έλαβαν μέρος πολλά παιδιά, ενώ γέμισαν οι κερκίδες από φίλους του μπάσκετ και από γονείς των μικρών αθλητών. Γεγονός που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το επιμορφωτικό έργο που έχουμε ως αθλητικοί σύλλογοι. Το «παρών» στο κλειστό γυμναστήριο έδωσε και ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος.

Σκοπός της συγκεκριμένης γιορτής ήταν τα παιδιά να έρθουν, υπό τις οδηγίες των προπονητών τους (Βαγγέλης Πεταλάς και Γιάννης Κοντογιάννης από πλευράς ΑΟ Ερμιονίδας) σε επαφή με συνομήλικούς τους μέσω του αθλητισμού, αναπτύσσοντας δεσμούς φιλίας και ειδικότερα να γνωρίσουν τα πλεονεκτήματά του, όπως τη συνεργασία, την ομαδικότητα και το «ευ αγωνίζεσθαι».

Όπως τόνισε και ο προπονητής μας Βαγγέλης Πεταλάς, στόχος είναι τα παιδιά να διδαχθούν σ’ αυτές τις μικρές και «τρυφερές» ηλικίες τη χαρά του παιχνιδιού και της συμμετοχής σε ομάδες, μαθαίνοντας τον σεβασμό στις διαδικασίες και σε πρόσωπα, με την «ευγενή άμιλλα» να αποτελεί βασικό κίνητρο προόδου και συναγωνισμού. Με στόχο να «γεννηθούν», εκτός από καλοί αθλητές, ολοκληρωμένοι άνθρωποι που θα προσφέρουν σε μια καλύτερη κοινωνία στο μέλλον.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος στον χαιρετισμό του στάθηκε και αυτός στη σημασία που έχει η συμμετοχή και η συλλογικότητα, έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές της συγκεκριμένης εκδήλωσης και ευχήθηκε σε όλους Καλές Γιορτές.

Το σημαντικό είναι πως οι λιλιπούτειοι αθλητές συμμετείχαν, μέσα σε γιορτινό κλίμα, με μεγάλη χαρά στο πρόγραμμα των αθλητικών δραστηριοτήτων. Τα χαμόγελα όλων περίσσευαν και μάγεψε τα παιδιά το γεγονός πως οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα σε κλειστό γυμναστήριο σε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.

Τα πιο μικρά παιδιά έλαβαν μέρος και σε ατομικά παιχνίδια με πρωταγωνίστρια την μπάλα του μπάσκετ. Ακολούθησαν παιχνίδια σε μικρές μπασκέτες, αλλά και ατομικοί διαγωνισμοί. Στο τέλος των αγώνων τιμήθηκαν όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους, αλλά και αυτά που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς, λαμβάνοντας από τους προπονητές τους σχετικά μετάλλια, με το σύνθημά ότι «όλοι είναι νικητές και νικήτριες». Τα παιδιά παρέλαβαν, επίσης, μικρές μπασκέτες για να τις έχουν στα δωμάτιά τους. Στη συνέχεια η δράση χτύπησε… κόκκινο, καθώς τα πιο μεγάλα παιδιά έλαβαν μέρος σε συνεχόμενα παιχνίδια σε όλο το γήπεδο και στις κανονικές μπασκέτες, στο πλαίσιο μίνι τουρνουά αγώνων, εκπροσωπώντας τους συλλόγους τους. Μετά τις δραστηριότητες τα παιδιά γεύτηκαν λιχουδιές, καθώς στον χώρο υπήρχαν φαγητά και αναψυκτικά σε μπουφέ.

Τα όμορφα συναισθήματα που «γεννήθηκαν» στα παιδιά από τη συμμετοχή τους στο παιχνίδι, ατομικά και ομαδικά, με κύριο μέλημα τον σεβασμό και την προαγωγή της ιδέας του «φίλαθλου πνεύματος», μας δίνει σε όλους μας δύναμη να συνεχίσουμε και το κοινωνικό μας έργο ως αθλητικοί οργανισμοί. Με στόχο τη γαλούχηση των παιδιών σε σωστά ιδανικά, πιστοί στις αρχές μας για ανάπτυξη, αναβάθμιση και αξιοποίηση των ακαδημιών.

Οι προπονητές που συμμετείχαν από τον ΑΟ Κρανιδίου είναι οι Μάκης Καπόγιαννης και Νίκος Γαλάνης και από την ομάδα των Σπετσών ο Αλέξης Παφίλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κτηματολόγιο: Στην Αργολίδα τα περισσότερα «αγνώστου ιδιοκτήτη» ακίνητα

AGGELOS DRITSAS

Η ημέρα λειτουργίας της λαϊκής αγοράς της ΔΚ Ναυπλίου μεταφέρεται την Παρασκευή 31/01/2025

AGGELOS DRITSAS

8ο Rally Regularity Σικυωνίων

AGGELOS DRITSAS

Ανακοινώθηκε η πρόσκληση της εκτελεστικής -οργανωτικής επιτροπής τουΚρυμμένου Θησαυρού 2025 στο Ναύπλιο.

AGGELOS DRITSAS

Δηλώστε Συμμετοχή στην «Πελοπόννησος ΕΧΡΟ» 2024

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ: Έφυγε από τη ζωή Ο Τάκης Μπούκουρης

AGGELOS DRITSAS

 Το Πυργόσπιτο της Κάντιας ΒΙΝΤΕΟ DRONE

AGGELOS DRITSAS

Η ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΓΙΑ ΤΟ 2024.

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΓ.ΕΛΕΟΥΣΑ ΛΕΥΚΑΚΙΑ .

AGGELOS DRITSAS

Συναυλία από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Φεστιβάλ Ακροναυπλίας: Ο βασιλιάς της Ασίνης ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων στην Π.Ε.Ο Ισθμού – Επιδαύρου

AGGELOS DRITSAS