Σα. Αυγ 15th, 2020

ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV

DIGITALCITIES I.K.E

Στατιστική ανάλυση κατάταξης 10 χωρών ως προς την επιδημιολογική τους προσέγγιση

Του Λεωνίδα Κουτσογιάννη 
Χρήση Δεδομένων: Επιλέγονται οι θάνατοι ως στοιχείο μέτρησης επειδή ως μέγεθος προκύπτει με δεδομένη την αξιοπιστία-πιστότητα των ιατρικών υπηρεσιών σ’ όλες τις υπό εξέταση χώρες. 
Δεν επιλέγονται τα κρούσματα επειδή δεν συμπεριφέρθηκαν όλες οι χώρες με τον ίδιο τρόπο ως προς την συλλογή στοιχείων & την προληπτική υγειονομική προστασία.
Ο προσδιορισμός της κατάταξης με βάση την πυκνότητα ανά τετρ. χιλιόμ. (Κm2) διευκολύνει την κατανόηση & εξηγεί τις διαφορές της επιδημιολογικής συμπεριφοράς του covid-19 ανά χώρα. Δλδ άλλη πληθυσμιακή πυκνότητα έχει η Β.Ιταλία με την αναπτυγμένη οικονομία, τους τουριστικούς επισκέπτες των δεκάδων εμποροβιομηχανικών εκθέσεων & ως εκ τούτου πολλούς θανάτους λόγω πολλών κρουσμάτων που υγειονομικά δεν προλάβαιναν και άλλη η μη αναπτυγμένη Ν.Ιταλία η οποία δεν φέρεται να έχει την ίδια επιδημιολογική εξάπλωση.

Συμπεράσματα:
Η χώρα με τις πλέον εξαιρετικές επιδόσεις, που μπορεί μάλιστα να υπερηφανεύεται ότι προσφέρει υγειονομική ασφάλεια στους πολίτες της, στο υπό εξέταση δείγμα έως σήμερα 4/5/20, είναι η Ν. Κορέα, η οποία αν και έχει την μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα, έχει αντιθέτως τους λιγότερους θανάτους ανά Κm2 & ανά εκατομ. κατοίκων. 
Την 2η καλύτερη επίδοση έχει η Γερμανία. Τις χειρότερες επιδόσεις έχουν το Βέλγιο με την Αγγλία & ακολουθούν η Ισπανία, Ιταλία, Αμερική…
Γενικά όπου η τιμή της 1ης στήλης, στο 3στηλο Κατάταξη Χώρας σε:.. είναι μικρότερη από τις 2 επόμενες στήλες, τότε η επιδημιολογική εξάπλωση δεν είναι αρνητική ως στατιστικό μέγεθος…!

Λεωνίδας Ζ. Κουτσογιάννης
Οικονομολόγος Μελετητής

>ΡΟΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

x Close

Like Us On Facebook