Τε. Σεπ 23rd, 2020

ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV

DIGITALCITIES I.K.E

Στα 418 συνολικά τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα (βίντεο

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 31 νέα κρούσματα, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό στα 418 συνολικά στη χώρα μας.

Από αυτά, 64 είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ 79 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 13 εκ των οποίων διασωληνωμένοι. Την ίδια στιγμή, 14 πολίτες έχουν λάβει εξιτήριο με την υγεία τους να βελτιώνεται συνεχώς. Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 6.000 εργαστηριακά δείγματα.

Κατά την ανάλυση, όμως των νέων δεδομένων, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος ανέφερε ότι σύντομα τόσο η Ελλάδα, όπως και οι περισσότερες χώρες θα περάσουν σε νέα λογική. «Πλέον θα περάσουμε σε μια νέα φάση, κατά την οποία δεν θα μετράμε όλα τα κρούσματα, αλλά θα καταγράφουμε τα σοβαρά κρούσματα κι εκείνα που χρειάζονται άμεση νοσηλεία», ανέφερε.

Οπως είπε ο Σ. Τσιόδρας με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σήμερα, τους θανάτους και τις νοσηλείες, τα μαθηματικά μοντέλα που επεξεργάστηκε ειδική ομάδα δείχνουν ότι σήμερα τα πραγματικά περιστατικά στη χώρα μας είναι 2.000-3000. Ωστόσο υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα ως προς τους υπολογισμούς.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα, στο μέτρο της απαγόρευσης συναθροίσεων άνω ενός συγκεκριμένου αριθμού ατόμων θα προχωρήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη διασπορά του κορωνοϊού.
Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην τηλεόραση του Alpha, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα.
Από σήμερα μάλιστα έχει τεθεί σε ισχύ η αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων λιανικού εμπορίου, ενώ κλειστά παραμένουν και τα σχολεία, όπως και οι εκκλησίες.

>ΡΟΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

x Close

Like Us On Facebook