ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στα ύψη ξανά τα καύσιμα – Σχεδόν δύο ευρώ η αμόλυβδη βενζίνη

Σε αναζήτηση της φθηνότερης βενζίνης και πετρελαίου για ακόμα μια φορά οι οδηγοί, που βλέποντας μέρα με τη μέρα ανατιμήσεις στα καύσιμα σκέφτονται δυο φορές πριν βάλουν τη μάνικα στο ρεζερβουάρ.

«Ασανσέρ» οι τιμές του μπρεντ και του αργού στις διεθνείς αγορές υπό το φόβο μείωσης της ημερήσιας παραγωγής από τον ΟΠΕΚ με το πρώτο να διαπραγματεύεται το πρωί στα 91,84 δολάρια και το δεύτερο στα 86,59.

Στη λιανική, η αμόλυβδη ξεπέρασε ή πλησιάζει σε πολλές περιοχές και πάλι τα 2 ευρώ το λίτρο. Λόγω του μεταφορικού κόστους τις πιο υψηλές τιμές καταγράφουν τα νησιά, ενώ αύξηση σημειώνεται και σε αστικά κέντρα της ηπειρωτικής χώρας.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Χαρακτηριστική η εικόνα των ανατιμήσεων και στο ντίζελ κίνησης μέσα σε μόλις 2 ημέρες  και ενώ τα αποθέματα σε αρκετά πρατήρια δεν έχουν ακόμη τελειώσει προκειμένου να περάσει η αύξηση των 15 λεπτών αφού σταμάτησε από 1η Οκτωβρίου η επιδότηση στην αντλία.

Στον αντίποδα, πτώση καταγράφουν σήμερα για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες οι τιμές ηλεκτρισμού στην χονδρεμπορική αγορά. Μείωση κατά 3,7% και για την Ελλάδα με 307,71 ευρώ τη μεγαβατώρα με τους καταναλωτές να αναζητούν καθημερινά τρόπους για να μειώσουν τις κιλοβατώρες που καταναλώνουν.

Κάτω από το ψυχολογικό όριο των 160 ευρώ τη μεγαβατώρα έπεσε σήμερα το φυσικό αέριο φτάνοντας το πρωί και τα 157, ενώ οι καταναλωτές κρατούν την «ανάσα» τους αφού η πίστωση της καλοκαιρίας τελειώνει.

Υπενθυμίζεται ότι η οριζόντια επιδότηση στους λογαριασμούς φυσικού αερίου από τη ΔΕΠΑ θα φτάνει τα 90 ευρώ.

What's your reaction?

Related Posts

1 of 534