Συγκέντρωση αγροτών – παραγωγών και αγροτικών φορέων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022 το απόγευμα στην Αργολίδα.
Κεντρικό θέμα της συγκέντρωσης των αγροτικών φορέων του νομού οι αποζημιώσεις των παραγωγών απ΄τους παγετούς του περασμένου Ιανουαρίου και μη καταβολή της προαναγγελθείσας προκαταβολής των 300 ευρώ που είχε υποσχεθεί, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛΓΑ στους παραγωγούς εσπεριδοειδών πριν από το Πάσχα.
Οι αγρότες της Αργολίδας, όπως αναφέρουν, δεν έχουν δει χρήματα να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους για τις ζημιές από τον παγετό του Ιανουαρίου και το μόνο που ακούνε είναι για την τροπολογία που κατατέθηκε και θα ψηφιστεί μετά το Πάσχα, χωρίς συγκεκριμένα και ακριβή χρονοδιαγράμματα.
Οι αγροτικοί φορείς της Αργολίδας επικρίνουν την κυβέρνηση που δεν έχει καταλάβει τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι παραγωγοί της Αργολίδας και αντιμετωπίζει τα προβλήματα τους με κούφιες υποσχέσεις.
Στην συγκέντρωση που οργάνωσαν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί της Αργολίδας συμμετείχαν θεσμικοί παράγοντες της περιοχής, οι βουλευτές Αργολίδας, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, απλοί αγρότες κα.
Στη σύσκεψη εξετάστηκαν οι τρόποι δράσης των παραγωγών και της κοινοπραξίας των επομένων ημερών ενώ θα ενημερώσουν τον αγροτικό κόσμο της Αργολίδας με ανακοίνωση.